Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přisypeme cukr a zalijeme polovinou mléka. Trochu promícháme a necháme...
více o Buchty (bulky) nejen se zelím -
Krajíčky chleba potřeme máslem, rovnoměrně poklademe tenčími plátky sýra a posypeme půlkolečky cibule. Chleby dáme na plech a zapékáme na 200°C asi 10...
více o Rychlé syrečkové toasty
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Uprostřed plátky potřeme cottage sýrem, posypeme křenem a poklademe jablky. Maso s náplní pak pevně...
více o Cottage křenové závitky (měšce) s jablkem
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostky a dáme do misky. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, česnekem a majoránkou, zakápneme olejem, promícháme a...
více o Cibulovo-paprikové kořeněné maso
Dno svého pekáčku/plechu vyložte alobalem. Očistěte zeleninu a přepulte ji napůl - cibulky můžete rozčtvrtit (záleží a velikosti). Česnek nakrájejte...
více o Pečená růžišková kapusta
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a jemně posypeme paprikou. Na plátky masa dáme hrstku zelí, na kterou položíme rozkrojenou klobásu a pevně...
více o Masové závitky (nejen) se zelím
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s malým množstvím oleje,...
více o Cibulovo-česnekové plátky
Pernicky rozlamat na male kousky do nadoby.
Cibuli nakrajime na jemno a osmahneme na oleji.Kdyz je cibule zesklovatela, pridame cely rajsky protlak,...
více o FOFR RAJSKÁ OMÁCKA
Kvetak nechat v celku, ocistit omyt a vlozit do vrouci osolene vody na zhruba 10 minut. Pokud je ten kvetak velky tak radeji 15 minut.
Mezitim cibuli...
více o Kvetakova bomba
Na másle si zpěníme cibulku. Přidáme hladkou mouku a uděláme zásmažku. Odstavíme.
Povolený špenát podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme. Přidáme...
více o Špenátový protlak
Nastrouhané brambory, okurku, česnek, drobně pokrájený romadůr a cibuli dáme do mísy. Přidáme hořčici s majolkou (zakysanou smetanou) a ochutíme solí...
více o Bramborová pomazánka s Romadurem
Ve šlehači chvíli šleháme tvaroh se změklým máslem.
Přidáme tavený sýr.Za stálého šlehání přilijeme smetanu.
Jak se to spojí, pomalu přiléváme lák z...
více o Budapešťanda
Romadůr s cibulí pokrájíme nadrobno, přidáme nastrouhaný nebo rozetřený česnek, hořčici, kečup, pepř a worcestr. Směs můžeme ochutit chilli a solit...
více o "Tataráček" z Romadůru
Rozkrojím a vydlabu lilek, předpeču lilek (na 200°C 15 minut).
Na pánvičce zesklovatím cibulku, přidám lilek (na kostičky), papriku (na kostičky),...
více o Zapečený lilek s tuňákem
Všechno koření zamícháme dohromady a odložíme na později. Nadrobno nakrájíme cibuli a česnek.
V hrnci si rozehřejeme olej, na který dáme pražit...
více o Jehněčí Curry
Kuře zbavíme kůže, vykostíme a maso nakrájíme na malé kousky, nebo na nudličky.
Z ostatních ingrediencí připravíme nálev: cibule nadrobno, česnek...
více o Korejská lidovka
BRAMBORÁKY:
Oloupané brambory nastrouháme syrové. Přidáme sůl, pepř, majoránku, nastrouhaný česnek, 1 skleničku vody a popř. půlku rozpuštěného masoxu...
více o Bramborák s mexickým sosem
Maso osolíme a okmínujeme a necháme nejlépe přes noc odležet v chladu. Pak ho dáme do vymazaného pekáčku s pokrájenou cibulí, česnekem, rajčaty a...
více o Zeleninovo-pivní pečeně
Na oleji orestujte najemno nasekanou cibuli, přidejte nakrájená loupaná rajčata a prolisovaný česnek a asi 5 minut povařte. Rozmixujte tyčovým mixérem...
více o Rajčatový krém a slané muffiny
Quinou propláchněte a vařte 8 až 10 minut v mírně osolené vodě. Sceďte a nechte okapat na cedníku. Cibuli a petržel nasekejte najemno, rajčata a olivy...
více o Salát z quinoy a sušených rajčat
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, přidáme jemně nasekanou cibuli, strouhaný sýr, petrželku a vložíme na malé kostky nakrájené tvrdší bílé veky....
více o Vídeňské slaninové knedlíčky
Nejprve si připravíme salát. Jako zeleninová příloha pro čtyři osoby bude stačit: čtvrt menší hlávky zelí pokrájíme na nudličky, dáme do mísy, osolíme...
více o Hořčicová krkovička a zelný salát s dipem
Tresčí játra rozmačkáme vidličkou v hlubokém talíři s kouskem změklého másla (můžeme použít i přírodní pomazánkové) a trochou hořčice, dle chuti...
více o Jednohubky (kanapky) s tresčími játry
- uvaříme špagety obvyklým způsobem
- na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, opečeme, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na drobné kostičky...
více o Špagety se špenátem a sýrem
Na rozpáleném oleji osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, opepříme a jen velmi málo osolíme. Maso přidáme k...
více o Halali-smetanová omáčka po našem
Oloupané brambory pokrájíme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit doměkka. Po uvaření slijeme část vody, množství, které v bramborách ponecháme, nám...
více o Dědovy škubánky na slano
Nejprve uvaříme doměkka černooké fazole.
