Klobásu umeleme na masovém strojku. Tavený sýr utřeme s máslem dohladka, přidáme klobásu a česnek utřený se solí. Vše dobře promícháme....
více o Čabajková pomazánka
Škvarky umeleme na masovém strojku, přidáme na drobné kostičky krájená vejce a drobně krájenou cibuli.
Promícháme, ochutíme hořčicí a osolíme....
více o Pomazánka ze škvarků
Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření, nakrájenou cibuli a houby. Dusíme a...
více o Bigos
Máslo třeme a přidáváme krémový sýr a jemně strouhanou nivu. Podle potřeby zředíme šlehačkou a opatrně přisolíme. Dobře promícháme a přidáme jemně...
více o Jemná pomazánka z nivy
Slaninu nakrájíme na kostičky a zpěníme na ní nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájené maso, šunku a brambory. Osolíme, okořeníme, mírně podlijeme...
více o Polární směs
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na ní plátky masa. Maso vyjmeme a udržujeme v teple.
Přidáme drobně nasekanou cibuli, nakrájená rajčata a...
více o Řecký biftek s rýží
Brambory opereme, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15-20 minut, vodu slijeme, brambory oloupeme a dáme asi na hodinu do chladna.
Na...
více o Švýcarské Rösti
Z mouky, smetany, citronové a pomerančové kůry, vanilkového cukru, prášku do pečiva a dvou lžic citronové šťávy zaděláme těsto a necháme je asi 30...
více o Thajský banánový dort
Všechny přísady (mimo oleje) vmícháme do masa, osolíme a zahustíme moukou. Vše důkladně promícháme a tvoříme větší kuličky, které osmažíme na oleji...
více o Masové smažené kuličky
Mleté maso vymícháme s kořením a osolíme. Směs rozdělíme a vyválíme kuličky, které vkládáme do horkého tuku a ze všech stran opékáme.
Připravíme...
více o Masové kuličky na zelenině
Filé osolíme, posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme, přidáme trošku oleje a orestujeme...
více o Rybí filé po provensálsku
Očištěné kuře povaříme asi 30 minut v osolené vodě, aby se dalo lépe vykostit. Vychladlé kuře vykostíme, maso nakrájíme na nudličky a vložíme do misky...
více o Kuřecí směs s rýží
Plátky masa naklepeme, osolíme, omočíme v těstíčku (mouku rozšleháme s vejcem, mlékem a solí) a osmažíme na rozehřátém oleji. Na dno pekáče potřené...
více o Vepřové řízky v těstíčku zapečené se sýrem
Maso omyjeme, nakrájíme na nudličky, osušíme a posypeme škrobem.
Papriky nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli a česnek na plátky. Plátky česneku...
více o Kuřecí pochoutka
U křídel odřízneme nejmenší část, v kloubu je nařízneme a utvoříme otvor, kterým uvolníme kapsičku a tuto naplníme nádivkou.
Nádivka: oloupanou cibuli...
více o Plněná kuřecí křídla
Salát a čekanku očistíme, rozebereme, opereme a osušíme. Papriku nakrájíme na proužky, rajčata na osminky. Vše smícháme s hráškem. Zalijeme zálivkou a...
více o Salát s čekankou
Omyté drůbky vložíme do studené vody, přidáme sůl, koření a zeleninu, opranou cibuli a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Z másla a mouky připravíme světlou...
více o Drůbková polévka se smetanou
Křidélka vykostíme, osolíme a opepříme.
Naplníme směsí mletého masa a sekaných švestek.
Obalíme v těstíčku a smažíme na oleji....
více o Plněná smažená kuřecí křidélka
- maso nakrájíme na nudličky
- cibuli na kostičky
- usmažíme cibuli
- přidáme maso, osolíme
- udusíme do poloměkka
- přidáme okapaný ananas nebo...
více o Vepřové či kuřecí na ananasu
- brambory, mrkev a celer uvaříme
- brambory a salám nakrájíme na nudličky
- mrkev, celer a okurky na kostičky
- vše promícháme
- necháme proležet v...
více o Vlašský salát III.
- maso nakrájíme na nudličky
- zprudka ho opečeme na oleji
- přidáme kečup
- osolíme, opepříme
- vmícháme utřený česnek
- podlijeme pivem
- necháme...
více o Pivní maso s pórkem
- maso nakrájíme na nudličky
- osolíme, opepříme
- opečeme doměkka
- přidáme cibuli, žampióny a kapii
- opatrně podléváme vývarem z masoxu
- nakonec...
více o Pomsta paní domácí
- maso a cibuli nakrájíme na kostky
- osmahneme cibuli a maso
- přidáme grilovací koření, pepř, sůl
- podlijeme vývarem
- dusíme doměkka
- přidáme...
více o Kuřecí kousky s nivou
- uvaříme špagety
- na cibuli zpěníme anglickou a maso
- škrob rozmícháme ve sklenici vody
- přidáme protlak
- osolíme, opepříme
- dusíme 15 minut
-...
více o Neapolské špagety
Vřeténka uvaříme v dostatečném množství vody do poloměkka, scedíme a nakonec propláchneme.
Mrkev a cuketu pokrájíme na tenké delší nudličky(julienne)...
více o Neapolský těstovinový salát 10kg
Do hrnce dáme rozpustit sádlo a na něm zasmažíme do zlatova hrubou krupici. Poté přilejeme mléko. Po intenzivním ochlazení rozpálené směsi opražené...
více o Nudle s krupicí
Avokádo oloupeme a rozmačkáme, přidáme tvaroh, sardinky a společně vyšleháme nebo vymícháme. Ochutíme solí a citronovu šťávou, vmícháme krájenou...
více o Rybí pomazánka s avokádem
Houby zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého prošlehávání zalijeme vlažnou vodou....
více o Koprová kulajda
V šejkru důkladně protřepeme citronovou šťávu a vodku s rajským protlakem, trochou worchestrové omáčky, tabascem, solí a pepřem. Poté nalijeme do...
více o Bloody Mary
Vše společně utřeme v krém a natíráme na plátky sýra, která na sebe vrstvíme. Zabalíme do alobalu, urovnáme a necháme ztuhnout. Krájíme na malé...
více o Plněný plátkový sýr
Všechny suroviny zpracujeme v tužší těsto, necháme vykynout a pak vyválíme plát asi 0,5 cm silný. Vykrajujeme kolečka, na plechu potřeme rozšlehaným...
více o Škvarkové vdolečky k vínu
Makrelu vyčistíme, osolíme i uvnitř, zakapeme sójovou omáčkou a na oleji ze všech stran opečeme. Do výpeku přisypeme nudličky lilku a ředkviček,...
více o Pečená makrela s pikantní zeleninou
Nerezovým nožem jemně nakrájíme ředkvičky. Utřeme česnek se solí, smícháme s olejem, octem, jogurtem a zamícháme. Necháme vychladit a podáváme sypané...
více o Studená ředkvičková polévka
Maso smícháme s trochou vody, kořením, solí a najemno pokrájenými feferonkami. Z listového tětsa vyválíme plát, ze kterého nakrájíme zhruba 20 čtverců...
více o Pikantní masové pirohy
Květákové růžičky vypereme, uvaříme v osolené vodě a scedíme. V míse smícháme olej, petrželku, citronovu šťávu, sůl a pepř. V této směsi růžičky...
více o Květák po pařížsku
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Smícháme s hráškem, pokrájenou cibulí a žampiony. Připravíme...
více o Těstovinový salát s pikantním dresinkem
Špenát krátce povaříme v 1/2 litru vody, ochutíme kořením a zalijeme smetanou s rozšlehanými žloutky, čímž polévku zahustíme zjemníme zároveň. Dále...
více o Špenátová polévka
Očištěné husí drůbky dáme vařit do studené vody s kořenovou zeleninou, solí a kořením. Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, přecedíme na ni...
více o Husí drůbky po arménsku
Rýži uvaříme doměkka v osolené vodě. V zapékací misce osmažíme kostičky salámu, přisypeme zeleninu, vmícháme rýži, mléko, vejce a strouhaný sýr,...
více o Rýžový nákyp se sýrem a salámem
Maso nakrájíme na hranolky, opečeme na másle, vsypeme plátky žampionů, cibule, dochutíme kořením a kmínem, přidáme kostky papriky a za stálého opékání...
více o Uzené soté se žampiony
Na másle osmažíme kostičky kořenové zeleniny, zasypeme moukou, opečeme a zalijeme vejci. Až se srazí, rozšleháme s litrem vody, přidáme bujon, osolíme...
více o Jarní polévka z vaječné jíšky
Z másla, mouky s práškem do pečiva a 50 g jemně strouhaného sýra vymícháme těsto, které vložíme do formy. Předpečeme asi 10 minut v předem vyhřáté...
více o Sýrový koláč s brokolicí
Na oleji osmažíme kousky cibule a česneku, vsypeme nudličky kuřecího masa, přidáme postupně krájené feferonky a zelí. Podlijeme vínem, osolíme,...
více o Kuřecí flamendr
Římský pekáč namočíme na 10 minut do studené vody, aby nasákl vodu. Zelí scedíme, přesypeme na dno pekáče, poklademe kousky ananasu a podlijeme vínem....
více o Pečený králík na zelí s ananasem
Maso prošpikujeme klínky slaniny po vlákně, osolíme a opepříme.
Kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky a osmažíme dozlatova, přisypeme krájenou cibuli...
více o Pardubická hovězí pečeně