Růžičky květáku krátce povaříme v osolené vodě (na skus), scedíme, necháme zchladnout, pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme drobně pokrájenou cibuli a...
více o Květákovo - okurkový salát
Sardinky necháme okapat a dáme do misky. Cibuli pokrájíme nadrobno, přidáme k sardinkám. Do misky dáme ještě cottage sýr, hořčici, osolíme, opepříme a...
více o Cottage sardinky - pomazánka
300 g sýru feta nakrájíme na větší kousky. Plátky 3-4 rajčat necháme v cedníku okapat.
Na kolečka nakrájený lilek (cca 1 kg) namočíme do osolené vody...
více o Lilek se sýrem feta
Maso nakrájíme na tenčí plátky, pořádně naklepeme, obalíme v pepři a v mouce. Cibuli nakrájíme spíš na drobno, slaninu nakrájíme na malé hranolky....
více o Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou
Na dvou lžících másla zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidat rozmrazený špenát a rozmíchat. Zalít vývarem a nechat vařit cca 10 minut, poté...
více o Krémová špenátová polévka se zázvorem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a dáme do misky s olejem, česnekem, kari a grilovacím kořením.
Dáme si vařit těstoviny. Cibuli nakrájíme najemno a...
více o Těstoviny s kuřecím masem a zeleninou
Vše nakrájíme na kolečka a vyskládáme do zapékací mísy. Okořeníme a zakápneme olejem. Dáme péct na 250°C.
Po 15 minutách zalijeme smetanou.
Po dalších...
více o Barevný pekáč
Na pánvičce si rozpustíme máslo, přidáme cibuli a česnek. Necháme cibulku zezlátnout a přidáme protlak. Spojíme protlak s cibulkou a česnekem a...
více o Ďábelské těstoviny
Přes noc si namočíme cizrnu, asi hrst na porci. Pak ji uvaříme v nové vodě se solí. Je to asi za 30 minut.
Na pánvi osmažíme trochu špeku na kostičky ...
více o Cizrnová omáčka
Je to recepis, který mamka kdysi opsala z TV a nám tak zachutnal, že už mu zůstal název. Je možné, že se originál nějak jmenuje, ale já jej neznám....
více o Televizní
Mleté maso dáme do nerozehřáté pánve spolu s najemno nakrájenou cibulí. Mícháme až do zhnědnutí masa a oddělení se na malé kousíčky (jako když děláme...
více o Americké "Sloppy Joes"
Cibuli pokrájíme a na oleji osmažíme dozlatova, přidáme osmažit i na kostičky pokrájené uzené maso (lze použít i šunku) .
Uvařené těstoviny na skus...
více o Těstoviny se špenátem a uzeným masem
Do hrnce dáme očištěné kuře nebo slepici (můžeme předem naporcovat), přilijeme vodu, přidáme koření a zeleninu, osolíme. Přivedeme k varu a vaříme do...
více o Jednoduché kuře (slepice) na paprice
Nadrobno si nakrájíme cibuli a česnek. Do hrnce dáme sádlo, přidáme cibuli s česnekem a necháme zpěnit.
Do hrnce přidáme smetanu a špenát. Přikryjeme...
více o Luxusní špenát
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata, přidáme drobně pokrájenou slaninu a nastrouhaný česnek, vše ještě krátce osmažíme, vmícháme fazolky,...
více o Brambory (těstoviny) s fazolkami
1. Uvaříme maso. Oloupeme cibuli a česnek. Slaninu nakrájíme, pár plátků si dáme zvlášť. Kešu oříšky nasucho opražíme na pánvi, pár si jich necháme na...
více o Velikonoční nádivka s kešu oříšky
Na rozpálený olej hodíme cibuli nakrájenou na kostičky, necháme zesklovatět (nezhnědnout!). Poté na pánev hodíme slaninu (na kostičky) a necháme za...
více o Gnocchi s pestem a houbami
Na másle a pokrájeném špeku osmažíme dosklovata cibuli. Pak přidáme osmažit naklepané, po straně nakrojené, osolené a opepřené řízky z obou stran. Ke...
více o Zeleninové řízky
Pokud nám vadí střívko na uzenině, špekáčky oloupeme. Poté hluboko prořízneme, ale nedokrojíme. Špekáčky uvnitř opepříme, potřeme hořčicí (může být i...
více o Hořčicoví utopenci se zelím
Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě krátce povaříme, pak scedíme, necháme okapat a vychladnout. Část růžiček (asi čtvrtinu) ponecháme na...
více o Květákový salát nebo pomazánka
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky (nebo na kostky, chcete-li), osolíme. Na pánvi rozehřejeme olej, maso v něm osmažíme a vyjmeme. Mělo by být lehce...
více o Murgh curry
Květák krátce povaříme, scedíme, pokrájíme na větší kusy. Cibuli osmažíme dosklovata na trošce oleje, přidáme maso, orestujeme. Přidáme nastrouhaný...
více o Květák s mletým masem po boloňsku
Kuře naporcujeme (můžeme nechat i celé) a maso potřeme česnekovou pastou, kterou si připravíme ze čtyřech stroužků česneku utřených se solí. Necháme...
více o Česnekové kuře na houbách
V hrnci si rozehřejeme olej spolu s máslem a přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na půlkolečka. Za častého míchání restujeme asi 5-10 minut, aby...
více o Cibulačka s krutonky
Z vody a kalíšků Knorr Bohatý bujón kuřecí připravte vývar. Přidejte nakrájené brambory, mrkev a vařte po dobu 15 minut.
