Kuřecí řízky odblaníme, po obvodu několikrát mělce nařízneme, jemně naklepeme, posypeme rozdrceným česnekem a kořením, pokapeme olejem, sojovou...
více o Marinované kuřecí řízky
Oba druhy kmínu smícháme se solí, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a necháme asi 4 hodiny odležet v ledničce.
Maso ze všech stran prudce opečeme na...
více o Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Maso nakrájíme na nudličky. Česnek najemno nasekáme, přidáme zázvor, sójovou omáčku, cayenský pepř a lžíci oleje. Marinádou přelijeme maso a necháme...
více o Čína z vepřového masa s chřestem
Zelí propláchneme vodou a necháme okapat. Jablko nahrubo nastrouháme, šalotku nadrobno pokrájíme. Obojí vmícháme do zelí. Smícháme lžíci citronové...
více o Salát z kysaného zelí s ovocem a krevetami
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek jemně nasekáme. Maso osmahneme na oleji, přidáme cibuli s česnekem. Orestujeme a...
více o Kuřecí ragú se zeleninou
Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme 2 lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. Do vykynutého kvásku přimícháme žloutky. Prosátou mouku...
více o Vánočka – Koláče
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme kostku cukru a necháme vzejít kvásek, který necháme v teple vykynout. Do mísy prosijeme mouku, sůl a sodu...
více o Pizza – Langoše
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a propláchneme studenou vodou. Přidáme nakrájená rajčata, papriku, okurky, tuňáka a pažitku. Osolíme a...
více o Těstovinový salát
Nakrájíme krabí tyčinky a cibuli. Přidáme tatarku, pažitku (čerstvou nebo mraženou), osolíme, opepříme, dochutíme citronovou šťávou. Mažeme na...
více o Pomazánka z krabích tyčinek
Škvarky rozmixujeme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a rozmícháme s majonézou. Dochutíme solí a pepřem. (Pro snadnější rozmíchání je možno...
více o Škvarková pomazánka
Sojový granulát uvaříme v 0,7 litru vody. Necháme vychladnout. Smícháme se spařenou a najemno nakrájenou kapustou, česnekem, cibulí a kořením. Přidáme...
více o V - Sojová sekaná
Sóju vaříme 10 minut v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
Kapustu spaříme a rozemeleme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř,...
více o Sojové karbanátky II.
Uvaříme rýži v osolené vodě s kari.
Osmahneme v pekáči nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme dozlatova, přidáme zeleninu a podusíme.
Potom přidáme...
více o Zeleninové rizoto IV.
Cibuli najemno nakrájíme a dáme smažit dozlatova. Přidáme rozdrobené kvasnice, necháme zpěnit a zakápneme trochou mléka. Zahustíme vejci a podusíme....
více o Drožďová pomazánka V.
Brambory omyjeme a s bobkovým listem a kmínem vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vychladnout a poté brambory oloupeme.
Očištěný špenát...
více o Brambory ve slanině
Polovinu kase rozprostreme na dno vymasteneho pekacku. V mise smichame maso, sul, pepr, papriku, orestovanou cibuli. Smes rozetreme na kasi,...
více o Zapecena smes s bramborovou kasi
Maso naklepeme, osolime a posypeme kari korenim. Dame si do kastrulku uvarit masox, a pokracujeme tak, ze maso nejprve obalime ve strouhance, potom v...
více o Holstynske rizky
Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání...
více o Boloňská omáčka
Kotlety omyjeme, osušíme a nakrájíme na dlouhé širší nudličky. Na rozpáleném oleji asi 5 minut smažíme maso a kolečka mrkve. Poté přidáme plátky...
více o Exotické kotlety
Česnek zalijeme vroucí vodou, poté studenou a oloupeme. Stroužky česneku na 5 minut vložíme do vroucí vody, necháme okapat a nasekáme. Žampiony...
více o Žampiony po provensálsku
Celer očistíme a nastrouháme na středně hrubém struhadle a zakapeme citronovou šťávou. Oloupané jablko také nastrouháme a ihned smícháme s celerem,...
více o Salát pro zamilované
Brambory i se slupkou omyjeme a rozpůlíme. Květák krátce povaříme a posekáme. Na alobal kápneme olej, na každý kousek alobalu položíme 2-4 dílky...
více o Zapečený květák s uzeným kolínkem
Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém másle je z obou stran opečeme. Maso vyjmeme a do pánve vlijeme rum, přidáme sýr a...
více o Kuřecí prsa v rumu
Očištěnou, opranou zeleninu nakrájíme na plátky, šunku na nudličky. Směs vložíme do salátové mísy, osolíme, přidáme cukr a citron podle chuti. Nakonec...
více o Zeleninový koktejl
Nastrouháme oba druhy sýra, salám a česnek. Ochutíme pepřem, paprikou a vše promícháme. Pomazánkou potřeme rozpůlené housky, klademe do rozpáleného...
