Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme cibuli, na to dáme osolené a okmínované filé a opečeme. Zalijeme troškou...
více o Filé zapečené se zakysanou smetanou
Kuře naporcujeme, zespodu potřeme porce hořčicí, dáme do vymaštěného a nasekanou cibulí vyloženého pekáče. Osolíme, opaprikujeme a zalijeme necelou...
více o Kuře v černém pivu
Do pomazánkového másla vmícháme jogurt, přidáme nakrájené krabí tyčinky a asi polovinu sklenice celeru naloženého ve sladkokyselém nálevu, osolíme,...
více o Salát z krabích tyčinek VI.
Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na oleji. Přidáme předem spařená a na kostičky nakrájená rajská jablíčka, omytou, jadřince zbavenou a na nudličky...
více o Zapečená krabí pochoutka
Na másle a oleji osmahneme cibulku, kari, česneku, přidáme kečup a čočku. Mírně osmahneme a zalijeme malým množstvím vody a osolíme (voda se musí...
více o Marešovy čočkoráky
Rajčata, brokolici a cibulku nakrájíme, přidáme naklíčenou čočku, mírně osolíme a omastíme za studena lisovaným olejem. (Pro 4 osoby)...
více o Zeleninový salát s brokolicí
Cibuli zpěníme na másle, přidáme drobně pokrájenou brokolici, špetku soli a dusíme. Měkkou brokolici zalejeme rozšlehanými vejci s petřzelkou a za...
více o brokolice s vejci
Naporcovaného kapra vložíme na několik hodin do studeného mléka (nejlépe přes noc). Poté porce omyjeme vodou, nasolíme, pokapeme citronem a necháme...
více o Ryba po břeclavsku
Porce kapra osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet.
Poté kapra zprudka opečeme po obou stranách na...
více o Ryba po ďábelsku
Oloupeme a v osolené vodě uvaříme brambory.
Z kyselého zelí vymačkáme vodu a nakrájíme.
Cibuli osmažíme do zlatova, uvařené brambory rozmačkáme,...
více o Zapékané brambory s kyselím zelím
Zelí nakrájíme nadrobunko, stejně tak i cibulku a sýr. Přidáme zakysanou smetanu, vejce (na kostičky), dochutíme solí a pepřem. Vše smícháme a necháme...
více o Salát z červeného zelí III.
Cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka zpěníme na oleji, přidáme kuřecí maso a odblaněná drůbeží játra - oboje pokrájené na hranolky - a za stálého...
více o Minutková kuřecí směs
Palačinky:
V mixéru smícháme mléko, 3 vejce a mouku, přidáme špetku soli, konzistence těsta musí být tak akorát. Palačinky smažíme na olivovém oleji,...
více o Palačinky plněné se špenátem II.
Očištěná játra nakrájíme na malé kousky a osmažíme na oleji. Cibuli nakrájíme na kostičky a zlehka osmahneme na másle, přidáme mouku, zředíme vodou a...
více o Polévka z kuřecích jater
Žebírka potřeme směsí z oleje, česneku, chilli koření, majoránky, pepře a soli. Necháme do druhého dne odležet v chladničce. Odleželá žebírka...
více o Španělská žebírka
Do rozehřátého oleje dáme na kostičky nakrájenou šunku a krátce ji osmahneme. Vmícháme rozmražený špenát a po chvíli 1 rozkvedlané vejce, posypeme...
více o Špenátové taštičky
Kuřecí prsíčka nakrájíme na proužky, obalíme v Solamylu. Dáme na pánev s olejem, opečeme za stálého míchání. Olej slijeme, přidáme na kolečka...
více o Kuřecí soté
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý řízek položíme plátek šunky a plátek sýra. Řízky přehneme, strany upevníme párátky,...
více o Kuřecí Cordon Bleu
Z řízků nakrájíme malé medailonky, posolíme, opepříme, posypeme mírně zázvorem a pokapeme olejem. Necháme v misce několik hodin proležet.
Potom...
více o Labužnické kuřecí řízky
Na másle osmahneme drobně krájenou cibuli, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem...
více o Candát na ruský způsob
Prsíčka vykostíme, naklepeme, osolíme a opepříme, obalíme ve vajíčkách rozšlehaných s trochou mléka a ve strouhance. Na másle smažíme do zlatova....
více o Kuřecí prsíčka po vídeňsku
Vyprané a osušené porce štiky pokapeme citrónem, necháme chvíli odležet, osolíme, potřeme rozpuštěným máslem, zabalíme do alobalu a grilujeme po obou...
více o Štika na rožni
Uvařenou pohanku scedíme a necháme okapat. Na tenké proužky pokrájíme papriky, rajčata a zeleninu přidáme k vychladnuté pohance.
