Na rozpuštěném másle orestujeme drobně pokrájenou cibuli, přidáme droždí a smažíme. Droždí se nejdřív rozpustí, pak zpění a až zrůžoví a začne se chytat okrajů pánve a vonět po mase.
Posypeme paprikou, zamícháme, přilijeme vejce, osolíme a za stálého míchání necháme zhoustnout - srazit. Podáváme ihned s čerstvým pečivem nebo natřené na opečeném toustu s čerstvou zeleninou.
Moc jsem tomu nevěřila ale takovou dobrotu jsem nečekala a chutnala i prckovi.Díky
Štěpánka
|13. 7. 2014 11:46
Vejce jsem dala na veky a bylo to perfektní a hosti netušili z čeho to je. Když jsem přiznala z čeho, divili se ale jedli dál a chválili, takže můžu poděkovat zavšechny.
Výborný recept. Právě jsme dojedli. Část rodiny si pochutnávala, část ohrnovala nos, jelikož droždí opravdu nemusí. Ale to je normálka:-))) Kdo má rád různé drožďové pochoutky, určitě bude spokojen.
Dávám velikou 1***
Diasová
|20. 4. 2012 11:18
Vajíčka byly vynikající!
Šárka
|16. 1. 2012 11:03
Taky píšu pochvalu :-) . Šmakovali nám hodně, ikdyž ten odén co se mi povedl dostat z droždí když se rozpouštělo nevysílal zrovna chutné signály. Teď teprv čtu, že to je v normálu :-D .
jjasinka
|21. 11. 2011 19:00
výborné, s tousty a zeleninou výborná lehká večeře
Míša
|5. 11. 2011 20:22
Nikdy jsem z droždí nic nedělala, až dneska a chutnalo nám hodně. Přidělávala jsem smaženici ještě manželovi, který byl zprvu hodně skeptický. Jen mi vadí ten zápach při smažení droždí, ale vydržet se to dá. ;-) :-)
Yvvka
|25. 10. 2011 20:03
Me se recept libi moc, sama ho delam a chutna nam i detem, nekdy pridam i sunku. Pomazanku delam jinak a neserviruji ji hned teplou.