Špagety dejte vařit do mírně osolené vody. Když jsou uvařené tak napůl, přidejte k nim na menší růžičky rozebranou brokolici.
Mezitím si nakrájejte...
více o Brokolicové špagety s ořechy
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme krátce osmažit drobně pokrájenou šunku a česnek (muškátový květ), přidáme...
více o Schwarzwaldská šunka se žampiony
Těstoviny (gnocchi, špecle, brambory) uvaříme dle návodu v osolené vodě, pak scedíme a vmícháme do zelné směsi, kterou si během vaření připravíme....
více o Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím
Nakrojíme si rajčata na obou koncích, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na osminky. Cibuli a česnek zpěníme na olivovém oleji, přidáme...
více o Rajčatový krém z čerstvých rajčat
Očištěné patizony pokrájíme na větší kostky, aby se nerozpekly na kaši a dáme je do pekáče společně s pokrájenou cibulí a česnekem. Přidáme trochu...
více o Kořeněné kuře na česnekovém patizonu
Očištěnou dýni pokrájíme na větší kostky a dáme do pekáče s vínem společně s pokrájenou cibulí a česnekem. Ochutíme solí, tymiánem nebo rozmarýnem dle...
více o Dýňové kuře (králík) na bylinkách
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a okapaného tuňáka a za občasného...
více o Listové šátečky (nejen) s tuňákem
Na trošce tuku osmažíme cibuli dosklovata, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso, slaninu a hlívu na nudličky, smažíme do vysmažení...
více o Guláš s hlívou ústřičnou
Plátky masa naklepeme, nařízneme po stranách, osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a položíme do pomaštěného pekáče. Cibuli na trošce oleje (sádla)...
více o Řízky v klobásovém zelí
Do tukem vymazaného pekáčku naskládáme na kolečka pokrájenou cuketu, papriku na nudličky, plátky cibule a plátky česneku. Na zeleninu položíme osolené...
více o Filety na zelenině - zapečené
V nižším hrnci s větším průměrem rozehřejeme vepřové sádlo, na které přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Ztlumíme plamen (na elektrice cca stupeň č. 2)...
více o Hovězí guláš pro chlapy
Brambory (stejně velké) řádně očistíme, usušíme, uděláme do nich hlubší zářezy (čím víc, tím lépe), ale dáme pozor, abychom brambory neprokrojili!...
více o Bramborové vějíře (harmoniky)
Maso nakrájíme na menší kostičky, cibuli na půlkolečka a česnek na plátky. Sporák zapneme na č. 6. Vepřové sádlo vložíme do hrnce a na něm krátce...
více o Hovězí gulášek
Připravíme si směs, kterou pomažeme ryby. Do misky dáme rajčatový protlak s majonézou, přidáme jednu polívkovou lžíci kari, trochu pepře a promícháme....
více o Pečený Pangasius
Bůček bez kosti pokrájíme na kostky, osolíme, okmínujeme a dáme do pekáče s pokrájenou cibulí. Podlijeme troškou vody a pečeme téměř doměkka za...
více o Bůček na zelenině II.
Vařenou řepu necháme zchladnout, oloupeme ji, pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Kyselé okurky a cibuli pokrájíme nadrobno a přidáme k řepě,...
více o Jednoduchý salát z červené řepy
Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, na které osmažíme na plátky pokrájené žampiony. Přidáme pokrájená oloupaná rajčata, česnek a...
více o (nejen) Tuňáková směs s mozzarellou
Cibuli oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Vymačkejte z ní vodu, aby se vám potom placičky nerozpadaly. Oloupejte mrkve a nastrouhejte...
více o Mrkvové placičky
Všechnu zeleninu oloupeme a umyjeme. Do hrnce s vodou vložíme 2 mrkve, nahrubo nakrájené brambory (brambory nejsou ani nutné v polévce, ale pokud by...
více o Celerový krém s celerovými lupínky
Na oleji si necháme zesklovatět pokrájené cibule, přidáme pokrájené osolené a opepřené maso, smažíme dozlatova za občasného promíchání. Po osmažení...
více o Hovězí na paprice
Do pekáčku dáme očištěnou mrkev na špalíčky pokrájenou, pokrájenou cibuli, česnek a žampiony, posypeme kořením, naskládáme nasolené kuřecí porce,...
více o Bylinkové kuře na mrkvi a žampionech
V hrnci osmahneme na másle lehce dozlatova nakrájenou cibulku, přidáme na kousky nakrájenou dýni a ostatní zeleninu. Vše orestujeme, přidáme sůl, vodu...
více o Dýňová polévka Hokaido
1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek.
