lžíce
hnědý rum
není nutný - já dávám rumové aroma
Postup přípravy receptu
1
Těsto: Ve vodní lázni smícháme tuk, cukr, med a vejce, poté, co se nám vše rozpustí do jednotné hmoty, přidáme i mouku smíchanou se sodou. Ještě teplé těsto rozdělíme na tři části. Vyválíme souměrné placky - podle tvaru plechu, ve kterém budeme péct. Pečeme jednotlivě v dobře vyhřáté troubě při 170°C asi 6 minut každou.
2
Krém: Z mléka a pudinku svaříme klasický pudink, poté necháme cca 10 minut zchladnout. Poté přidáme vanilkové cukry, pokrájené máslo a rum, promícháme až do rozpuštění másla.
3
Krémem promazáváme vychladlé placky, zbytkem krému ozdobíme i povrch řezů. Řezy necháme do druhého dne proležet.
4
... Tento recept je hlavně pro ty, kteří nekamarádí s pravým medovníkem, velkým množstvím medu, popřípadě zase se salkem. Já si tento recept oblíbila více než originál a sklidila jsem úspěch i u absolutních nejedlíků sladkého - můžu jen doporučit. :-)