Do mouky uděláme důlek a do něj rozdrobené droždí, zalít vodou, přikryjeme a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme vejce, sůl, málo cukru (špetku) a na kostičky nakrájenou housku, uděláme těsto a necháme kynout cca 1 hodinu.
výborné, teda alespoň mě chutnají, uvidíme zbytek rodiny. dělala jsem dvojitou dávku, akorát první knedlajz se mi nedovařil uprostřed, druhý už jo :)))) jsou výborné, chválím a dávám 1 :)
výborné, teda alespoň mě chutnají, uvidíme zbytek rodiny. dělala jsem dvojitou dávku, akorát první knedlajz se mi nedovařil uprostřed, druhý už jo :)))) jsou výborné, chválím a dávám 1 :)
zdena
|8. 12. 2012 15:50
špatné
zdena
|8. 12. 2012 15:49
:-D :-D :-D
z.jelínkova
|8. 12. 2012 15:48
:-D :-|
Iva
|7. 11. 2012 12:22
knedlíky jsou výborné dělala sem je z polohrubý mouky a jsou vynikající:-) :-)
milada
|4. 11. 2012 08:44
nedávám celé vejce, ale jen žloudek a vařím <3 nad parou 1/2 hod. není tam co pokazit jestli už je poznám když zapichnu špejli
Tento knedlik je opravdu nej... akorat jej delam z hladke mouky a varim nad parou... delala jsem jej uz trikrat a vzdy se povedl a vsichni jsme si pochutnali moc!!! Muzu jen doporucit!!!! 8-) Diky za recept! ;-)
Ja uz take dlouha leta ;-) VSECHNY knedliky varim zasadne na pare!!
Lenka
|20. 5. 2012 23:11
Mám jiný recept, ale opravdu vyzkoušejte vařit knedlíky nad párou. Knedlíky bych už jinak nevařila a to je vařím skoro třicet let - není třeba obracet, nejsou ani oslizlé jak píše Linda. :-P :-P :-P
Linda
|20. 5. 2012 22:45
Naprosto fantastický recept,již ho dělám po 7 a od oka,jen zmiňuji,že přidávám cukr na kvásek a tak necelé 2 lžicky soli.Vařím na páře,rozhodně to zkuste stojí to za to knedlík se nerozvaří a není oslizlí.Z těsta udělám dva podlouhlé bochánky,a vždy je jich málo,jsou senza,pokaždé krásně nadýchané, celá rodina chce recept.. Klobouk dolů nad Ivetkou. PS- mám Vás v oblíbených, jen tak dál..... :-)) <3 :-) ;-)
V teple vykyne podstatně dřív(30minut),obracím ve vodě po 5-ti minutách a mám ho hotový za 17-18minut.Vejce stačí jedno a když není vůbec,tak se svět taky nezboří :-)-jen nemá holt takovou pěknou barvu....
Eva Kalkušová
|31. 3. 2009 16:59
Po dlouhém hledání jsem našla recept, který se opravdu osvědčil :) Sice přidávám ještě maličko soli a "vařím" na páře, ale nejdůležitější je těsto a z tohohle se knedlík vždy povede a je krásně nadýchaný, dávám tedy za jedna :)
Tereza J.
|8. 2. 2009 17:10
Jimmy, ale múka predsa obsahuje sacharidy :)))
Jimmy Lowprize
|8. 2. 2009 08:46
Jen poznamka, kvasek bez cukru? Ja jsem cukr-spetku pridal primo do kvasnit a nechal kvasek vyejit. Knedlicky byli vynikajici, dneska je deme zkusit nechat nakynout v pekarne.
Gábina H
|28. 1. 2009 09:10
Petro, že jste slupla celý knedlík sama? :-)
Ladislav Dorazin
|27. 1. 2009 17:49
No, to se dá asi těžko pochopit, proč je někomu špatně z viditelně solidního receptu. Obávám se, že to bude rukama, Petro.
ladislava staffenová
|27. 1. 2009 17:16
Petro, nezlobte se, ale fakt nechápu, proč vám bylo po tomto receptu špatně a jste si jistá, že po těchto knedlících? to je recept naprosto tradiční a český.
petra pichalova
|27. 1. 2009 16:56
Nikoho nechci urazit,ale ty knedliky jsou opravdu hrozne,jeste ted mi je spatne,rozhodne nedoporucuji...
VZ :-)
|13. 9. 2007 11:41
recept je jednoduchý a knedlíky velmi chutné...pochutnali jsme si doma všichni
VZ :-)
|13. 9. 2007 11:41
recept je jednoduchý a knedlíky velmi chutné...pochutnali jsme si doma všichni
HELENA HAJTMAROVÁ
|15. 6. 2007 22:03
Dneska jsem kynutý knedlík dělala a opravdu se povedl:o),děkuju za recept a dávám za 1:-)