Dáme vařit těstoviny. Orestujeme cibuli, ke které přidáme fazole i s omáčkou a případně ochutíme ještě kečupem nebo protlakem. Vmícháme uvařené...
více o Špagety s fazolemi z konzervy
Cuketu najemno nastrouháme, vodu nevymačkáváme. Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji. Poté přidáme cuketu, kterou poté osolíme, opepříme, případně...
více o Pikantní cuketové lasagne
Maso nakrájíme na kostky, posypeme gyros kořením a necháme chvíli stát. Dáme vařit rýži.
Mezitím si rozpálíme olej, nakrájíme cibuli, kterou...
více o Houbovo-hořčicová směska
Pokrájenou slaninu dáme do kastrolu, přidáme pokrájenou cibuli a osmažíme dosklovata. Přidáme na větší kostky pokrájené hovězí maso (na guláš), které...
více o Dušené hovězí na pivu s mrkví
Kroupy dáme do mísy, přidáme pokrájené brambory, cibuli, plátky klobásy, česnek, lečo (asi 3/4 litru), smetanu, osolíme a opepříme. Vše dobře...
více o "Krupník" - kroupy s klobásou a lečem
Předvařený květák scedíme, necháme okapat, hrubě pokrájíme. Na másle osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou hlívu, česnek a slaninu, nejprve...
více o Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a restujeme do vypaření tekutiny. Pak přidáme protlak, který s masem ještě krátce...
více o Boloňské tousty
Na trošce rozpáleného oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme osolené, opepřené, na kostky nebo nudličky pokrájené maso a restujeme do...
více o Maso na paprice s cuketou a smetanou
Cottage smícháme s mletou paprikou, nastrouhaným česnekem, solí a pepřem. Přidáme nadrobno pokrájenou, očištěnou, čerstvou, masitou papriku a cibuli....
více o Pikantní cottage salát
Cottage smícháme se solí, pepřem a paprikou, přidáme očištěnou na kousky pokrájenou papriku, okurku, rajčata, drobně pokrájenou cibuli a nastrouhaný...
více o Zeleninový salát s cottage sýrem
Nakrájíme nadrobno cibuli. Mezitím si připravíme maso: Rozkrájíme prso na plátky, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou...
více o Kuřecí plátky na čínský způsob
Cibuli nakrájet na kroužky či půlměsíčky. V hrnci rozpustím lžíci másla s trochou oleje, poté přidám cibuli - je důležité ji dobře promíchat, aby se...
více o Francouzská cibulačka bez vína
Na oleji, másle či sádle (dle vlastní chuti či aktuální ledničkové dostupnosti) osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na proužky nakrájenou...
více o Kapustové zelí
Rýži dáme vařit pod pokličkou na 14 minut (na obalu je uvedeno 17 minut doba varu, já dala míň, protože se pak rýže ještě dodělá v troubě).
Cibuli...
více o Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Krevety zbavíme skořápky, aby nám zůstala hlava i ocas neporušený a položíme na plech do trouby.
Na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibuli a...
více o Saganaki s krevetami a sýrem Feta
Nakrájíme cibuli najemno a lehce osmažíme na oleji. Po chvíli vložíme maso a otáčíme, dokud se neosmaží. Jakmile je maso měkké, přidáme poměrně dost...
více o Těstoviny na curry s masem a cuketou
Náplň:
Pokud vám zbylo kuřecí maso např. z grilování - do tohoto receptu se výborně hodí. Pokud nemáte, nakrájejte prso na plátky, okořeňte grilovacím...
více o Kuřecí pirohy se zeleninou
Cibuli nakrájejte nadrobno, krátce orestujte na sádle, dokud nezesklovatí. Pak přidejte mletou papriku a rajčatovou passatu - dejte pozor, aby se...
více o Pikantní bezmasé rizoto se sýrem
Oloupanou cibuli, česnek, rajčata, okurku a červenou papriku (bez semínek) a olej rozmixujeme dohladka, vzniklou směs lze zahustit i několika plátky...
více o Gazpacho - zeleninová polévka zastudena
Brokolici, mrkev a cibuli nasekáme nebo nastrouháme najemno. Brambory nastrouháme také najemno, vymáčkneme z nich vodu, smícháme se zeleninou a...
více o Zeleninové placičky s tatarkou
Do hrnce hodíme kousek másla a nakrájenou cibulku. Asi po dvou minutách, kdy cibulka zesklovatí, přidáme šest lžiček cukru, pět kuliček nového koření,...
více o Rajská omáčka z džusu
Hladkou mouku se solí rozpracuje s máslem, poté přidáme 3 lžíce vody a vypracujeme těsto, které necháme v lednici odpočinout, alespoň 30 minut (čím...
více o Quiche s tuňákem a cibulí
Cibuli, česnek a anglickou nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s ostatními ingrediencemi. Dáme alespoň na hodinu uležet do lednice.
