Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka nebo na kousky a vložíme do kastrolu. Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, třtinový cukr, med...
více o Cibulové chutney
Troubu předehřejte na 160°C a plech si vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte nejdřív suché ingredience (vločky, oříšky, semínka, kakao) a pak k...
více o Domácí granola
Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme ji k varu, vsypeme rebarboru a povaříme ji do úplného změknutí....
více o Rebarborový sirup s medem a citronem
Troubu předehřejte na 200 °C.
Chřest omyjte, odřízněte dřevnaté konce stonků a rozložte je vedle sebe na půlku plechu vyloženého papírem na pečení....
více o Chřestové Caprese
Zázvor oloupeme a nakrájíme na kousky.
Omyté citrony rozkrojíme a vymačkáme přes dlaň, abychom zachytili pecky.
Veškeré suroviny dáme do misky a...
více o Ginger shot
Avokádo rozkrojíme a nožem odstraníme pecku a dužinu vydlabeme lžící.
Banán oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Přidáme med, žervé, mléko a rozmixujeme...
více o Nápoj proti jarní únavě
Z mouky, cukru, sody, koření, vajec, medu a rozpuštěného másla vypracujeme tuhé těsto, které necháme odpočinout.
Těsto vyválíme na pomoučeném válu a...
více o Perníčky II.
Vločky, nahrubo nasekané ořechy a semínka dáme do mísy a promícháme.
V kastrůlku si smícháme med s olejem a na mírném plameni mícháme, dokud se nám...
více o Granola
Mouky, cukr, kypřící prášky a kakao smícháme v míse, přidáme vejce, olej, med, smetanu a mléko.
Z těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které...
více o Žitno-špaldový perník
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme do druhého dne odležet.
Vyválíme tenký plát a vykrajujeme z něj různé tvary, které dáváme na...
více o Perníčky II. - hned měkké
Suroviny na zálivku dejte do zavařovací sklenice, uzavřete víčkem a důkladně protřepejte. Oříšky nasucho opečte na pánvi, jakmile na nich začne...
více o Salát s ořechy a bobulemi
Meloun nakrájejte na čtvrtky nebo osminky, podle velikosti. Každou část ještě příčně pokrájejte na plátky a odkrojte slupku i s bílou částí.
Gril...
více o Salát s grilovaným melounem
Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, kořením a kakaem. V jiné větší míse rozšleháme med, vejce a cukr. Poté střídavě zapracujeme moučnou směs...
více o Medánek
Pořádně propláchnutou rýží dejte do hrnce, zalijte mlékem a vařte doměkka, dokud se nevstřebá všechno mléko. Po dobu vaření míchejte, aby se rýže...
více o Rýžový nákyp s kompotem
Chřest omyjte, odlomte dřevnaté konce a škrabkou na zeleninu ho nakrouhejte na „pentle“. Semínka nasucho opražte na pánvi, stačí pár minut, než se...
více o Chřestový salát s vejcem
Broskev nakrájejte na plátky, z tymiánu shrňte lístky.
Chléb opečte o obou stran nasucho na pánvi. Zastříkněte ho olivovým olejem, potřete sýrem a...
více o Bruschetty s krémovým sýrem a broskví
Veškeré suché ingredience důkladně promícháme. V další míse vyšleháme vejce s máslem a medem. Do tekuté směsi zašleháme postupně po lžících sypkou...
více o Vánoční zdobené perníčky
Formy na madlenky vymažte máslem a vysypte moukou.
Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, špetku soli a promíchejte. Do jiné mísy rozklepněte vejce...
více o Madlenky
Mrkev nakrájejte na silná kolečka a dejte do mísy. Z rozmarýnu stáhněte jehličky a nakrájejte je nadrobno. Změklé máslo utřete s medem.
Troubu...
více o Mrkvový tarte tatin
Velkou ohnivzdornou mísu posaďte na kastrol s vodou, dno se nesmí dotýkat vody. Vodu přiveďte k varu. Do mísy dejte máslo a nechte ho rozpustit....
více o Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Maso nakrájejte na kousky. Česnek prolisujte, zázvor pokrájejte na malé kousky a papričky najemno, semínka kardamomu rozdrťte.
