Smícháme mléko s pudinkovým práškem a uvaříme pudink dle návodu. Po uvaření vychladíme ve studené vodě, je důležité ho při tom míchat, aby nevznikl... více o Bezva dort
Těstoviny uvaříme dle návodu. Maso orestujeme, ochutíme solí, pepřem a přidáme najemno nasekaný česnek. Zeleninu nakrájíme na kostky, cibuli na... více o Báječné zapečené těstoviny
Kuře osolíme, naplníme směsí, spíchneme, pokmínujeme a vložíme do pekáčku. Přidáme na kostičky krájenou cibuli a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme... více o Kuře plněné zeleninou
Jablka s cukrem, skořicí a 3 dcl vody rozvaříme na kaši. Pudink rozmícháme v 3 dcl studené vody a vlijeme do rozvařených jablek a za stálého míchání... více o Nepečený dort z jablek
Brokolici rozebereme na malé růžičky, cerel hrubě nastrouháme. V kastrůlku rozpustíme máslo, na kterém osmahneme ovesné vočky a nastrouhaný celer,... více o Brokolicová polévka s ovesnými vočkami
Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a mouku prosátou s práškem do pečiva. 2/3 těsta vlijeme na vymazaný a vysypaný plech,... více o Koláč z pekla
Oloupaná a napůl rozkrojená jablka, zbavená jádřinců pokapeme citronovou šťávou. Maslo a med za stálého míchání rozehřejeme a necháme spojit a... více o Jablkový koláč obrácený
Čisté fazole namočíme předem na 6 hodin do studené vody. Pak je scedíme a zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. Na kostičky nakrájený bůček... více o Pikantní fazolová polévka II.
V hlubokým hrnci rozpálíme olej. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Lehce osmahneme. Pak přidáme slaninu nakrájenou na tenčí plátky a (poklademe jí... více o Ragú podle detektivky
Maso nakrájíme na 2 cm velké kousky a 10 minut restujeme na oleji. Přidáme koření, rozmačkaný česnek, rajský protlak a horký vývar. Vaříme pod poklicí... více o Maso s rýží po balkánsku
Rýži propláchneme, necháme asi 1/2 hodiny namočenou a pak přecedíme a necháme oschnout. Vodu svaříme s cukrem a kardamomem, do vroucí vody nasypeme... více o Sladká rýže s kokosem
Uvařené těstoviny necháme odkapat (v horkém létě i vychladit) během vaření těstovin si připravíme jemný krém: na jemno nakrájenou cibulku a tři utřené... více o Letní těstoviny s créme fraiche
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Slijeme vodu, přidáme vejce, sůl, strouhanku a polohrubou mouku, tak aby těsto bylo husté. Strouhanky dát o... více o Chlupaté knedlíky III.
Na másle se rozpustí kvasnice a přidá se na kolečka nakrájená část pórku, pak se přidá hladká mouka a udělá se jíška. Zalije se vývarem, přidá se... více o Pórková polévka III.
1/2 kg vepřového masa nakrájíme na nudličky, vhodíme na zpěněnou cibulku /hoodně/, přidáme lžíci podravky / pokud nemám, dávám gulášové koření/ a... více o Dřevorubecký guláš II.
Celer oloupene a nakrájíme na centimetrové kousky, které dámě vařit spolu s částí celerové natě a lžičkou oleje a solí a směsí koření. Až celer změkne... více o Celerové pyré
Na másle zpěníme jemně pokrájenou slaninu, přidáme nasekanou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme fazolky, promícháme a pak rozkrájená rajčata a krátce... více o Fazolková polévka s rýží
Pudink uvaříme dle návodu a ve studené vodě jej za pravidelného míchání vychladíme. Smetanu ušleháme a opatrně ji vmícháme do vychladlého pudinku.... více o Pudink se šlehačkou
Jemně nakrájený pórek osmažíme dozlatova na másle, vmícháme mouku, opražíme, zalijeme vývarem a vínem, a 20 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem,... více o Zapražená pórková polévka se sýrem
Brambory uvaříme, oloupeme a necháme vychladnout. Očištěnou růžičkovou kapustu vaříme v menším množství osolené vody asi 10 minut. Na oleji necháme... více o Salát z růžičkové kapusty a brambor
Kapustičky uvaříme ve slané vodě (5-7 minut). Vyjmeme, dáme okapat. Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájený česnek a cibuli, osmahneme přidáme... více o Orientální růžičková kapusta
Na oleji osmahneme ovesné vločky a jemně nasekanou cibuli, zalijeme 1 l vody, přidáme asi 100 g strouhaného celeru, povaříme 10 minut. Přidáme... více o Sedmikrásková polévka
Do hrnce dáme olivový olej, asi tak 2 deci. Oloupanou cibuli na jemno nakrájíme a na oliv. oleji necháme zesklovatět a přidáme sekaná rajčata,... více o Ragů s mušlemi
Mléko, hladkou mouku, vejce a olej pečlivě smícháme v misce. Mezitím uvaříme pudink dle návodu na obalu, ale nenecháme ho příliš ztuhnout. Banán... více o Palačinky s čokoládovým pudinkem a banánem
Těstoviny dáme vařit do vroucí vody, na pánvi si osmahneme kuřecí řízky nakrájené na drobné kostky ochocené solí a bílým pepřem k masu přidáme... více o Pórkové špagety
