Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme lilky, osolíme a opepříme.
V míse rozšleháme vajíčka a přidáme na drobno nakrájenou cibuli a natrhané lístky...
více o Vaječná omeleta s lilky
Špenát omyjeme a dáme do velkého kastrolu. Osolíme, přidáme olivový olej, půl sklenky vody, přikryjeme poklicí a necháme 5 minut vařit.
Špenát...
více o Štrůdl se špenátem
Cukety omyjeme, odkrojíme konce, podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky asi 3-4 mm silné.
V kastrolu rozpálíme olivový olej, přidáme protlačený...
více o Testoviny s cuketami
Uvařenou a na kousky nakrájenou brokolici rozmixujeme, přidáme ementál, parmazán, rozmíchaná vejce, osolíme a opepříme.
Směs nalijeme do misky či...
více o Nákyp z brokolice II.
Na oleji spražíme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme na kostky nakrájané brambory, podlejeme vodou, osolíme, okořeníme podle chuti a dusíme dokud...
více o Sýr Granadír Marš
Salátovou okurku oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Následně z ní velmi důsledně vymačkáme všechnu vodu.
Bílý jogurt dáme do vybrané nádoby a...
více o Tzatziki
Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci.
V pánvi na cibulce podusíme nakrájené žampiony, osolíme, opepříme. Přidáme malé kostičky šunky, nasekané stroužky...
více o Provensálské nudle
Řízky lehce naklepeme, potřeme slabě olejem a posypeme grilovacím kořením a solí. Necháme uležet a grilujeme nebo opečeme na teflonové pánvi.
Loupané...
více o Kuřecí řízky s broskvovou omáčkou
Listové těsto vyválíme, vykrájíme kolečka a polovinu jich potřeme vejcem, posypeme solí a kmínem. Druhou polovinu potřeme pouze vejcem.
Pečeme na...
více o Slané pečivo s náplní
Kuře i s kostmi rozporcujeme na menší kousky. Osolíme, obalíme v Solamylu a fritujeme 20 minut při 175 °C. Mezitím připravíme omáčku. Sojovou omáčku ...
více o Fritované kuře
1. uvařit široké nudličky v hrnci (celé balení cca 300g)
2. vedle na pánvi na větší cibulce podusit 6 žampionů + osolit + opepřit + 15dkg šunky na...
více o Provensálské nudličky
Maso osolíme, opepříme, pečeme na oleji kůží dolů, ke konci pečení maso obrátíme a kůži odstraníme.
Čekanku zkaramelizujeme - máčíme ve směsi másla a...
více o Kachní prsa s čekankou a omáčkou
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené houby a orestujeme( dusímeú. Přidáme červenou papriku a sůl. Vedle smícháme smetanu...
více o Aniččina houbová omáčka
Brambory očistíme, nakrájíme a uvaříme v přisolené vodě téměř do měkka. Přidáme drobně nakrájenou zeleninu, rozetřený česnek, na másle zpěněné sekané...
více o Zeleninová polévka III.
V míse smíchejte žloutky z vajec, cukr, mléko, máslo a sůl. Vmíchejte mouku s práškem do pečiva, sekané ořechy a hustou pěnu z bílků.
Ve waflové formě...
více o Ořechové wafle
Maso dobře naklepeme, pepř vtlačíme do masa a na rozpáleném oleji dobře opečeme po obou stranách. Maso vyjmeme, vložíme jemně nasekanou cibuli a máslo...
více o Biftek Chateaubriand
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme (nechladíme) a přidáme trochu másla. Na pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme...
více o Těstoviny v nivové omáčce
Osmažíme cibuli do zlatova. Přidám maso a restuji tak dlouho, až ztratí růžovou barvu. Přidám nasekaná rajčata, nakrájenou papriku a kožení. Dusíme...
více o Chilli con carne VIII.
Změklé máslo, tvaroh a pivní sýr vložíme do mixéru, zalijeme pivem a rozmixujeme. Připravenou pomazánku mažeme na kostičky tmavého chleba a podáváme...
více o Krkonošská tvarohová pomazánka
Kuře naporcujeme, porce potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a na oleji opečeme doměkka.
Připravíme omáčku: nastrouháme cibuli, česnek, okurku a...
více o Kuře po bulharsku
Kuře naporcujeme, porce vykostíme, obalíme v mouce a ušlehaných vejcích se solí, pepřem, trochou mouky a 4 lžícemi strouhaného parmazánu. Smažíme na...
více o Kuře Florentin
Kuře naporcujeme a porce kuřete marinujeme 2-3 hodiny ve směsi cherry, drobně nakrájené cibule, koření, sójové omáčky, zázvoru, soli a cukru. Před...
více o Kuře Ča pa-kchuaj
Na rozpáleném oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme a zvolna pečeme.