V hluboké pánvi...
více o Butter chicken masala
Do mísy nasypte mouku, cukr a sůl a promíchejte. Veprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí. Přilijte polovinu teplého mléka, promíchejte a...
více o Velikonoční jidáše
Začněte den předem. Cukr a droždí rozmíchejte v malé misce na hladkou kašičku. Nechte na teplém místě pár minut stát, ať se droždí zaktivuje. V...
více o Kynutý věnec s malinami
V misce metličkou vyšlehejte suroviny na zálivku a nechte je 10 minut odstát, lépe se propojí. Mezitím z fenyklů odkrojte lístky, a nasekejte je na...
více o Fenyklový salát s červeným pomerančem
Z klementinek vymačkejte šťávu, jablko oloupejte a nakrájejte na kousky, z puku čekanky vykrojte tvrdý střed a nakrájejteho na kousky.
Jablko s...
více o Klementinkové smoothie s matchou
Bůček kupujeme s kůží, kterou nařežeme ostrým nožem. Všechny ingredience smícháme dohromady, důkladně pokryjeme maso směsí a dáme nejméně na 24 hodin...
více o Pomalu pečený vepřový bůček v asijském stylu
Čočku uvařte podle návodu na obalu. Měla by být na skus. Sceďte a propláchněte studenou vodou.
Než se uvaří čočka, oloupejte batáty a pokrájejte je na...
více o Čočkový salát se sázeným vejcem
Začneme máčením rýžových nudlí v horké vodě. Na mírném ohni zahřejeme nepřilnavou pánev. Oloupeme jablko a nakrájíme je na kostky 1 - 1,5 cm.
Vložíme...
více o Jablečno-rýžová palačinka
V misce smícháme med s balzamikovým octem, špetkou soli a pepřem.
Připravíme si větší čtverce alobalu, do středu dáme vždy sýr potřený zálivkou a...
více o Camembert na grilu
Vepřové koleno očistíme a nařežeme kůži jako mřížku. Olej smícháme s medem, hořčicí, grilovacím kořením a solí i pepřem dle chuti. Marinádou potřeme...
více o Grilované vepřové koleno
Ovoce důkladně omyjeme a nakrájíme na podobně velké kousky. Ty pak střídavě napichujeme na špejle. Pořadí ovoce volíme podle chuti, jen na obou...
více o Ovocný špíz z grilu
Z nízkých žebírek stáhněte blanku. Poté je rozdělte na jednotlivá žebírka. Osolte, opepřete. Posypte kořením pěti vůní (badyán, skořice, fenykl, nové...
více o Vepřová žebírka na asijský způsob
Troubu předehřejte na 180 °C. Camemberty uložte do zapékacích misek, lehce potřete medem a překryjte sýrem plátkovým. V pánvi zahřejte 3 lžíce oleje,...
více o Zapečený camembert s brusinkami
Dýni vydrhněte, zbavte semínek a pokrájejte na kousky velikosti sousta, rozložte na plech, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě předehřáté na...
více o Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní
Začněte přípravou masa. Kuře i cibuli pokrájejte na plátky, osolte, opepřete a obalte v koření pěti vůní. Maso rozložte na prkénko, překryjte pečicím...
více o Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem
Dvě jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo, dejte do misky nebo větší zavařovací sklenice. Přidejte vločky, 1 lžičku skořice, med, zalijte jablečným...
více o Snídaňová jablečná miska
Jablka oloupejte, dvě nastrouhejte nahrubo, ostatní zbavte jádřinců a pokrájejte na kousky. Ty dejte do hrnce, zalijte 200 ml vody, přidejte med,...
více o Nepečený jablkový dort
Cibuli, česnek, zázvor, řapíkatý celer a mrkev očistěte, mrkev pokrájejte na kolečka, zbytek na malé kousky. V hrnci rozpalte asi 3 lžíce oleje a maso...
více o Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Maso omyjte, očistěte a osušte. Každé prso podélně rozřízněte na 2 plátky, osolte a opepřete z obou stran. Ve vyšší pánvi rozehřejte lžičku tuku a...
více o Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Krůtí prsa pokrájejte na nudličky. Dejte do misky a promíchejte se dvěma lžícemi sójové a lžící rybí omáčky. Nechte asi 15 minut odležet při pokojové...
více o Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem
Všechny ingredience krátce promíchejte v míse, překryjte fólií a nechte 15 minut odpočinout. Nyní v průběhu asi 1,5 až 2 hodin těsto třikrát zpracujte...
více o Francouzská bageta
Okurku nakrájejte na čtvrtkolečka, papriky očistěte a pokrájejte na menší kousky, cherry rajčata nakrájejte na poloviny, cibuli očistěte a nakrájejte...
více o Řecký salát s cizrnou
Perník a sušenky rozmixujeme v mixéru a přidáme ostatní suroviny.
Hněteme tak dlouho, dokud nezískáme hladké těsto. Podle potřeby přidáme řidké (džem,...
více o Nepečené perníčky