Brambory uvaříme ve slupce, fazolky ve slané octové vodě. Oloupané horké brambory nakrájíme na plátky smícháme s uvařenými pokrájenými fazolkami.... více o Fazolkový salát s brambory
Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme kari, promícháme a vsypeme očištěné a pokrájené fazolky. Zalijeme vodou a podusíme doměkka. Oslolíme,... více o Fazolky na smetaně s kari
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a rozdrobený sýr, přilijeme kondenzované... více o Těstoviny Fudži
Rýži přebereme a několikrát propláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme do kastrolu, zalijeme ji horkou vodou, osolíme a vaříme asi 15-20 minut doměkka.... více o Rychlé rizoto
Cibulku zpěníme na oleji, přidáme prolisovaný česnek a osmahneme, přidáme plechovku rajského protlaku a kečup, dolijeme vodou (asi 150 ml), přidáme... více o Špagety strýce Jiřího
Nakrájené maso osmahneme na olivovém oleji a přidáme žampiony, necháme restovat dokud maso nezměkne (10 minut). Uvaříme těstoviny, scedíme je a... více o Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Žraločí setak zbavíme kůže a očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji. Omáčka: najemno nakrájenou šalotku, vinný ocet a čerstvý... více o Pečený steak ze žraloka s omáčkou
Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, odstraníme z nich jádřince, rozkrájíme je na menší kostičky. Osolíme a necháme na cedníku asi půl hodiny... více o Motýlci z ráje
Oloupané, na kostičky nakrájené brambory uvaříme do měkka ve slané vodě. Ponorným mixérem rozmixujeme. Na pánvi na másle osmažíme pórek osolíme,... více o Pórková polévka II.
Cibuli nakrájíme na kostičky opečeme do růžova a přidáme kuřecí maso na nudličky, osolíme, opepříme, opečené maso podlijeme vínem, přidáme nakrájenou... více o Kuřecí nudličky na víně
Připravíme si vývar z kuřecí kostry nebo špalíčku do kterého dáme sůl a nové koření. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky a uvaříme. Na pánvičce s... více o Kuřecí polévka s drožďovými knedlíčky
Zeleninu, uzeninu a brambory nakrájíme na kostky. Do 2 litrového hrnce dáme osmahnout párek s cibulí. Do půllitru s vodou vsypeme polévku a rozmícháme... více o Boršč speciál pro celou rodinu
Na oleji necháme zesklovatět cibulku a přidáme tuňáka, kterého jsme před tím nechali okapat. Za stálého míchání prohřejeme a přidáme Lučinu. Jakmile... více o Těstoviny s tuňákem
V kotletách vytvoříme kapsy, vnitřek okořeníme, vymažeme hořčicí. Vložíme plátky šunkového salámu, čtvrtku okurky, čtvrtku cibule, kousek špeku,... více o Skrytá plněná kotleta
Umletý mák zalijeme mlékem a vaříme doměkka. Mícháme aby se nepřipálil a za stálého míchání přidáme cukr, skořici a máslo. Omáčka je vynikající na... více o Maková omáčka
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme stroužek česneku přeříznutý na půl, chvíli restujeme a přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso, osolíme,... více o Kuřecí kousky s těstovinami a špenátem
Houby nakrájíme a svaříme 3 minuty ve slané vodě. Zchladíme a dáme do mísy. Přidáme nakrájené papriky, cibuli a vše uvedené v ingrediencích,... více o Houbové Uncle Bens
Na másle osmažíme sekanou petrželku, sekanou cibulku, rohlíky nakrájené na kostičky (rohlíky můžeme dát na plech do trouby a pak přimícháme osmaženou... více o Slaninové knedlíky
Na rozpuštěném másle osmažíme jemně krájenou cibuli s cukrem a mícháme až lehce zkaramelizuje. Poprášíme moukou a zalijeme masovým vývarem a pivem.... více o Cibulová pivní omáčka
Máslo rozehřejeme ve větším hrnci při střední teplotě. Přidáme na jemno nasekanou cibuli a vaříme 2-3 minuty za stálého míchání. Přidáme rýži a 1-2... více o Pilaf rýže
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, přisypeme papriku, dolejeme vodou. Přidáme překrájené kysané zelí, nové koření, bobkový list a pepř... více o Zelňačka mojí maminky
Jablka a hrušky omyjeme, oloupáme, pokrájíme, podlijeme malým množstvím vody a rozvaříme. Hmotu rozmixujeme nebo propasírujeme a dále zahříváme až se... více o Jablková marmeláda s hruškami
Listy jitrocele opláchneme a vložíme do studené vody. Přikryté pokličkou uvedeme do varu občas promícháme a mírným varem vaříme 30 minut. Vyvařenou... více o Léčivý sirup z jitrocele
Uvaříme brambory ve slupce (postup stejný jako na bramborový salát). Studené rozkrájíme stejným způsobem jako na bramborový salát. Přidáme jemně... více o Lutěnice
Bůček uvaříme s bobkovým listem, pepřem a 12 stroužky česneku. Ještě teplý ho potřeme kašičkou, kterou jsme udělali ze zbylého česneku utřeného se... více o Nakládaný bůček