Dochuťte polévku majoránkou,...
více o Zelná polévka IV.
Odřízněte špičky rajčat a odstraňte dužinu. Semelte hovězí a telecí maso. Uvařte rýži.
Na pánvi usmažte cibuli do hněda, přidejte maso. Smažte několik...
více o Rajčata plněná masem
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, houby na plátky a na části tuku krátce opečeme a necháme vychladnout.
Špenát posekáme nahrubo, plátky chleba...
více o Houbovo-špenátové noky
Bujónu rozmícháme v 0,7 litru horké vody. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme cibuli, celer a česnek. Po změknutí zeleniny přidáme rýži a na...
více o Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a v hrnci pouze zesklovatíme na rostlinném tuku. Přidáme 2 lžíce cukru a necháme rozpustit do velmi světlého karamelu...
více o Rychlá koprová omáčka s vařeným vejcem
Tenhle recept mě naučila babička a vždycky dodala: Hlavně tam nedávej moc cibulky ani kmínu, nebo to zhořkne. Jestli váháte ohledně množství uvedených...
více o "Kýtová" omáčka
Pokud nemáte rádi rajskou omáčku a hledáte omáčku k plněným paprikám, našli jste. Ingredience na plněné papriky nenajdete v seznamu, ale níže v...
více o Papriková smetanová omáčka
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a dáme do mísy. Cibuli na oleji osmažíme dosklovata, přidáme osmažit maso, pak osolíme a opepříme a dáme do mísy...
více o Špenátové těstoviny se sýrem - zapečené
Maso nakrájíme na kostky nebo plátky (dle použitého druhu), osolíme, opepříme a dáme orestovat na dosklovata na oleji osmaženou cibuli. Až máme maso...
více o Tymiánové hovězí se zeleninou
Nakrájíme si na větší kostky kuřecí maso, ang. slaninu a na měsíčky oloupanou cibuli.
Kuřecí prsa smícháme s kořením a olejem a necháme marinovat, pak...
více o Dobré špízy
Z cibule, kořenové zeleniny a oleje připravíme základ. Do připraveného základu dáme omytá játra, které z obou stran osmahneme, přidáme víno, hrnek...
více o Vepřová játra na kořenové zelenině
Hlávku zelí dáme do hrnce s vroucí vodou a vždy po spaření a změknutí vrchních listů ji vyndáme, odřízneme listy od košťálu a opatrně je sejmeme, aby...
více o Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Cizrnu namočíme a necháme do druhého dne nabobtnat. Nejlépe je nechat ji namočenou 14 až 15 hodin, pak se nemusí tak dlouho vařit.
Cizrnu uvaříme...
více o Cizrnová polévka
Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhanou vařenou řepu, vejce, cibuli, česnek, koření, sůl, strouhanku a dobře promícháme. Pokud použijeme koření...
více o Karbanátky s řepou
Větší papriky rozkrojíme na poloviny, očistíme a omyjeme, necháme okapat.
Mezitím si v misce rozmícháme rajčatový protlak s francouzskou hořčicí,...
více o Dušené plněné papriky
Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme tuňáka, pomazánkové máslo a pár kapek citronu (nemusí být). Důkladně promícháme vidličkou.
Mezitím necháme v sítku...
více o Tuňáková pomazánka s olivami
Středně velký květák rozebereme na růžičky a omyjeme. Větší růžičky můžeme pokrájet na menší kousky.
V hrnci rozpustíme trochu másla a necháme na něm...
více o Hustá květáková polévka
1. Nachystejte si maso na nudličky.
2. Přidejte sůl, pepř, papriky (ostrou dle chuti), soj. omáčku, zázvor, kurkumu, skořici, med, rum. Udělejte...
více o Asijské hovězí
Dáme vařit sojový granulát (je vhodné jej vařit např. s přírodním bujónem) a těstoviny.
Připravíme omáčku: Nakrájíme celer a mrkev na velmi velmi...
více o Zapečené těstoviny se sojovým granulátem
Povařte poloviny brambor ve slupkách ve vroucí vodě a přidejte 1-2 kalíšky Knorr Bohatý bujón kuřecí.
Brambory okořeňte pepřem a paprikou a uložte na...
více o Jarní brambory