Na trošce oleje osmažíme na kostičky pokrájenou mrkev, celer, petržel, slaninu, cibuli, nasekaný česnek. Pak přidáme ještě krátce osmažit větvičku...
více o Fazolové ragú se zeleninou
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit. Poté přidáme menší kostky vepřové plece či krkovice a z obou stran osmahneme. Posypeme dvěma lžičkami...
více o Plovdivské po mém
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme žampiony pokrájené na plátky, nasekaný česnek a dále smažíme. Po odpaření přebytečné...
více o Bezmasá žampionová směs s mozzarellou
Rybu si necháme okapat, ale olej nevyléváme. Rybu pokrájíme na malé kousky, cibuli nadrobno a vše v misce promícháme společně s olejem. Dle chuti...
více o Chlebíčky (nejen) pro chlapy
Na trošce oleje si osmažíme na nudličky pokrájená očištěná játra. Po osmažení jater přidáme pokrájenou slaninu a půlměsíčky cibule a smažíme do...
více o Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně
Na tuku osmažíme pokrájenou cibuli a slaninu, přidáme mleté maso, jemně osolíme opepříme a osmažíme. Po osmažení masa přidáme na kostičky pokrájenou...
více o Dýně s mletým masem nejen na těstoviny
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli s pokrájenou slaninou dorůžova. Přidáme pokrájené osolené a opepřené maso a osmažíme dozlatova. Přisypeme na...
více o Guláš s václavkami
Na trošce tuku osmažíme cibuli dosklovata. Přidáme pokrájené václavky a uzeninu s nasekaným česnekem a smažíme do vypaření tekutiny, osolíme a...
více o Bramborové václavky
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme nastrouhanou dýni, kterou s cibulí ještě krátce orestujeme. Vmícháme nastrouhaný česnek, protlak a koření...
více o Bezmasá dýňová směs nejen na topinky
Karbanátkovou směs umícháme klasickým způsobem z uvedených ingrediencí nebo si ji uděláme tak, jak ji máme rádi. Mokrou rukou z ní uděláme placičky,...
více o Brambory s karbanátky na smetaně - pečené
Králičí polévku (vývar) si můžeme připravit buď: orestováním králičích odřezků a kostí společně se zeleninou a kořením na rozpuštěném másle (50 gramů ...
více o Králičí polévka - vývar
Drobné a dobře omyté brambůrky i se slupkou vsypte na olejem vymazaný plech.
Cibule rozkrájejte na silnější kolečka a vsypte je mezi brambory, dobře...
více o Gošovy paprikové brambory
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájené cibule. Přidáme na kousky nakrájené bedly a malinko podlejeme. Ochutíme solí, pepřem, kmínem a zalejeme vodou a...
více o Dršťková polévka z bedel
Na oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme okapané zelí, osolíme, osladíme a pod poklicí dusíme do změknutí. Podlévat většinou nemusíme, jelikož...
více o Václavky (bedly, hlíva) nejen s kroupami
Maso odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a houby na kusy.
Cibuli osmahneme na oleji. Přidáme maso, houby a trochu podusíme. Ochutíme solí...
více o Vepřové na hříbkách
1.V hrnci rozpusťte máslo a poduste cibuli, česnek a mrkev (asi 5 minut).
2. Přidejte brokolici, jablko a skořici a duste dalších 5 minut a zalijte...
více o Brokolicová polévka s jablkem a skořicí
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme velmi drobně pokrájené maso, které také osmažíme. Po osmažení masa přidáme krátce osmažit ještě protlak s...
více o Dýňové ragú (nejen) s masem
Na sádle si osmažíme dosklovata cibuli, přidáme dozlatova osmažit pokrájené špekáčky. Pak necháme u špekáčků zpěnit nastrouhaný česnek s paprikou a...
více o Bramborovo-dýňový buřtguláš
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme drobně pokrájenou kvalitní, dobře ochucenou uzeninu s česnekem , kterou také osmažíme. Přidáme papriku,...
více o Dýňový guláš s uzeninou
Masovou konzervu dáme do misky, vidličkou rozmačkáme, přidáme drobně pokrájenou cibuli, okurky (kápii), nastrouhaný česnek (jemně) a vejce (hrubě),...
více o Pomazánka z "vepřovky"
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, po stranách nakrojíme, obalíme v mouce a zprudka osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Pekáček dobře...
více o Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Omytou panenku nakrájíme na plátky zhruba 2-3 cm široké. Plátky lehce naklepeme (nejlépe přes sáček a jen tupou stranou nože), osolíme, opepříme a...
více o Vepřová panenka s jablky
Zeleninu oloupeme (cibuli nakrájíme a česnek prolisujeme), rajče omyjeme a nakrájíme na kolečka.
