Rozinky umeleme na masovém strojku. Mandle umeleme na strojku na strouhanku.
2
Všechny ingredience smícháme a uhněteme těsto, které dáme do ledničky ztuhnout (klidně i přes noc). Těsto je tužší a dá trochu práce ho uhníst. Nejlépe se to dělá rukou. I když se vám bude zdát hodně tuhé, nepřidávejte tuk ani žádnou tekutinu - musí se hníst tak dlouho, dokud se vše nespojí.
Těsto vyválíme na tloušťku asi 2 mm a vykrajujeme tvary. Ty klademe na vymazaný a vysypaný plech nebo na plech pokrytý pečicím papírem.
4
Pečeme na 180 stupňů asi 10 minut. Pečivo se mírně nafoukne a zbledne. Když potom začne růžovět, je čas ho vyndat z trouby. Nemáme-li pečicí papír, je třeba kousky sundat z plechu ještě za tepla, jinak se přilepí.
5
Potřeme citronovou polevou a dáme do chladu zkřehnout. Před podáváním ho naopak musíme dát alespoň na chvíli do tepla.