Do mísy prosejeme mouku smíchanou se solí, přidáme cukr, rozdrobené droždí, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Až vzejde kvásek, přilijeme rozpuštěné máslo, zbylé mléko, přidáme žloutky, vanilku a citronovou kůru.
2
Těsto důkladně propracujeme, následně jej rozdělíme na dvě části, do jedné přidáme kakao, polovinu rozinek, trochu kandovaného ovoce a nasekané mandle. Do druhé též přidáme rozinky, kandované ovoce a nasekané mandle. Dobře prohněteme a dáme opět kynout.
3
Bábovkovou formu vymažeme tukem. Z vykynutého těsta utvoříme dva světlé a dva tmavé válečky a postupně je vkládáme do bábovky (bílé, tmavé, bílé, tmavé) a necháme opět vykynout. Vršek těsta pomažeme máslem a dáme péct do vyhřáté trouby.