• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Svíčková podle maminky
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková podle maminky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková podle maminky
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg hovězí maso cca, (zadní, falešná svíčková...) podle počtu strávníků
    • špek kousek
    • kořenová zelenina mrkev, petržel, celer, 150-200 g od každého
    • cibule větší
    • citron
    • smetana
    • hladká mouka
    • 6
      ks hřebíček
    • 6
      ks nové koření kuliček
    • 6
      ks pepř mletý kuliček
    • 6
      ks bobkový list
    • cukr
    • sůl
    • olej
    • brusinky nebo rybízové želé

Postup přípravy receptu

1
Maso odblaníme a prošpikujeme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, citrón omyjeme a nakrájíme na kolečka. Smícháme ve velké míse, přidáme koření, cukr, sůl a olej. Dobře promícháme. Část této zeleninové směsi dáme na dno pekáče, ve kterém budeme maso péct, na ni položíme maso, které zasypeme zbytkem zeleniny. Necháme v chladu odstát do druhého dne. Maso pustí štávu.
2
Troubu předehřejeme na 200 °C a pečeme, dokud maso není měkké (ke konci ho můžeme naporcovat na plátky, aby změklo rychleji). Maso vyjmeme. Také vyndáme zbytky citónu, aby omáčka nebyla hořká, a bobkový list. Ostatní koření můžeme v omáčce ponechat. Zasypeme moukou a přidáme trochu vody a brusinek nebo rybízového želé. Důkladně rozmixujeme. Omáčku necháme provařit, podle potřeby přidáme vodu, aby měla správnou hustotu. Nakonec přidáme smetanu - opět podle chuti - já dávám jen jednu, i když věšinou vařím jako pro regiment, protože nemám ráda, když je omáčka moc smetanová. Pak už jen nechte prohřát maso nakrájené na plátky a dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Zelňačka mojí maminky

Zelňačka mojí maminky

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 30. 8. 2011 20:42

    Já používám taky halali a nakládám den do předu. A maso používám vepřovou kotletu,je to ekonomické a jsem na to zvyklá. Je to taky moc dobré

  • Marie Vlckova | 29. 2. 2008 14:09

    Staci pouzit mleko a kousek masla - smetana je vlastne 'vicetucne mleko' (mleko = 2, 3 , nebo 4% tuku-jak kde, smetana je 12% tuku, slehacka 33% tuku - a ten tuk je vlasne maslo) a nedavat vodu.

  • Jana Myronchuk | 28. 2. 2008 00:27

    chtela bych se zeptat jestli se da necim nahradit smetana nebo slehacka. jedu totiz na delsi dobu do italie a tam je slehacka jen stuhla, takovou jak je u nas jsem tam nenasla. tak se chci zeptat jestli se da necim nahradit? prosim prosim.

  • hallerova gertruda | 8. 4. 2007 12:58

    jejda to jsme si pochutnali sice bez pravych knedliku,ale vyborne po 30ti letech svickova a povedla se mi.preji vesele velikonoce a hodne jarniho slunicka za spanelska

  • Zdeňka | 21. 10. 2006 20:55

    U nás je velmi oblíbená svíčková z Halali,maso vždy naložím večer a druhý den připravuji.Nevím,jestli je to nutné,ale nám to tak chutná.Maso ani nesolím,směs je slaná dost.

  • Maruš | 21. 10. 2006 19:06

    Já osobně Halali používám při přípravě tzv.rychlovky,když mám málo času,takže nenakládám.Ale nevím,jak ostatní.

  • Anonym | 21. 10. 2006 17:00

    Tchyne mi rika ze je potreba nakladat maso na svickovou do HALALI den predem.Je to pravda?

  • Jana | 30. 8. 2006 10:20

    Citron loupu a ještě dobře odstraním bílou vnitřní vrstvu a jádra,pak krájím na silné plátky.Stalo se mi totiž,že omáčka zhořkla po přidání neoloupaného citronu.Jinak dávám ještě 1-2 lžíce octa na samém začátku vaření,nemáme rádi omáčku moc sladkou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brusinky Cibule Citron Cukr Hladká mouka Hovězí maso Hřebíček Kořenová zelenina Nové koření Olej Pepř mletý Smetana Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Dukátové buchtičky s krémem

Dukátové buchtičky s krémem

Karbanátky z brokolice

Karbanátky z brokolice

Kotlety v omáčce s hlívou

Kotlety v omáčce s hlívou

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

47
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
33
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami
Barevné jarní závitky se…
28
Halušky s brynzou a slaninou
Halušky s brynzou a…
27
Cottage pomazánka s tuňákem
Cottage pomazánka s…
19
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Felix Slováček: Velký narozeninový útěk!

Felix Slováček: Velký narozeninový útěk!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Svíčková podle maminky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact