Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle a necháme vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli odstát a...
více o Boubínské bramboráčky
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na pomoučeném vále, ozdobným...
více o Bramborové taštičky se zelím
Do hrnce nalijeme asi 3 litry osolené vody a přivedeme k varu. Mezitím v jiném hrnci smícháme kečup, olej, koření, nadrobno nakrájený česnek a cibuli....
více o Jednoduchá omáčka na špagety
Kapra naporcujeme, osolíme, opepříme a obalíme v nasekané petrželce. Na polovině másla porce zprudka po obou stranách opečeme, podlijeme vývarem a...
více o Kapr na petrželce
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky. Nakonec zalijeme směsí...
více o Zapečené flíčky se šunkou II.
Meruňky nakrájíme na tenké proužky, namočíme do vody a přikryjeme. Jablka nakrájíme na kousky a pokapeme citronovou šťávou. Tvaroh vyšleháme s mlékem,...
více o Šneci plnění tvarohem
Maso rozkrájíme na větší kostky. Nasekané cibule orestujeme na oleji, přidáme maso, ochutíme paprikou, pepřem a kmínem. Promícháme a opečeme, vmícháme...
více o Drážďanský guláš
Na omáčku necháme okapat třešně a šťávu zachytíme. Lžíci šťávy rozmícháme se solamylem, zbylou spolu s vanilkovým cukrem, citronovu kůrou, skořicí a...
více o Kokosová pochoutka s kompotem
Kuře zbavíme kůže a vykostíme. Plát zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Ze špenátu odkrojíme stonky, spaříme a necháme okapat.
Na plát masa...
více o Kuřecí roláda se špenátem
Řízky obalíme v těstíčku (mouku smícháme s paprikou, špetkou soli a pepře) a krátce je ze všech stran opečeme na 3 lžících rozehřátého oleje, poté je...
více o Krůtí řízek s paprikovou krustou
Vykostěné kuře nakrájíme na 2-3 cm dlouhé proužky, dáme do misky, přidáme trochu oleje, přidáme šalvěj a oregano, promícháme. Necháme asi hodinku v...
více o Šalvějové kuře
Polévky ze sáčku často postrádají vhodnou vložku, která polévku doplní pro nasycení n.př. na chalupě.
Vložku umícháme v hrníčku do kterého dáme vejce,...
více o Jednoduchá vložka do polévek ze sáčku
Brambory oškrábeme, nebo okrouháme (nevaříme), opereme v tekoucí vodě a nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2-3mm. Na tvrdo uvařená vejce nakrájíme na...
více o Francouzské brambory
Tvaroh vymícháme s máslem a podle potřeby rozředíme pivem. Poté přidáme jemně nakrájenou cibuli, feferonky a sladkou papriku. Podle chuti osolíme a...
více o Palivcova pomazánka
Máslo utřeme do pěny, přidáme utřené olejovky i s olejem, citronovou šťávu, sůl a nakonec zlehka vmícháme kaviár. Mažeme na rohlíky....
více o Carská pomazánka
Očištěné a opláchnuté maso umeleme na masovém strojku. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a petrželku, sladkou papriku, pepř, sůl a vše dobře promícháme....
více o Neandrtálská pomazánka
Oloupaný, omytý celer nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme, osladíme, pokapeme citronovou šťávou a promícháme s majonézou....
více o Pomazánka pro muže
Porce kapra osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájený pórek, nastrouhaný celer a na plátky nakrájené...
více o Třeboňský zapečený kapr
Z mouky, vajec, mléka a špetky soli vypracujeme těsto. Mícháme tak dlouho, až se začnou tvořit vzduchové bublinky. Necháme 15 minut odpočinout. Hotové...
více o Halušky
Filé omyjeme a vaříme v páře asi 10 minut. Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme vejce, tvaroh, špetku soli, strouhanku a petrželku. Vše společně s...
více o Karbanátky z tresky
Na rozehřátém másle zesklovatíme rýži, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme 20 minut. Mrkev nakrájíme na hranolky, ostatní zeleninu na kostičky,...
více o Rýže se zeleninou a kari
Filé omyjeme, osušíme, podélně nakrájíme na tenké proužky, zakapeme citronovou šťávou a osolíme. Na rozehřátém oleji zesklovatíme kostičky cibule,...
více o Zapečená treska s kysaným zelím
Metličkou důkladně vyšleháme vejce s mlékem, moukou, osolíme a opepříme. Na rozehřátý olej vlijeme polovinu vaječné hmoty, když začne tuhnout...
více o Omeleta s uzenou makrelou
Fazole propláchneme, zalijeme horkou vodou a 10 hodin máčíme. Pak je ve stejné vodě asi 2 hodiny vaříme. Ke konci vaření je ochutíme špetkou soli a...
více o Fazole v bílé omáčce
Krocana nakrájíme na malé kousky, papriky na proužky, citron pečlivě omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Do ohřátého bujonu vlijeme želatinu ...
více o Krocan ve vinném aspiku
Na oleji zpěníme cibulku a česnek do sklovata, na kostky nakrájené brambory, přisypeme červenou papriku a orestujeme.