Připravíme omáčku...
více o Kuře Marengo
Dobře očištěné kuře rozčtvrtíme. Na 1/3 másla osmažíme drobně krájenou cibulku dorůžova, přidáme papriku a ihned zalijeme vařící vodou. Vložíme...
více o Kuře na paprice
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením a každou porci zakapeme citrónovou šťávou a olejem. Necháme asi 2-3 hodiny marinovat....
více o Grilované kuře kari
Kuře rozdělíme na půlky a páteř odstraníme. Opepříme a potřeme česnekem utřeným se solí. Dáme na pekáč, poklademe vločkami másla, podlijeme trochou...
více o Kuře na kaparech
Kuře naporcujeme, osolíme a porce po všech stranách opečeme na oleji. Pak přidáme na kostičky nakrájený celer, necháme zpěnit a když zhnědne, přidáme...
více o Kuře po myslivecku
Uvařenou slepici vykostíme, maso nakrájíme na proužky. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme chilli a papriku. Přidáme maso a za...
více o Slepice na chilli
Zelí nakrájíme najemno, brambory oloupeme a nakrájíme, zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubé nudličky, cibuli nakrájíme na kostičky a vše dáme...
více o Moravská chábovice
Tyčinky jemně pokrájíme a smícháme se smetanou a sýrem, nadrobno nakrájenou cibulkou a majonézou. Zakapeme citronem a podle chuti dosolíme.
Je...
více o Krabí pomazánka II.
Kuře naporcujeme na čtvrtky, porce osolíme, opepříme, posypeme hladkou moukou a klademe do pekáče (naplněného vodou nebo vývarem tak, aby sahala do...
více o Kuře na rozmarýnu
Kuře osolíme, opepříme, protkneme rozmarýnem a proužky česneku. Na kostičky nakrájenou slaninu na pekáči vyškvaříme a na ni položíme kuře. Ze všech...
více o Selské kuře
Připravíme si pastu z taveného sýra, jemně nakrájených bylinek. Směsí uvnitř potřeme kuře, zvenčí potřeme máslem a pečeme dozlatova.
Příloha: brambory...
více o Francouzské kuře
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a na rozpuštěném másle prudce po všech stranách opečeme do zlatova. Oflambujeme nahřátým koňakem a přidáme cibuli ...
více o Kuře na šampaňském
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, přidáme papriku, osmahneme, zalijeme procezeným vývarem a dobře rozšleháme. Přidáme rajčatový protlak, bobkový...
více o Rajská polévka s paprikou
Očištěné fazolky nakrájíme na kousky, vsypeme do vařícího vývaru, přidáme rajčatový protlak a vaříme, až jsou fazolky téměř měkké. Do vařící se...
více o Fazolková polévka se sýrem
Na rozehřátém másle zpěníme mouku, sejmeme z plotny, přidáme vejce, polovinu jemně nastrouhaného sýra a za stálého míchání zvolna zahříváme, až se...
více o Cibulová polévka se sýrem
Na másle orestujeme jemně nakrájenou cibuli, celer a mrkev doměkka. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a polovinu kuřecího vývaru. Vaříme na mírném...
více o Rajčatová polévka ze zahrádky
Fazole uvaříme doměkka, scedíme a v mixéru je rozmixujeme na kaši. Na rozehřátém oleji osmahneme drobně nasekanou cibuli dozlatova. Přidáme...
více o Černé fazole
Maso nakrájíme na plátky, potřeme grilovacím olejem s česnekem a přikryté necháme 24 hodin v chladnu odležet. Potom plátky masa lehce osolíme,...
více o Ferdinandův špíz
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Spaříme zelné listy, osušíme. Uvařené brambory nakrájíme do velkého hrnce a smícháme se smetanou a troškou...
více o Zeleninové rolky v zelném listu
Salát omyjeme, necháme okapat a natrháme jej na menší kousky, přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a mozzarellu, rozdrobeného okapaného tuňáka a...
více o Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem
Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s cibulí nakrájenou na kolečka a salámem, který nakrájíme také na kolečka. Osolíme, opepříme a vložíme do...
více o Živáňská masová směs
Na větším talíři smíchejte polohrubou mouku, strouhanku, sůl, mletou papriku a černé koření. V další misce vyšlehejte vaječné bílky s vodou.
Obalte...
více o Kuřecí prsa deluxe
Cibuli nakrájíme na drobné kostky, česnek prolisujeme. Oboje smícháme s cukrem, kečupem, octem, sójovou omáčkou a hořčicí. Uvedeme do varu a za...
více o Kuřecí křídla v pálivé omáčce
Kuřecí prsa vykostíme, umyjeme, osušíme a rozkrojíme tak, aby vznikly 4 porce. Trochu je naklepeme, osolíme a na horkém oleji opečeme spolu se...
více o Jánošíkovo kuře
Kuře potřeme zvenku i zevnitř grilovacím kořením, naplníme na osminky nakrájenou cibulí, jablkem a celerem, osolíme a vložíme na pekáč. Rozpustíme...
více o Indiánské kuře
Rozporcované a pokud možno vykostěné kuře naložíme asi na 2 hodiny do rozšlehaného osoleného jogurtu.
Potom na pánvi zpěníme cibulku, přidáme trochu...
více o Indické kuře II.
Kuře omyjeme a osolíme. Jazyk a citronovou kůru nakrájíme nadrobno. Smícháme sůl, máslo, úzeninu a kůru z citronu a vtlačíme pod kůži kuřete....
více o Prosté kuře
Stehna částečně nebo úplně vykostíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, v misce uhněteme máslo se žloutky, přidáme trochu strouhanky, mléko, nakrájený salám...
více o Plněná kuřecí stehna s cibulovým salátem