Na slanině osmahneme cibulku a salám. Přidáme mouku a chvilku zasmažíme. Zředíme mlékem, dobře rozmícháme, přidáme několik kuliček nového koření,... více o Salámová omáčka
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, lehce okořeníme adžikou, pokapeme citronovou šťávou. Na každý plátek masa položíme 2-3 kolečka šunkového... více o Masové závitky se šunkovým salámem
Nakrájíme hodně cibule na kolečka - asi 1/4 hrnce ve kterém budeme vařit. Přidáme hrst proprané rýže, kostku masoxu a zalijeme vodou. Vaříme, až obojí... více o Cibulačka podle starej mamy
Pokud je obsah směsi v sáčku, nebudeme ho otevírat a namočíme jej do studené vody až obsah změkne. Potom obsah opláchneme a dáme vařit. Volně ložený... více o Salát z mořského ovoce
Na másle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Přidáme mouku, osmahneme ji, zalijeme vývarem, dobře rozmíchame a povaříme.... více o Mořské ovoce s těstovinami
Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců. Takto je zblanšírujeme ve vařící vodě s citronem, lžící cukru a 4 kousky hřebíčku. Zvlášť si... více o Hrušky v karamelu
Čekankový košťál klínovitě vyřízněte. Do 3 l vody dejte 3 lžíce soli a citronovou šťávu, přiveďte k varu, potom vařte vždy 3-4 kusy čekanky 3 minuty.... více o Čekanka v sýrové omáčce
Zelí uvaříme do měkka, nezaprašujeme ani neděláme žádnou zásmažku, jen scedíme. Na cibuli osmahneme anglickou slaninu a klobásku. Přidáme na halušky,... více o Halušky se zelím a zakysanou smetanou
Kuřecí játra odblaníme. Cibuli nakrájíme na tenké nudličky, zpěníme na oleji, přidáme játra a za stálého míchání je opečeme. Mírně je podlijeme vodou,... více o Kuřecí játra na hrášku
Jemně pokrájenou cibuli a pórek nakrájený na kolečka osmažíme na oleji, postupně přidáváme sojovou omáčku, bílé víno, sůl, worchestrovou omáčku, ocet... více o Houby s cibulí a pórkem
Uvaříme brambory ve slupce skoro do měkka, oloupeme a nakrájíme na plátky. Mezitím si vymažeme pekáček, nakrájíme pórek na jemné kroužky a nastrouháme... více o Zapečené brambory s pórkem
Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme vodou (do půlky hrnce), přidáme... více o Norská rybí polévka
V tlakovém hrnci uvaříme společně ovesné vločky a zeleninovou směs - ne příliš do měkka (cca 3-4 minuty). Před uzavřením hrnce přidáme nové koření,... více o Zeleninové placičky s vločkami
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, přidáme koření, osolíme a dáme vařit asi do 1,5 litru studené vody. Když jsou brambory skoro měkké,... více o Jihočeské friko
Nakrájenou cibulku osmažíme na lžíci másla, přidáme na kostičky pokrájené tvarůžky a necháme je roztavit. Přilijeme víno, prohřejeme a zalijeme asi... více o Polévka ze syrečků
Maso nakrájíme na kostky, osmahneme na oleji, přidáme cibuli a česnek. Znovu osmahneme, zalijeme 1/4 l piva, přidáme 1/2 láhve kečupu, feferonky,... více o Hovězí na černém pivu
Bezinky vaříme v litru vody asi 15 minut. Do cedníku vložíme plátno a přecedíme. Přidáme cukr a vaříme ještě 5 minut. Ochutíme kávou, necháme přejít... více o Bezinkový likér
Připravíme vývar z bujónu a asi 12 minut v něm vaříme květák rozebraný na malé růžičky. Pak dáme polovinu růžiček stranou a zbytek rozšleháme s... více o Květáková polévka s kysanou smetanou
Vejce uvaříme nahniličku, pak je obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a v prosáté strouhance. Smažíme je na tuku dočervena. Obkládáme dušenou zeleninou ... více o Vařená vejce - smažená
Připravíme si cibulovou omáčku - na másle osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka nebo proužky, přidáme papriky a zalijeme vínem a vývarem a vaříme do... více o Kuře v cibulovém kabátku
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme na másle až zesklovatí. Zalijeme vařící vodou a přidáme bujónovou kostku, vaříme, až je cibule hodně... více o Smetanová cibulačka
Hlavu kapra zbavenou střelí a jakékoliv odřezky uvaříme po 10 min. Slijeme a prochladlou rybu dobře obereme, a dáme stranou. Vývar dáme vařit s žlutým... více o Rybí polévka II.
Mléko s cukrem uvaříme na hustý sirup. Přidáme nalámanou čokoládu na vaření, necháme rozpustit, rozinky, ořechy a celé máslo. Vše vymícháme a plníme... více o Božské miňonky
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem a postupně zašleháváme pudink, až nám vznikne... více o Rychlé BE-BE řezy
Na nudličky nakrájíme měkký salám, větší cibuli, pár okurek, papriku či kozí rohy. Přidáme sůl, pepř, chilli a pár lžic majolky. Povaříme olej,... více o Domácí Rumcajs
Pískový cukr, žloutky, vanilkový cukr, mléko a slazené mléko slejeme do hrnce, pečlivě promícháme žloutky v hrnci, vaříme na mírnem ohni. Při stálem... více o Koňak III.
