Borůvky omyjeme a dáme okapat. Vložíme je do bílého vína, přidáme 1 lžičku citronové kůry a šťávy a 45 g cukru. Kompot zvolna vaříme asi 2 minuty....
více o Bramborové dortíčky s borůvkami
Omytá a osušená králičí stehna osolíme a upečeme v troubě za občasného podlévání na slanině a cibuli.
Na estragonovou omáčku si připravíme světlou...
více o Králík s estragonovou omáčkou
Králíka rozporcujeme a odblaníme. Protkneme proužky slaniny, mírně osolíme, okořeníme divokým kořením a potřeme česnekem. Na pekáč dáme sádlo, navrch...
více o Králík na divoko
Ricottu smícháme s jedním rozšlehaným vejcem, parmezánem a muškátovým oříškem. Tvoříme kuličky velikosti ořechu. V míse rozšleháme druhé vejce,...
více o Kuličky z ricotty
Na pánvi rozehřejeme 50 g másla, přidáme mozzarellu nakrájenou na plátky, osolenou a obalenou v hladké mouce. Osmahneme z obou stran a když se...
více o Smažená mozzarella
Veku nakrájíme asi na 2 cm silné plátky. Mozzarellu nakrájíme na slabší plátky. Smícháme máslo, utřený česnek a sůl, přidáme nastrouhaný parmezán, a 1...
více o Chlebíčky s mozzarellou
Oloupané brambory nakrájíme na plátky a vaříme je 10-15 minut doměkka. Necháme vychladnout. Avokádo rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecku. Dužinu...
více o Mexický bramborový salát
Mrkev a pórek nakrájíme na malé kousky, vložíme je do velké pánve s rybím vývarem a bobkovým listem. Uvedeme k varu. Na mírném ohni vaříme 10 minut...
více o Čínská krabí polévka
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme trochou grilovacího koření, pokapeme sójovou a worchestrovou omáčkou, to vše řádně promícháme...
více o Kuře na pivu II.
Špenát připravím jako vždy, uvařím těstoviny. Do zapékací misky vymazané olejem vložím polovinu těstovin, pokladu maso či šunku, rozetřu špenát a...
více o Těstoviny se špenátem IV.
Hermelín nastrouháme, cibulku jemně nasekáme a promícháme s majonézou. Podle chuti osolíme a opepříme.
Mažeme na plátky rohlíku.
Polovinu jednohubek...
více o Hermelínové jednohubky
Okurky omyjeme a na hrubém struhadle ustrouháme se slupkou. Prosolíme a ponecháme 10 min, aby pustily šťávu. Utřeme česnek, posekáme jemně kopr ...
více o Bulharský tarator
Salám umeleme, utřeme s florou a sýrem. Osolíme a opepříme dle potřeby. Obvykle není třeba přisolovat, protože salám bývá dost slaný. Touto pěnou...
více o Sýrové kornoutky II.
Všechny přísady nastrouháme nebo umeleme. Namažeme na chlebíčky a zdobíme plátky zeleniny (rajčata, paprika, ředkvičky)....
více o Pomazánka na chlebíčky
Utřeme tvaroh s Vegetou a pivem. Osolíme podle chuti.
Pomazánku namažeme na krajíčky tmavého chleba.
Chlebíčky poklademe kostičkami tvarůžků a sekanou...
více o Pánské chleby
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a v kloubu rozřízneme. Osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pekáček dáme rozpustit máslo na kterém zesklovatíme...
více o Lahodná kuřecí stehna
Zatím co dáme vařit vodu na těstoviny, které připravíme dle návodu, si nadrobno nakrájíme cibuli a na oleji osmažíme do změknutí. Pak přidáme tuňáka...
více o Těstovinový salát s tuňákem VIII.
Máslo utřeme se solí a žloutky, vmícháme smetanu a mouku. Do těsta přidáme na kostičky nakrájené včerejší žemle (můžeme je dožluta osmažit na másle) a...
více o Karlovarské knedlíky
Vykostěného jesetera nakrájíme na filátka, osolíme, opepříme a prošpikujeme proužky slaniny. Takto připravené porce podusíme na másle společně s...
více o Jeseter na houbách
Podušená játra, uvařené brambory, houby a kapii pokrájíme na kostičky. Přidáme majonézu, worchestrovou omáčku, kečup, pepř a sůl. Vše dobře promícháme...
více o Salát s houbami a játry
Na oleji orestujeme nasekanou cibuli, přidáme nakrájené houby, sůl, drcený kmín, pepř a vše podusíme. Bůček z jedné strany nařízneme a naplníme...
více o Nadívaný bůček
Na rozehřátém oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, papriku a směs koření. Poté přidáme hrubě nastrouhanou cuketu, pokrájená rajčata, protlak,...