2. Přidáme protlak a cca 4 lžíce vody. Důkladně rozmícháme, podle chuti osolíme,...
více o Špagety s medovou omáčkou
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájené maso na kostky a smažíme do té doby za občasného promíchání, než se dám vysmaží šťáva...
více o Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím
Na másle nebo oleji osmažíme cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájené žampiony a slaninu a za občasného promíchání krátce podusíme. Pak vmícháme...
více o Žampionové placičky (karbanátky)
Na trošce rozpáleného oleje v pánvi s širokým dnem zprudka orestujeme dozlatova kolečka cukety (neloupané!) a pokrájené uzeniny. Ke konci restování...
více o Cuketová směs s uzeninou
Do vymazaného pekáčku dáme na větší kusy pokrájená rajčata, cukety, papriky, cibuli. Na kolečka pokrájené špekáčky (můžeme oloupat) a pak dále dle...
více o Jednoduché lečo z trouby
1. Dáme si vařit těstoviny dle návodu.
2. Nastrouháme cuketu na malé proužky a naložíme na cca 5 minut do sójové omáčky.
3. Na pánvi si rozpálíme olej...
více o Rychlé bezmasé těstoviny
1. Papriku a cibuli nakrájíme na malé kousky a smícháme s okapanou řepou a celerem.
2. Přidáme na kostičky nakrájené nebo prolisované brambory.
3....
více o Bramborový salát s červenou řepou II.
Do hrnce dáme dršťky a cca 20 minut je povařime. Radím po vzkypění zkontrolovat, že je vývar čistý, pokud ne, tak první vodu vylijeme a dáme dršťky...
více o Dršťková polévka podle mojí babičky
Uvařené brambory ve šlupce oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Maso nakrájíme a orestujme na cibuli. Takto připravené suroviny klademe do nádoby:...
více o Smetanové brambory z domácí pekárny
Pokrájenou cibuli osmažíme s pokrájeným špekem na malém množství oleje dosklovata. Přidáme pokrájené maso (plátky, kostky...), které osmažíme za...
více o Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách
Maso: nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji z obou stran. Šťávu z masa zahustíme.
Bramborové placky: můžeme uvařit a...
více o Kotleta s bramborovými plackami a špenátem
Rýži propláchneme a dáme vařit obvyklým způsobem, jen přidáme do vody kromě soli ještě kari koření (dobrá je směs kari + česnek).
Mezitím nakrájíme...
více o Kari rizoto s kuřecím masem a kukuřicí
Cuketu, špekáčky, papriku, cibuli, slaninu (lze i lilek, dýni, patizon, kukuřici, hlívu...) pokrájíme na zhruba stejně velké kousky, kolečka, dílky a...
více o (nejen) Cuketové špízy
Nálev svařit a nechat lehce vychladnout. Hříbky pokrájet, dát do hrnce, zalít vodou a nechat povařit cca 5 minut, po uvaření scedit a pořádně...
více o Hřibová čalamáda tety Liduš
Kuře zbavené vnitřností omyjte a potřete olivovým olejem - budete potřebovat asi polovinu uvedeného množství.
Všechno koření rozmělněte v hmoždíři ...
více o Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami
Na sádle nebo oleji necháme společně s pokrájenými párky zesklovatět cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu a ještě krátce smažíme. Přidáme osmažit na...
více o Frankfurtská polévka s hlívou
Na rozehřátý olej přidáme cibuli. Mícháme ji tak dlouho, dokud úplně nezhnědne (pozor - nesmí být černá). Poté přidáme na menší kostičky nakrájené...
více o Vepřová omáčka s žampiony
Na oleji zpěníme cibuli a přidáme na kostičky nakrájený Gothajský salám (můžete nahradit buřtem, párkem, klobáskou...). Dále přidáme masox, červenou...
více o Buřtguláš trochu jinak
Pamatujete si na klasický „Zbojnický salát“ prodávaný třeba v pražské Koruně apod.?
Od té doby se dají koupit nejrůznější „Loupežnické“, „Rumcajs“ a...
více o Tradiční Zbojnický salát
Vepřové maso a slaninu nakrájejte na kostky. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a slaninu. Přidejte maso, osolte, opepřete a...
více o Vepřový kotlík s fazolemi
Uvaříme brambory. Vychladlé je nakrájíme na kostky.
Cibuli osmahneme, přidáme brambory, okořeníme a restujeme do zezlátnutí. Poté je přendáme do...
více o Brambory s tuňákem
Dáme si vařit těstoviny.
Na pánvičce rozpálíme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli a maso, které okořeníme dle chuti (já použila koření na kuře),...
více o Bohatý pekáček s masem a květákem
Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, osolíme a necháme stranou, až se vysráží přebytečná voda. Následně je otřeme papírovým ubrouskem od vody. Poté...
více o Těstoviny Alla norma
Dáme si vařit rýži. Filé nakrájíme na kostky, hodíme do misky, kde promícháme s kořením na ryby. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme filé, orestujeme....
více o Rýže se špenátem a rybou