Bezva rána,je to milé a dobrý nápad,hned to díky příspěvkům zlepší náladu. A zítra si dám kávičku ,snídani,budu si pobrukovat skákal pes a houpat nohou - to ta rozcvička. :-D
Já tedy zpívám moc hezky - spíš moc, než hezky. :-D :-D
Zuzko,dělat v kuchyni a držet dietu,no to bych nevydržela.Musela bych si vzít asi dovču na to. :-)) Trenink pevné vůle - hotovej bobřík.Držim palce. ;-)
Klára K.
|14. 5. 2009 20:05
Simča, si chytrá. Gratulujem. Nepoznám melódiu, ale nevadí. Terezka to povzbudzovanie k raňajšej rozcvičke je milé. Horšie je uskutočniť ho, ale ako sa hovorí "pevná vôľa všetko zdolá". Takže do toho. Klára
Simča S.
|14. 5. 2009 17:29
Tak sice už není ráno, ale já tu mám tip na to ráno zítřejší.... Poté, co si zacvičíte, dáte si snídani a kávičku, doporučovala bych pro dobrou náladu si zazpívat.
No dobře, zazpívat.... ale co.... určitě říkáte, že nic neznáte. Tak se vrátíme do dětských let a vzpomeneme si na popěvek Skákal pes přes oves....
že si už nemůžete vybavit slova?
Tak dobře - trochu pomůžu:
Skákal pes přes oves,
přes zelenou louku.
Šel za ním myslivec,
péro na klobouku.
Pejsku náš, co děláš,
žes´tak vesel stále,
nevím sám, řek´bych vám,
hop a skákal dále
Pokud jste ovšem z některé z našich vzdálenějších gubenií nebo speciálních jazykových oblastí, přidávám i ragionální překlady:
Pro Valašsko:
Skáče hafik ces obilé,
ces zelenú pastvínku,
Išél za nim střílač milé,
na klobúku mrcínku.
Hafe víš, co robíš,
že sa řechceš fčílkáj?
Nevím sám, vykuádám,
hop, skočíl jak pílka…
Pro Ostravsko:
Skače čuba přes obile
šibko hupe přes luku
Za ňu chachar v kamizole
fájne brko v klobuku.
Kaj se vališ, co se chlameš,
co se ščuřiš jako cyp?
Prd ti řeknu, take zname
a zas vali do kajsik.
Pro Brňáky:
Bere čokl glajze grýnó
hópe lúpink přes Kajzec.
Za nim kópe plótve rýnó
plotňák jégr na Oltec.
Co se pecní, těžké lochec?
Kvaltuj fligny, haltni vály.
Žádné ánunk, čokl borec
migne cemrem a de pali.
Pro Hanáky:
Skókal pések přes ovések,
přes zelenó lóko,
Šél za ním meslivéc,
péro na klobóko.
Pésko náš, co stvóřáš,
že sa lóhníš z čoňo?
Neřéš mja konópko
valím rychlo, koňo
A speciální překlad pro příslušníky Policie ČR
Dne 15.5. t.r. jsem prováděl spolu s nstrm. Hyhlíkem pravidelnou obchůzku. Na konci ulice Polní jsme zjistili osobu mužského pohlaví konající chůzi po poli spolu s jeho psem, který skákal přes zelná rostliny blíže neurčeného původu.
V osobě byl námi zjištěn M. Slivec v uniformě zaměstnance správy lesů. Oba jevili známky rozjařenosti. Na přímý dotaz po příčině jejich veselí uvedl pes, že sám neví a pokračoval ve výše zmíněné činnosti.
M. Slivec k dotyčné věci doznal, že pes skáče proto, že se nažral tzv. trávy. Provedli jsme zajištění obou pachatelů a sdělení obvinění z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných látek a jedů podle paragrafu 187 tr.zák.
Zuzka
|14. 5. 2009 14:15
Tak Miri, tohle přísloví znám, ale jaksi nepomáhá, piju, piju a pracovat nemůžu, protože den trávím na záchodě. (Nejsem vůbec zvyklá pít)
Co se týče narozenin, tentokrát jsem na to vyzrála, doma jen chlebíčky a oslava byla v hospůdce. Žádné nervy, žádný binec doma.