Přisypeme trochu hladké mouky,...
více o zelná polévka vydatná
Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji je ze všech stran asi 6 minut opékáme. Ve vroucí osolené vodě povaříme...
více o Kotlety v ostré omáčce
Lososa nakrájíme na kostičky a smícháme s jemně nakrájenou cibulí, nasekaným koprem, dochutíme solí, pepřem a pokapeme olejem. Dáme na 20 minut...
více o Tatarský biftek z lososa
Svaříme ocet se dvěma lžícemi vody, vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme estragon a kerblík. Když se polovina tekutiny vyvaří,...
více o Bearenská omáčka
Na rozehřátém másle a oleji orestujeme plátky česneku a najemno nakrájenou chilli papričku. Přidáme oloupané krevety, které 6 minut po obou stranách...
více o Krevety na česnekovém másle
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostíme a necháme...
více o Domácí tlačenka
Očištěné, opláchnuté a odkapané zelí nakrájíme na nudličky, přidáme drobně nakrájené naloupané jablko, kapii a okurku, promícháme s trochou nálevu a...
více o Salát z pekinského zelí II.
Očištěný salát natrháme na drobné kousky, bílé části pórku nakrájíme na nudličky, dobře promícháme a přelijeme horkou marinádou. (Jemně nakrájenou...
více o Hlávkový salát s pórkem
Kysanou smetanu rozkvedláme, ochutíme octem, solí, pepřem, hořčicí a cukrem a nalijeme na nakrouhané okurky. Salát sypeme jemně sekaným koprem....
více o Okurkový salát po ukrajinsku
Mouku prosijeme, osolíme, do dolíčku rozdrobíme droždí, vlijeme žloutek s troškou mléka a cukrem, vymícháme nelepivé vláčné těsto, které necháme...
více o Zelníky
Mouku prosijeme, osolíme, do dolíčku rozdrobíme droždí, vlijeme žloutek s troškou mléka a cukrem, vymícháme nelepivé vláčné těsto, které necháme...
více o Pupáky
Česnek rozmačkáme a přidáme všechno koření, smícháme s vajíčky dohromady, kvedlačkou rozmícháme směs. Maso nakrájíme na plátky, které trochu naklepeme...
více o Rošťák od Gizda
Rezne vyklepeme, na okrajoch nadrežeme a po oboch stranách opečieme. Potom ich osolíme a okoreníme.
Jablko zbavíme jadra, olúpeme a nakrájame na...
více o Bravčové rezne s jablkami
Rajčata a cibuli nakrájíme. Na větší kostce másla osmahneme cibulku do zlatova. Maso na kostičky, osolíme, opepříme a vložíme do cibulky, dusíme....
více o Kebab III.
Zelí nastrouháme na nudličky, posolíme a necháme odstát, aby změklo. Přidáme jogurt, mouku, prášek do pečiva, pepř a vajíčko. Vše zamícháme a smažíme...
více o Zelové placky
Prsíčka osolíme, opepříme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a znovu v mouce. Po obou stranách na rychlo opečeme na másle do zlatova a na mírném...
více o Kuřecí prsíčka Capriccio
Kuře naporcujeme, osolíme a na polovině másla upečeme do měkka. Je-li třeba, podlijeme vývarem. Na druhé polovině másla podusíme nakrájené žampiony,...
více o Kuře se žampiony
Kuře naporcujeme, potřeme česnekem utřeným se solí a obalíme ve směsi mouky, pepře a papriky. Porce masa po všech stranách opečeme na másle do zlatova...
více o Kuře na česneku III.
Prsa nakrájíme na nudličky, ochutíme pepřem a mírně solí a na tuku orestujeme spolu s česnekem a cibulí nakrájenou na nudličky. Drůbeží šťávu smícháme...
více o Krůtí (kuřecí) prsa na česneku
Před pečením kuřete připravíme omáčku: do trochu vody s octem dáme vorčestr, citrónovou šťávu, kečup, chilli, osolíme, opepříme a tuto směs nalijeme...
více o Kuře s ostrou omáčkou
Žampióny nakrájíme na plátky. Na másle oestujeme cibuli, kari koření, přidáme žampióny a podusíme. Sáček šťávy ke kuřeti rozmícháme ve studené vodě a...
více o Kuřecí steak se zeleninou a žampióny
Papriku nakrájíme najemno, pórek na nudličky. Žampióny nakrájíme na čtvrtky, opečeme a přidáme papriku a pórek. Sáček Zvěřiny vsypeme do vařící vody a...
více o Žampiónový guláš II.