Začněte den předem. Cukr a droždí rozmíchejte v malé misce na hladkou kašičku. Nechte na teplém místě pár minut stát, ať se droždí zaktivuje. V kastrůlku rozpusťte máslo a nechte ho trochu zchladnout.
2
Do mísy robotu dejte mouku a sůl, přidejte vejce, mléko, med. Vlijte droždí s cukrem a hněťte hákem na nízkou rychlost asi 2 minuty. Poté zvyšte rychlost, pomalu přilévejte máslo a zpracovávejte těsto dalších 5 minut. Vznikne měkké nelepivé těsto. Vytvořte z něj kouli, uložte ji do mísy vytřené olejem, zakryjte fólií a nechte přes noc v chladu kynout.
Připravte náplň. Maliny dejte do kastrůlku a pomalu rozvařte, přidejte cukr a škrob a míchejte, až směs zhoustne, asi 5 minut. Nechte úplně zchladnout.
Druhý den rozválejte těsto na lehce pomoučněné ploše na obdélníkový plát tenký asi 0,5 až 1 cm – velikost obdélníku je asi 25 x 40 cm. Celý obdélník potřete připravenou náplní, posypte většinou nasekaných pistácií a po delší straně těsto zarolujte. Roládu ostrým nožem podélně rozřízněte na dva dlouhé pruhy a poté je zapleťte tak, aby řezná strana byla vidět. Pletenec zatočte do věnce, spojte a spoj dobře přitlačte.
6
Věnec opatrně přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě hodinu na teplém místě kynout. Zatím rozehřejte troubu na teplotu 180 °C a připravte cukrový sirup: 100 ml vody povařte se 2 lžícemi cukru asi 5 minut.