Jari, já na to, že mám hlad myslím od rána. Nemůžu do té palice dostat nic jiného, než pohled na plnou lednici, co mám doma. A ještě dělám ve Školní jídelně, takže ty vůně tady..... Ježíš, já jsem závislák! Ale zatím se držím, mám v sobě (i když jsem řekla, že nic) asi 8 jahod a jednu müsli tyčinku.
Severová Miroslava
|14. 5. 2009 12:20
{{{Jarka O. napsal:
{{{Severová Miroslava napsal:
{{{Zuzka napsal:
Tak dneska kávičku i "raňajky" všem tiše závidím. Řekla jsem si, že po těch narozeninách si udělám čistící den, přece jen je to zdravé a člověk je zaplácaný vším možným. Vařím si čistící čaj a už teď mám hlad, tak mi držte palce, ať to moje spíš nepevná vůle vydrží! :-[}}}
Zuzko, říká se že HLAD JE PŘEVLEČENA ŽÍZEŇ. Tak si k tomu čaji naordinuj nějakou minerálku a ovocný džús, nejlépe 100% a když k tomu přidáš nějaký kousek ovoce nebo zeleniny, nic nezkazíš. :-)) :-)) Taky mě na hlad pomáhá práce. To znamená, když mám více práce, kolikrát si ani nevzpomenu, že bych měla hlad :-)) :-)) :-)) Tak ať ti ten čistící den vyjde.A própo pochlub se co dobrého jsi připravila hostům na své narozeniny. ;-) ;-)}}}
:-D :-D Tak v tomhle jsem jako Halina Pawlovská: už jsem zapomněla na ledasco, ale ještě NIKDY jsem nezapomněla, že mám hlad :-)) :-)) :-))}}}Jarko hezkýýýý To jsem se s chutí zasmála ;-) ;-)
Jarka O.
|14. 5. 2009 11:51
{{{Severová Miroslava napsal:
{{{Zuzka napsal:
Tak dneska kávičku i "raňajky" všem tiše závidím. Řekla jsem si, že po těch narozeninách si udělám čistící den, přece jen je to zdravé a člověk je zaplácaný vším možným. Vařím si čistící čaj a už teď mám hlad, tak mi držte palce, ať to moje spíš nepevná vůle vydrží! :-[}}}
Zuzko, říká se že HLAD JE PŘEVLEČENA ŽÍZEŇ. Tak si k tomu čaji naordinuj nějakou minerálku a ovocný džús, nejlépe 100% a když k tomu přidáš nějaký kousek ovoce nebo zeleniny, nic nezkazíš. :-)) :-)) Taky mě na hlad pomáhá práce. To znamená, když mám více práce, kolikrát si ani nevzpomenu, že bych měla hlad :-)) :-)) :-)) Tak ať ti ten čistící den vyjde.A própo pochlub se co dobrého jsi připravila hostům na své narozeniny. ;-) ;-)}}}
:-D :-D Tak v tomhle jsem jako Halina Pawlovská: už jsem zapomněla na ledasco, ale ještě NIKDY jsem nezapomněla, že mám hlad :-)) :-)) :-))
Severová Miroslava
|14. 5. 2009 09:58
{{{Zuzka napsal:
Zuzko, říká se že HLAD JE PŘEVLEČENA ŽÍZEŇ. Tak si k tomu čaji naordinuj nějakou minerálku a ovocný džús, nejlépe 100% a když k tomu přidáš nějaký kousek ovoce nebo zeleniny, nic nezkazíš. :-)) :-)) Taky mě na hlad pomáhá práce. To znamená, když mám více práce, kolikrát si ani nevzpomenu, že bych měla hlad :-)) :-)) :-)) Tak ať ti ten čistící den vyjde.A própo pochlub se co dobrého jsi připravila hostům na své narozeniny. ;-) ;-)
Zuzka
|14. 5. 2009 09:06
Tak dneska kávičku i "raňajky" všem tiše závidím. Řekla jsem si, že po těch narozeninách si udělám čistící den, přece jen je to zdravé a člověk je zaplácaný vším možným. Vařím si čistící čaj a už teď mám hlad, tak mi držte palce, ať to moje spíš nepevná vůle vydrží! :-[
Jarka O.
|14. 5. 2009 07:38
Díky za každé takové ráno ;-) :-D :-D :-D a za tohle ranní pousmání :-D
J.Tereza
|14. 5. 2009 07:06
Tak keď ste si zacvičili, nakŕmili háveď, môžete si dať raňajky a za raňajkami aj kávičku
Prajem všetkým pekný deň :-D