Maso nakrájíme na nudličky a okořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením a restujeme rozpáleném oleji asi na 2 minuty a pak přidáme nakrájenou... více o Kuřecí guláš II.
Oloupaná jablka nakrájíme na malé kostičky, promícháme s cukrem a citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme těsto. V míse... více o Jablkové knedlíčky
Vejce, mléko, cukr a vlažný tuk vyšleháme elektrickým šlehačem asi 3 minuty. Postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Těsto... více o Dobrá bublanina
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, na proužky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájené maso. Podusíme, poprášíme hladkou moukou a... více o Kuřecí guláš
Očištěné hlávkové zelí opláchneme vodou, zbavíme košťálové části a nakrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na tenké proužky a opečeme. K sádlu ze... více o Zelný salát s cibulí a slaninou
Do hrnce se studenou vodou dáme na růžičky rozdělený květák, 1 lžičku soli a dáme vařit. Kořenovou zeleninu oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme k... více o Květáková polévka s krupicí a vejci
Tvaroh vařečkou rozmnělníme v míse, přidáme rozklepnutá vejce, 1 lžičku soli, krupici a 1/2 mléka a dobře promícháme, pak po částech zapracujeme do... více o Babiččiny tvarohové švestkové knedlíky
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby, chvíli vaříme. Na tuku osmažíme... více o Znamenitá bramborová polévka
Na cibulce orestujeme žampióny, uzené maso, feferonku.Zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu, česnek a kečup.Necháme... více o Půlnoční silvestrovská polévka
Svaříme vodu se solí, cukrem a pepřem. Ke konci varu přidáme ocet, olej a odstavíme. Necháme vychladnout. Vuřty (musí být opravdu dobré) po délce... více o Opičkové vuřtíky
Brambory oloupeme a klasicky uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory rozšťoucháme tak, aby vznikla kompaktní bramborová hmota (větší kousky brambor... více o Rouďovy placky
Půlené broskve nakrájíme na tenké plátky a vložíme do menšího kastrolu. Přidáme třetinu nálevu z plechovky broskví a plátek másla. Uvedeme do varu a... více o Delikatesní broskve se zmrzlinou
Na pánvi osmahneme maso, přidáme zeleninu a žampióny a zakapeme sojovou omáčkou, přidáme asi 4 lžíce vody a necháme chvilku dusit. Mezitím uvaříme... více o Čínské nudle s masem a žampióny
Uvaříme si špagety a přecedíme. Do pekáčku dáme olej a na něj vrstvu špaget (asi tak polovinu). Na tuto vrstvu rozprostřeme nakrájené papriky, rajská... více o Zapékané špagety z TV
Nejprve si naložíme maso asi na 2 hodiny do lednice, nakrájíme prsíčka na nudličky, pokapeme sojovou omáčkou a posolíme, opepříme. Můžeme dát i... více o Kuřecí řízky ve smetanovosýrové omáčce
Tuk rozehřejeme, vmícháme mléko, přidáme pudingy, kakao a promícháme. Odstavíme, necháme zhoustnout a pak lžičkou nabíráme a tvarujeme kuličky.... více o Ferrero Rocher1
Zpracujeme vše ve vodní lázni. Dá se použít jako čokoláda pro děti nebo do formiček, ale taky se dá použít i na vánoční cukroví.... více o Bílá čokoláda II.
Zeleninu vyndáme z mrazáku. Nakrájíme cibuli a necháme ji na velké pánvi na oleji zesklovatět, mezitím rozpustíme masox nebo jiný bujón - dle chuti ve... více o Zeleninové rizoto II.
Uvaříme si 1 litr vody, do kterého přidáme nakrájenou větší cibuli, nakrájené hlávkové zelí, trochu kmínu a osolíme. Vaříme do měkka. Potom sladkou... více o Zelňačka Jihočeská
Cibuli najemno nakrájíme, kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky, stejně tak i obě papriky. Česnek nakrájíme na jemné plátky nebo nasekáme na drobno.... více o Kuřecí prsíčka se smetanovo-sýrovou omáčkou
Kuře rozčtvrtíme a uvaříme spolu se 2 polévkovými lžícemi Podravky. Vychladlé kuře nakrájíme na kousky, přidáme na kolečka (najemno) nakrájený pórek,... více o Labužnický kuřecí salát
Fazole namočíme přes noc. Druhý den je uvaříme doměkka a necháme vystydnout. V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, na tuku zpěníme cibuli, přidáme... více o Pálihuba - podkrkonošská polévka
V kastrolu rozehřejeme máslo a nasypeme na něj mouku. Uděláme zápražku mírně do hněda a přidáme hrstku celého kmínu, zalijeme vodou a necháme vařit,... více o Kmínová polévka
Brambory uvaříme ve slupce, oloupu a nakrájíme na kostičky. Zeleninu bez nálevu smícháme s hořčicí a nakrájenou cibulkou. Ve větším množství oleje... více o Bramborový salát podle mámy