Do mísy prosejeme mouku smíchanou se solí, přidáme cukr, rozdrobené droždí, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Až vzejde kvásek,...
více o Vánoční bábovka
Tvarohová náplň: Nejprve zalijeme rozinky rumem a necháme je rozležet. Do mísy dáme tvaroh, přidáme moučkový a vanilkový cukr, žloutek a vše zamícháme...
více o Náplně do buchet
Vejce s cukry vyšleháme do pěny, přidáme olej, mléko a oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem,...
více o Rychlý jablkový koláč
Přidáme rozinky, kandované ovoce, mandle, citronovou kůru a vše zapracujeme. Těsto necháme 30 minut odležet.
Na pomoučeném těstě vyválíme obdélník,...
více o Štola s marcipánem
Rozinky zalijeme rumem a necháme nasáknout.
Z vlažného mléka, trochy cukru a droždí necháme na teplém místě vzejít kvásek.
Do mísy dáme mouku, sůl,...
více o Velikonoční věnec
Máslo, žloutky a cukry vyšleháme do pěny, přidáme ořechy, rozinky, kandované ovoce, mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec vmícháme ušlehaný...
více o Velikonoční biskupský beránek II.
Máslo, žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a vypracujeme těsto. Třetinu dáme do mrazáku a zbytek namačkáme na...
více o Hraběnčiny řezy II.
Mouku, cukry, skořici a kypřící prášek smícháme v míse, přidáme vejce, jogurt, nahrubo nastrouhaná jablka a rozinky.
Hotové těsto nalijeme do vymazané...
více o Jablková bábovka
Z mouky, cukru, vloček a změklého másla "užmouláme" drobenku.
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme tvaroh a vejce. Nakonec vmícháme mouku...
více o Xtý tvarohový koláč s drobenkou
Změklé máslo, cukry a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme tvaroh, přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem, kůru z citronu a rozinky. Nakonec...
více o Tvarohová bábovka II.
Připravte si pečicí formu, vymažte ji máslem a vysypte hrubou moukou. V míse vyšlehejte žloutky, změklé máslo a cukr do pěny. V další míse ušlehejte z...
více o Velikonoční biskupský beránek
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na centimetrové kousky. Dejte ji do kastrolu, přidejte slité rozinky, koření, trochu vody a přiveďte k varu. Přisypte...
více o Mřížkový koláč s rebarborou
Nejprve si připravíme kvásek. Kvasnice rozmícháme se lžičkou krupicového cukru a zalijeme asi polovinou vlažného mléka. Přidáme cca 2 lžíce mouky,...
více o Velikonoční mazanec
Mouku smícháme v míse se solí a citronovou kůrou. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový cukr a zalijeme částí...
více o Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Očištěná jablka nebo hrušky pokrájíme na kostičky a dáme do kastrolu. Pokapeme citronovou šťávou, dochutíme lžičkou, jemně strouhané citronové kůry,...
více o Jablečné / hruškové těstoviny
Vepřovou pečeni svažte provázkem, aby lépe držela tvar, a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Do rendlíku nalijte pivo, přidejte cukr a vařte asi...
více o Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Těsto: mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme vanilkový cukr a rozdrobíme droždí. Přistrouháme citronovou kůru. Přilijeme...
více o Blbouni (knedlíky) s jablky
Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme, uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou...
více o Řepánky z bramborového těsta
Do velkého hrnku dáme 0,2 l teplého (ne horkého) mléka, lžičku cukru krupice, kostku kvasnic. Mírně zamícháme a necháme naskočit cca 15 minut.
Do mísy...
více o Babiččina vánočka
Do mísy kuchyňského robotu nasypte mouku, cukr, špetku soli a citronovou kůru. Promíchejte a uprostřed vytvořte důlek. Přilijte asi polovinu vlažného...
více o Vánočka ze šesti pramenů
Mouku s kypřicím práškem prosejte do větší mísy, přidejte tvaroh, změklé máslo, vejce, cukr, tuzemák, skořici a vypracujte těsto. Jde to snadno, stačí...
více o Tvarohová štóla
Kynuté Honzovy buchty jsou jednodušší než by se zdálo, ale vyžadují dostatek času na kynutí. Nejprve si připravíme kvásek. V misce rozetřeme kvasnice...
více o Honzovy buchty
Mouky nasypeme do mísy, přidáme vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme moučkový cukr a droždí, přidáme žloutek,...
více o Šneky s vanilkovou náplní
Mouku nasypte do mísy, přilijte vodu, olej a rukou míchejte, aby se suroviny spojily. Jakmile získáte kompaktní hmotu, začněte ji zpracovávat na...
více o Tažený jablkový závin
Troubu zahřejte na 160 °C. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, postupně zašlehejte vejce jedno po druhém. Do máslového krému poté zapracujte...
více o Tvarohový mazanec
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme jemně nastrouhanou citronovou nebo pomerančovou kůru, žloutky,...
více o Vláčný bramborový hřbet / buchta
Do mísy dejte jogurt, přidejte vajíčka, rum, nastrouhanou citrónovou kůru a vše důkladně dohladka rozmíchejte. Pak přidejte prosátou mouku smíchanou s...