Bílý jogurt ochutíme...
více o Pohankový salát s jogurtem
Přes noc namočené fazole uvaříme doměkka (konzervované slijeme), přidáme na proužky nakrájené papriky, strouhaný křen, zakapeme olejem a octem,...
více o Fazolový salát s křenem II.
Nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme bazalku, vypeckované olivy, osolíme, opepříme a odstavíme z ohně.
Listové těsto vyválíme a krájíme čtverce,...
více o Olivové trojhránky
Maso nakrájíme na kousky a na oleji orestujeme do měkka. Přidáme pokrájené feferonky nebo chilli koření, pokrájené kyselé okurky, hořčici, sůl, pepř a...
více o Katův šleh III.
Mrkev a okurku nastrouháme na hrubém struhadle ostatní suroviny rozkrájet na nudličky. Přidat tuňáka osolit, opepřit v míse vše zlehka promíchat a...
více o Salát s tuňákem
Těstoviny uvaříme.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrajíme. Šunku nakrájíme na proužky. Bylinky omyjeme a nakrájíme.
Vejce rozmícháme se smetnou,...
více o Penne nákyp
Brambory i se slupkou omyjeme a zabalíme do alobalu, upečeme.
Než se brambory upečou, nastrouháme ředkvičky, smícháme je s pažitkou, solí, pepřem a...
více o Pečeňáky
Lilky omyjeme a nakrájíme (příp. můžeme oloupat), osolíme a necháme 30 min "vypotit".
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Mozzarellu necháme...
více o Špaghetti ala siciliana
Těstoviny uvaříme.
Mezitím nakrájíme šunku. Máslo rozpustíme na pánvi a přidáme
smetanu. Nastrouháme parmazán. Osolíme a opepříme, přidame muškát....
více o Šunkovo smetanová omáčka na těstoviny
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Cuketu očistíme a nakrájíme na třísky. Petrželku omyjeme a nakrájíme.
Olej rozpálíme a osmahneme cibuli. Přidáme cukety,...
více o Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli
Cibuli oloupeme a nakrajíme. Papriku omyjeme, rozčtvrtíme a odpeckujeme. Nakrajíme na 1cm nudličky.
Na pánvi rozpálíme olej a na středním ohni...
více o Paprikovo-olivová omáčka na špagety
Špenát očistíme, omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme. Sezamová semínka osmahneme na oleji.
Do mixeru dáme špenát, semínka, česnek, olivy, kozí sýr,...
více o Špagety se špenátovým pestem
Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky. Naskládáme je na talíř střídavě na sebe, posypeme bazalkou, oreganem, osolíme a pokapeme olivovým olejem....
více o Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese
Bílý chléb osmahneme, nadrobno nakrájená rajčata s česnekem, petrželí a olivovým olejem promícháme, osolíme.
Posypeme tím chléb....
více o Italská kuchyně- předkrmy- brusketa
Hermelín rozkrojíme a dáme do něj zeleninu. Osolíme, opepříme, můžeme přidat případně i jiné koření. Sýry spojíme a dáme na toast. Zabalíme do alobalu...
více o Zapečený hermelín
Na pánvi rozehřejeme olej a rozpustíme máslo. Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a na oleji s máslem osmahneme.
Pokud budeme...
více o Grilovaná kuřecí prsíčka
Špenát očistíme a v trošce vody povaříme. Potom jej nasekáme na malé kousky. Špenát smícháme se sýrem, bílou omáčkou, vmícháme bílky a okořeníme....
více o Špenátový koláč II.
Cibuli najemno nakrájíme a zpěníme. Brambory oloupeme a nakrájíme. Cibuli posypeme trochou červené papriky, přidáme brambory a smažíme. Potom to...
více o Brambory na kyselo II.
Kuřecí křidélka a rozebraný květák dáme do misky. Víno rozmícháme s protlakem a kuře s květákem v něm necháme asi 2 hodiny naložené. V misce...
více o Voňavá kuřeci křidélka s květákem
Vařený květák rozmačkáme, přidáme polohrubou mouku, mléko, sůl, pepř, muškátový květ, vše promícháme a tvoříme plačicky. Smažíme na pánvi z obou stran...
více o Květákové placičky V.
Lilky nakrájíme na plátky asi 6 mm silné a osmažíme je na pánvi po obou stranách.
V kastrolu zpěníme na másle a olivovém oleji cibuli, přidáme rajčata...
více o Fettucine po sicilsku