Pak ze směsi...
více o Holandský řízek
Jáhly několikrát propláchněte a zalijte vroucí vodou. Slijte a dejte do osolené vody vařit na 20 minut. Pak nechte dojít.
Mrkev očistěte a...
více o Jáhlové placičky s mrkví
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s drobně pokrájenou paprikou a...
více o "Sloppy Joes" - zapečený sendvič
Den předem si namočíme ve vodě cizrnu. Pak vaříme 40-60 minut dle instrukcí na obalu + osolíme (až když je skoro měkká).
Dále si osmahneme zvlášť...
více o Cizrna s kuřecím masem II.
Cibuli si nakrájíme na půlkolečka, česnek nadrobno, špenát omyjeme, spaříme a necháme okapat. Do větší mísy si rozklepneme všechna vejce.
Na pánvi si...
více o Špenátová omeleta
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme sladkou i pálivou paprikou, přidáme na kolečka nakrájený párek (klobásu) a na malé...
více o Pikantní bramborový guláš
Očistěte, oloupejte a nakrájejte brambory, rajčata, mrkve, cukety, pórky, cibuli a celer.
V hlubokém hrnci přiveďte do varu 1 litr vody, poté přidejte...
více o Zeleninová polévka na řecký způsob
Cibuli nakrájejte najemno. Všechny ingredience smíchejte.
Tato marináda se nejlépe hodí na vepřové maso, protože jablka a vepřové jdou k sobě velmi...
více o Marináda k vepřovému podle Z. Pohlreicha
Na másle zpěnit cibuli na kostičky, vložit sůl, skoro celý balíček papriky, bobkový list a vložit stehna, osmahnout, podlít vodou a dusit aspoň hodinu...
více o Vynikající kuře na paprice
Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Po uvaření jí smícháme s dušenou hlívou, kterou si připravíme následně:
Na oleji nebo másle a jemně pokrájeném špeku...
více o Hlíva s rýží
Na kousku másla si dosklovata osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přidáme na plátky pokrájené houby. Restujeme nejprve zprudka, pak zvolníme, přidáme...
více o Houbové těstoviny s tymiánem
Zelí necháme okapat, pokrájíme ho na kratší nudličky a dáme do mísy. Přidáme na kostičky pokrájená vejce, cibuli a salám. Osolíme, opepříme, zakápneme...
více o Zelný salát z kysaného zelí
Namočíme přes noc (min. 4 hodiny) fazole do vody s jednou lžící octa. Poté vaříme cca 1 hodinu.
Nakrájíme cibulku a na plátky česnek, orestujeme na...
více o Boloňské fazole pro vegany
Na oleji osmahneme cibulku, česnek, majoránku a papriku. Nakrájíme brambory na kostky a osmahneme se zeleninou.
Poté přidáme předem namočené fazole ...
více o Fazolový guláš pro vegany
HOVĚZÍ GULÁŠ:
Očištěnou nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dohněda. Poté přidáme očištěné, na kostičky nakrájené, osolené a opepřené maso. Maso trochu...
více o Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem
Na oleji nebo másle osmažíme v kastrolu s širokým dnem dosklovata cibuli, pak přidáme osmažit pokrájenou očištěnou cuketu, papriky, mrkev a žampiony....
více o Adžika rýže - zeleninové rizoto
Cibule a špek pokrájíme a na lžíci oleje osmažíme dosklovata. Hlívu nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli společně s nasekaným nebo nastrouhaným...
více o Česneková hlíva s těstovinami
Ze zelí vymačkáme šťávu a překrájíme ho na menší kousky. Mrkev očistíme a nastrouháme na malých slzách. Cibuli nakrájíme nadrobno.
Vše dáme do mísy a...
více o Pomazánka z kyselého zelí
Že muži saláty neradi? Tenhle si zamilují! Obzvlášť, když jim ho naservírujete „nesalátově“.
Troubu zapněte na 190 °C. Brambory uvařte v osolené vodě....
více o Bramborový salát s kuřetem
Na pánev dáme olej, na kterém orestujeme maso nakrájené na centimetrové kostičky, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme s masem. Okořeníme uvedeným...
více o Vepřové kostičky k pivu
Kuře očistíme a nasolíme. Můžeme ho i naporcovat na porce nebo použít místo celého kuřete například stehna, paličky...
Do pekáče naskládáme na větší...
více o Adžika zeleninové kuře