Koleno vykostíme, trochu rozklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opepřime, potřeme ostrou hořčicí a necháme v chladu 1-2 dny odležet. Pak koleno kůží navrch svíneme, převážeme motouzem nebo upevníme jehlami a dáme s nakrájenou cibulí do trouby, přidáme tuk a trochu vody s pivem. Pečeme pod poklicí asi 2 hodiny, podléváme pivem a vypečenou šťávou. Když je měkké necháme ho odkryté zčervenat.
2
Koleno podáváme s čerstvým chlebem, strouhanýn křenem, sladkokyselými okurkami nebo s hořčicí.
Dělali jsme u maminky před týdnem, bylo to výborné. Jen mám problém, že se nám to dost rozvinulo.... Ale chuťově jednička...
Anna Bastlova
|20. 10. 2007 21:46
To se musí podlejvat černým pivem
Jitka Malinová
|22. 3. 2006 15:16
Máte pravdu s tím pivem, dávám cca 1/2 lahve světlého piva hned na začátku a pak už jen podlévám vodou.
Jana
|22. 3. 2006 14:57
Hlavně nepodlévejte pivem až do konce,já to udělala a šťáva byla tak hořká,že ji nechtěl ani můj přítel,co má na rozdíl ode mne pivo rád.
Jitka Malinová
|22. 3. 2006 11:32
Lucko, škoda, že vaše rodina lpí na trdiční pečince, protože toto je opravdu super recept a z komentáře není patrné, co bylo příčinou fiaska. Dělám koleno obdobně a kombinace cibule, hořčice a pivo je super !
luckymili
|22. 3. 2006 11:21
Tento recept už tu je, tak jsem ho o víkendu vyzkoušela, dopadlo to fiaskem, nikomu to nechutnalo, takže příště bude zase tradiční - koleno povařím ve vodě s bob.listem, nov.kořením, celým pepřem a maggi, potom pokminuji, zakapu olejem a dám péci.