více o Mexický fazolový hrnec
Strouhanku osmažíme na másle, smícháme ji s nastrouhaným sýrem a zalijeme hovězím vývarem. Přivedeme k varu, polévku zahustíme rozkvedlaným vejcem,...
více o Polévka z tvrdého sýra
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a mladé cibulky. Poté přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, koření, sůl a vše...
více o Ratatouille
Roštěnky očistíme, omyjeme a osušíme. Po okrajích nařízneme a lehce naklepeme. Stroužky česneku, prolisujeme a promícháme se solí. V pánvi rozpálíme 3...
více o Roštěnky Džulbastija
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, oloupané cibule a česnek nasekáme nadrobno. Vše opečeme na oleji. Přidáme rajčata a dusíme 10-15 minut. Pórek...
více o Fazolová směs na česneku
Houby uvaříme v lehce osolené vodě doměkka. Housku nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem, přidáme vejce, krupici a necháme nabobtnat. Dále přidáme...
více o Božíhodový hubník
Očištěné žampiony podusíme na másle, přidáme strouhanku, nakrájené jikry, sůl a promícháme. Tuto směs zabalíme alobalu (4 balíčky) potřených máslem a...
více o Pikantní jikry
Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, přidáme papriku a nastrouhanou cibuli. Zalijeme 1,5 litrem vody, zakapeme octem, přidáme celý pepř a bobkové...
více o Polévka z jiker
Uvařte libovolné těstoviny. Během toho si v menším hrnci ohřejte konzervu s tuňákem i s olejem z tuňáka. V tomto obsahu rozpuste tavený sýr a omáčkou...
více o Těstoviny se sýrovou omáčkou s tuňákem
Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme jemně pokrájenou cibuli a osmahneme. Vmícháme maso pokrájené na drobné nudličky, na plátky...
více o Zapečené špagety se slepičí směsí
Připravené žemle smícháme s ostatními surovinami a pořádně prohněteme.
Necháme odpočinout a pak vytvořenou šišku uvaříme v osolené vodě....
více o Houskový knedlík
Játra umeleme, přidáme česnek, vejce a koření a dohustíme strouhankou.
Tvoříme knedlíčky, které zavaříme do vody. Hotové vkládáme do polévky....
více o Játrové knedlíčky (do polévky)
Podle požadovaného množství si připravíme tvaroh (na 2 os. cca 120 g), salám nakrájíme na malé kousíčky, přidáme vejce a koření. Na správnou...
více o Tvarohové řízečky
Naporcovaného králíka osolíme, opepříme. V misce smícháme prolisovaný česnek s hořčicí. Touto směsí porce králíka potřeme ze všech stran a jemně...
více o Králík jako od babičky
Slepice se zeleninou uvařit, množství vody podle toho jestli chcete před hlavním jídlem ještě slepičí polévku. Uvařit tak, aby se slepice nerozpadla,...
více o Frikassé
Očištěný chřest vaříme v osolené vodě doměkka. Uvařený chřest nakrájíme na kousky spolu s rajčaty a vejci. Jogurt smícháme se šlehačkou, citronovou...
více o Chřestový salát
Salám a sýr nakrájíme na nudličky, cibuli na půlkolečka, vejce na malé kousky a kapii na kostičky. Přidáme špetku chilli koření, majonézu smíchanou s...
více o Chilli salát
Změklé máslo vyšleháme s tvarohem, přidáme nakrájené ředkvičky a karotku, nastrouhaná vejce, sůl a nasekanou pažitku. Dobře promícháme....
více o Ředkvičková pomazánka s karotkou
Do majolky jemně nastrouháme mrkev, křen a přidáme jemně nasekanou cibulku. Dochutíme hořčicí, citronovou šťávou, solí, pepřem, špetkou cukru a dobře...
více o Mrkvová pomazánka s křenem
Celer nastrouháme na hrubém struhadle, promícháme s majolkou, mlékem, citronovou šťávou, jemně nasekanou cibulí, kostičkami okurek, nahrubo...
více o Celerová pomazánka s vejcem
Do majolky nastrouháme celer, promícháme, přidáme na nudličky nakrájený salám, nastrouhaný sýr, nakrájené okurky a jablka. Osolíme, opepříme a vše...
více o Celerová pomazánka se salámem
Rybičky v tomatě utřeme s majolkou, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, kostičky okurky, drobně nakrájenou papriku a cibuli, sůl pepř a vše promícháme....
více o Tomatová rybí pomazánka
Rajčata, papriky a hlávkové zelí umeleme na masovém strojku a přidáme drobně nakrájenou cibuli. Přimícháme olej a ochutíme citronovou šťávou, cukrem a...
více o Pomazánka z mleté zeleniny