více o Pomsta šíleného kuchaře
Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě s kmínem. Přidáme trochu kečupu, kousek masoxu a majoránku. Přidáme kousek másla, rozetřený...
více o Česneková polévka s kečupem
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jemně nastrouháme. Křen omyjeme, očistíme a také nastrouháme. Směs doplníme jogurtem, osladíme, mírně přisolíme...
více o Jablečný křen s jogurtem
Opláchnutý lilek upečeme po všech stranách na plotýnce, až zhnědne a scvrkne se. Slupku odstraníme a lilek sítem prolisujeme. Přidáme rozvařená a...
více o Zeleninový kaviár z lilku
Játra pomeleme, smícháme se všemi ingrediencemi a dáme péci do tukem vymazané formy (nejlépe do srnčího hřbetu). Po upečení naporcujeme a podáváme s...
více o Falešná husí játra
Očištěné listy pekinského zelí uvaříme v osolené vodě doměkka. Přecedíme, necháme okapat a umeleme na masovém strojku nebo drobně rozsekáme. Světlou...
více o Špenát z pekinského zelí
V kotletě nařízneme ostrým nožem kapsu, naklepeme, naplníme a sešijeme.<br>Náplň: zelí scedíme, přisolíme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a drcený...
více o Vepřové kotlety plněné zelím
Na rozehřáté slanině zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme a opečeme po všech stranách. Maso zaprášíme paprikou, zalijeme...
více o Srbské rizoto
Z vařených, strouhaných brambor, mouky, krupice, vejce a soli vypracujeme těsto, které rozmačkáme na lehce vymaštěný plech ve stejnoměrné síle....
více o Zahýbálky
Do mísy prosijeme mouku, osolíme a vmícháme najemno nastrouhané brambory. Do dolíčku vlijeme vlažné mléko, přidáme droždí, kostku cukru, žloutky a...
více o Peciválky
Očištěnou slepici dáme vařit s kořením, kořenovou zeleninou, cibulí a solí doměkka.
Zvlášť připravíme omáčku z máslové jíšky, kterou zalijeme částí...
více o Slepice s petrželovou omáčkou
Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě s kmínem. Přidáme trochu kečupu, kousek masoxu a majoránku. Přidáme kousek másla, rozetřený...
více o P - Polevka cesnekova s kecupem
Z droždí a vody uděláme kvásek, který nasypeme do mouky, uválíme těsto a necháme kynout cca 1/2 hodiny. Těsto proválíme, vyválíme z něj šišku a dáme...
více o Domácí chléb IV.
Těsto rozdělíme na dva díly, z každého dílu uválíme placku a potřeme ji náplní. Stáčíme do válečku. Váleček necháme ztuhnout v lednici, nejlépe do...
více o Koláčky z nivy
Maso nakrájíme na proužky a vložíme do marinády na několik hodin uležet. Poté maso osmahneme a vyjmeme, na výpeku osmahneme dozlatova šunku a poté vše...
více o Kuřecí v marinádě III.
Do mixéru nalijeme vývar a po kouskách přidáváme máslo, nakrájenou šunku, salám a kostičky sýra. Mixujeme nahrubo asi 3 minuty. Směs vyjmeme,...
více o Pařížský chlebíček
Sýr nastrouháme a rozetřeme s máslem, přidáme sůl, papriku a ušlehanou smetanu. Našleháme do pěny. Jednotlivé crackery spojíme po dvou hermelínovou...
více o Plněné crackery
Česnek rozetřeme se solí, rozmícháme se třemi lžícemi vody, s octem a pepřem. Očištěné papriky pokrájíme na tenké proužky a promícháme se zálivkou a...
více o Paprikový salát s česnekem
Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli i s natí, osolíme, osladíme, necháme přikryté chvíli odpočinout. Ochutíme...
více o Ředvičkový salát
Víno zahřejeme a vhodíme do něj rozetřený česnek. Poté za stálého míchání přidáváme po lžících strouhaný sýr a v trošce vody rozmíchaný solamyl....
více o Selské sýrové fondue
Tvaroh utřeme se žloutky, přidáme cukr rozmíchaný v trošce vody, několik kapek worchestrové omáčky, sůl a papriku. Vymícháme dohladka a přelijeme přes...
více o Salát z hlávkového zelí
Majolku promícháme s hořčicí, sardelovou pastou a kečupem. Vmícháme citronovou šťávu, pepř, sůl a podle potřeby trochu vody. Podle zvyklosti a chuti...
více o Garibaldi dip
Víno promícháme s cukrem a svaříme. Do vařícího nasypeme pepř a odstavíme z ohně. Necháme vychladnout. Potom vmícháme do jogurtu zároveň s ostatním...
více o Pepřový dip
V malém množství vody rozvaříme kokos a s moukou a solí vypracujeme tužší těsto. Vyválíme z něj placky a pečeme na sucho nebo na oleji....
více o Indické kokosky