Vymastíme alobal olejem. Na něj položíme půlku křídla...
více o Krůtí křídlo v alobalu
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme rozmaražené, na kostky pokrájené, osolené a okořeněné filety a pokrájenou paprikou s česnekem a za...
více o Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli a cuketu, pak přidáme bylinky dle chuti (čerstvé nebo sušené) a česnek a ještě krátce osmažíme. Přidáme dvě...
více o 2x cuketovo-smetanová omáčka
Cibuli pokrájíme na proužky. Cuketu nastrouháme nahrubo. Řapíkatý celer na menší kousky.
Na sádle zpěníme cibulku. Jakmile je sklovitá, stáhneme ji na...
více o Cibulové zelí
Směs z mletého masa si připravíme buď podle vlastního osvědčeného receptu na sekanou či karbanátky nebo si ji ochutíme kořením na mletá masa a...
více o Pštrosí vejce - pečená
Naporcované kuře (stehna) osolíme a okořeníme a položíme do pekáče na pokrájenou cibuli, česnek a uzeninu. Stehna poklademe kousky másla, trochu...
více o Kuře (nejen) na zelí
Na pánev s troškou rozpáleného oleje necháme zprudka orestovat oloupané, na hranolky pokrájené patizony (kedlubny) s pokrájenou slaninou, nasekaným...
více o Patizonová (kedlubnová) minutka
Na másle a pokrájené slanině osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nebo nudličky pokrájené, osolené a opepřené maso a také...
více o Mléčná žampionová omáčka
Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a rozmáčknutý česnek, přidáme bylinky, máslo a pokrájené uzené maso. Na to rozložíme porce osoleného kuřete a vložíme...
více o Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně
Vejce nastrouháme na hrubém struhadle do misky, přidáme drobně pokrájenou cibulku a šunku, sýr a Floru (můžeme použít i změklé máslo). Vše dobře...
více o Sýrovo-vaječná pomazánka
Na trošce rozpáleného tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme maso, osolíme a za občasného promíchání také osmažíme. Zaprášíme kari...
více o Dušená kari z dýně v mletém mase
Na trošce rozpáleného tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme maso, které necháme za občasného promíchání osmažit. Osolíme, opepříme....
více o Dušená mrkev v mletém mase
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme na slabé plátky pokrájené houby, nastrouhaný česnek a smažíme do té...
více o Houbové šišky (placičky) - bylinkové
Na trošce rozpáleného oleje nebo sádle si osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme okapané zelí (NEPROPLACHOVAT!), osolíme, osladíme dle chuti a...
více o Dušené zelí s vinnou klobásou
Brambory nastrouháme půl na půl na hrubém a jemném struhadle, osolíme je a poté, co pustí vodu, ji z nich vymačkáme. Nastrouháme nahrubo cibuli a...
více o Ádovy koule
Těstoviny uvaříme dle návodu. Maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na lžičce olivového oleje. Osolíme a opepříme ho.
Přidáme pokrájenou cibuli a...
více o Těstoviny s kuřecím masem a kukuřicí
Játra omyjeme pod studenou vodou, odblaníme a pokrájíme na menší kousky. Na 2 lžících másla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme tlačený česnek a...
více o Domácí paštika s brusinkami podle Hrušky
Maso můžeme použít dle vlastního výběru. Vepřové, telecí, hovězí i zvěřinu... Druh (krkovice, kýta, plec...) je také na našem výběru. Podstatné je, že...
více o (nejen) Vepřová uzenářská pečeně
Na oleji osmažíme cibuli dosklovata, přidáme mleté maso a za stálého míchání ho necháme osmažit dozlatova. Přidáme protlak s paprikou pokrájenou na...
více o Mletá směs s patizony (kedlubnou)
Do pekáče vložíme oloupaná a nakrájená jablka na plátky, nakrájenou cibuli na měsíčky, zasypeme kari kořením, přidáme bobkový list, nové koření, pepř...
více o Kuře na jablkách
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a opepřili. Smažíme do vydušení...
více o (nejen) Hovězí s hlívou na hořčici
Pohanku uvaříme dle návodu. Osolíme, můžeme přidat zeleninový bujón.
Na olivovém oleji orestujeme cibuli a česnek, postupně přidáme šunku
a žampiony,...
více o Pohanka se smetanou
Dýni omyjeme, odkrojíme vršek a vnitřek vydlabeme. Pokud je dýně křivá, zkrojíme spodek do roviny, aby mohla stát, ale nesmíme ji poškodit, aby...
více o Nadívaná dýně