Omáčka: Nakrájíme na proužky cibuli a na dostatečném množství rozpáleného oleje smažíme spolu s kusem solené...
více o Bean Stew - tradiční ghanská fazolová omáčka
Do mísy dáme mleté maso, vajíčka, najemno nakrájenou cibuli, česnek, hořčici, kečup a koření. Podle chuti osolíme, opepříme a pečlivě prohněteme....
více o Dědovy karbanátky
- cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme na oleji, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme zeleninovým vývarem, prošleháme a krátce povaříme cca 5 minut
-...
více o Rajčatová polévka s paprikami
Porcování:
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Špenát překrájíme a kuřecí maso nakrájíme na menší kostky.
Příprava:
Na jedné pánvičce zpěníme cibulku...
více o Nočky se špenátem a slaninou
Cibuli nakrájejte na velmi jemno - můžete použít jemné struhadlo nebo robot (tak aby vzniklo spíše takové pyré). Sýr nastrouhejte na jemno a smíchejte...
více o Cibulovo-sýrová kanapka
1. Ve větším hrnci nechte na sádle zezlátnout na drobno nasekanou cibuli.
2. Přidejte drcený kmín, přisypte mletou papriku a zaprašte hladkou moukou....
více o Půlnoční zelňačka
Cibuli nakrájenou na kostičky orestujeme dozlatova na oleji, přidáme umleté uzené maso, pokrájené kysané zelí a krátce orestujeme.
Listové těsto...
více o Masové taštičky z listového těsta
Vejce, zeleninu a brambory uvařit, nakrájet na kostičky a vychladlé smíchat s majonézou a jogurtem. Osolit a opepřit dle chuti. Lze dochutit octem....
více o Bramborový salát - Petra
Tvaroh s majolkou a hořčicí rozmícháme v misce. Přidáme rozmačkaná rajčata, drobně pokrájenou cibuli, debrecínku a feferonku, nasekaná oloupaná...
více o Vaječný salát (nejen) s rajčaty
Šťávu z tuňáka slijeme, maso rozmačkáme vidličkou a dáme do misky. Přidáme tvaroh jemně nasekanou cibuli a vejce, na kolečka jemně pokrájený pórek ...
více o Jednoduchý tuňákový salát (pomazánka)
1. Maso nakrájíme na kostky, žampiony na malé kostičky nebo plátky, cibuli na kolečka a česnek rozmačkáme. Pekáč vylijeme trochou oleje.
V míse...
více o Čertovy špalíčky s pečeným bramborem
1. Z fazolek odkrojíme stopky a špičky, odstraníme nitě, dobře omyjeme a postupně vkládáme do vařící osolené a okyselené vody.
2. Vaříme do změknutí 5...
více o Nakládané fazolové lusky
Maso na guláš dle vlastního výběru pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou, zaprášíme moukou. V hrnci s rozpáleným olejem osmažíme...
více o Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)
Cibuli najemno, česnek rozmačkat, Gothaj nameleme (já mám mlýnek, kdo nemá stačí nastrouhat na hrubém struhadle), do hrnce dáme na dno olej, necháme...
více o Omáčka "šufrung" na špagety
Do misky dáme pomazánkové máslo, sýr, majonézu a utřeme do pěny. Nakrájíme cibuli a přidáme ji do pěny a opatrně vmícháme. Přidáme hořčici.
Uvařená...
více o Vajíčková pomazánka se sýrem
Vzhledem k většímu objemu dýní je lepší vše rozdělit na poloviny a dělat ve dvou hrncích nebo na dvou pánvích.
Nakrájíme cca 2 velké nebo 3 menší...
více o Chatulova dýňová - Halloweenská polévka
Tento recept pochází z USA, konkrétně z New Jersey, kde se vaří skoro v každé restauraci. Vypadá z části italsky, to proto, že jeho základ do Ameriky...
více o Chicken Murphy
Do neosolené vroucí vody přidáme větší hrnek rýže a za občasného míchání vaříme rýži do změknutí (cca 12-15 minut).
Mezitím si dáme na pánev rozehřát...
více o Kokosové rizoto s kari