více o Jogurtové koblížky se skořicí
Mouku prosejeme do mísy, smícháme ji se solí, doprostřed uděláme důlek, přidáme rozdrobené droždí, trochu pocukrujeme a zalijeme troškou vlažného...
více o Smetanové koláčky
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mrkev a jablko najemno nastrouháme a přidáme k ní všechny ostatní suroviny. Těsto nalijeme do papírem vystlané...
více o Mrkvový koláč s tvarohovým krémem
Rozinky namočte do vína či moštu. Kuřecí maso pokrájejte na drobné kousky a dejte do mísy, řapíky celeru očistěte, pokrájejte na plátky a přidejte k...
více o Korunovační kuře
Rozinky nasypeme do misky a zalijeme je trochou rumu. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Ke žloutkům přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, cukr a...
více o Císařský trhanec
Troubu předehřejte na 180 °C a formu vyložte pečicím papírem. Smíchejte mouky, prášek do pečiva a koření.
Vejce pokojové teploty vyšlehejte s cukrem,...
více o Dýňový chlebíček
Začněte přípravou kvásku. V misce utřete droždí s cukrem na hladkou kašičku. Zalijte asi 100 ml vlažného mléka a přidejte 1 lžíci polohrubé mouky a...
více o Vláčná máslová vánočka
Troubu předehřejte na 100 °C, 1–2 plechy vyložte pečicím papírem. V míse robotu utřete cukr se sádlem. Potom přidejte mouku, kakao a vše zpracujte v...
více o Sádlové bochánky bez lepku
Cukr utřete s máslem a poté přidejte vejce a jablko. Dál šlehejte asi 2 minuty. Přisypte vločky i mouku se sodou, práškem do pečiva, solí a rozinkami...
více o Ovesné sušenky s jablkem a javorovým sirupem
Z rostlinného tuku, tvarohu a mouky vypracujte těsto a rozdělte jej na dvě části.
Nechte alespoň půl hodiny uležet v lednici.
Mezitím nastrouhejte...
více o Křehký jablečný koláč
Jogurt promíchejte v míse s kari a do směsi naložte kuřecí prsa tak, aby byla dobře obalená, nechte je alespoň 20 minut odležet při pokojové teplotě. ...
více o Kuskus s kuřecím masem na kari
Předehřejte troubu na 180 ° C. Plech vymažte máslem a vyložte pečícím papírem.
Smíchejte med, cukr a máslo v hrnci a za stálého míchání vařte zhruba 5...
více o Domácí müsli tyčinky
Rozinky umeleme na masovém strojku. Mandle umeleme na strojku na strouhanku.
Všechny ingredience smícháme a uhněteme těsto, které dáme do ledničky...
více o Vánoční rozinkové cukroví
Kachní prsa očistíme, kůži pokrájíme do mřížky, z obou stran osolíme a opepříme.
Jablka a hrušky oloupeme a odstraníme jádřince. Pokud ovoce nemá...
více o Kachní prsa s ovocem
Do mísy vlijte šálek teplé vody a přisypte droždí. Přimíchejte cukr, vejce, jogurt, vanilkovou esenci, citronovou kůru a sůl. Postupně vmíchejte mouku...
více o Panettone
Jablka nastrouháme do mísy na hrubém struhadle a pokud nemají příliš tuhou slupku, nemusíme je ani loupat.
K jablkům na jemno přistrouháme citronovou...
více o Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou
Očištěná neloupaná jablka a hrušky pokrájíme na větší kostky a dáme do pekáče. Přidáme pokrájený oloupaný citron, skořici a hřebíček dle chuti a cukr....
více o Jablečno-hruškový pečený čaj
V teplé vodě rozpusťte 1 lžičku cukru, rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek. Mouku prosejte se solí, vmíchejte cukr. Do kvásku zašlehejte vejce a...
více o Židovská sváteční chala
V misce rozdrobte droždí se lžičkou cukru. Přimíchejte lžíci mouky a polovinu vlažného mléka. Nechte na teplém místě asi 10 minut, než vzejde kvásek....
více o Mini mazance
Dýni nastrouháme na jemném struhadle. Bílky vyšleháme na sníh.
Ostatní ingredience smícháme a na konec vmícháme sníh.
Osladíme podle vlastní chuti...
více o Dýňová bábovka
Troubu předehřejte na 180 °C. Do poloviny mléka namočte chléb. Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s mletým masem, kari, kurkumou, rozinkami,...
více o Jihoafrické bobotie s rozinkami
Vločky nasypeme do mísy, přilijeme mléko a necháme cca půl hodiny odležet, nasáknout.
Pak k nim přidáme napěchovaný 1 dl strouhaných jablek (hrušek),...
více o Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky
Ve velké míse utřeme spolu máslo a cukr do pěny.
Přidáme vejce, každou část důkladně rozetřeme do máslové pěny.
Mouku, sůl a kypřící prášek prosejeme...
více o Sušenky z ovesných vloček
Z droždí, mléka a cukru si necháme vzejít kvásek, který pak přidáme do mísy k mouce a změklému máslu. Přidáme vejce, sůl a vypracujeme hladké těsto,...
více o Makový (ořechový) závin od Lidušky