• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kořenová zelenina

Kořenová zelenina

Podobné ingredience

  • Čerstvá zelenina
  • Koření - Grilovaná zelenina
  • Listová zelenina
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Droby odblaňte a nakrájejte na drobnější kousky. V hrnci rozpusťte polovinu másla. Přidejte kmín, nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a krátce... více o Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

10 minut
Polévka z pečené zeleniny

Polévka z pečené zeleniny

Kořenovou zeleninu omyjte a pokrájejte na kusy, květák rozeberte na růžičky, košťály pokrájejte. Vše rozložte na plech s pečicím papírem. Přidejte... více o Polévka z pečené zeleniny

Demi glace

Demi glace

Předehřejte troubu na teplotu 230 ° C. Vložte hovězí kosti do pekáče a pečte v troubě asi 75 minut, dokud nebudou zcela upečené a dozlatova. Mezitím... více o Demi glace

150 minut
Omáčka ke svatomartinské huse

Omáčka ke svatomartinské huse

Skelet z drůbeže vložte do pekáče a ten vložte do trouby na 220 stupňů po dobu 30 minut. Pro lepší chuť přidejte bylinky a kořenovou zeleninu, kterou... více o Omáčka ke svatomartinské huse

120 minut
Česnečka z uzených vepřových ocásků

Česnečka z uzených vepřových ocásků

Uzené ocásky vložíme do hrnce, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, větší část stroužků oloupaného česneku, které rozmáčkneme, koření, sůl (pozor na... více o Česnečka z uzených vepřových ocásků

120 minut
Telecí na divoko

Telecí na divoko

Telecí maso osolíme a opepříme, pokud budeme používat plec, která nemusí být kompaktní, zpevníme ji provázkem a pokud použijeme sušší část masa (kýtu)... více o Telecí na divoko

20 minut
Milionová (desetiminutová) polévka

Milionová (desetiminutová) polévka

Zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme do hrnce. Přidáme pokrájené máslo a zeleninu na něm osmažíme. Pak jí zasypeme krupičkou, promícháme, za... více o Milionová (desetiminutová) polévka

30 minut
Houbová polévka s pohankou

Houbová polévka s pohankou

Na trošce tuku nebo jemně pokrájeného špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dosklovata, pak přidáme na nudličky nebo plátky pokrájené houby,... více o Houbová polévka s pohankou

175 minut
Tafelspitz

Tafelspitz

Morkové kosti omyjte a naskládejte na plech. Nechte zatáhnout v troubě, asi 15 minut při 180 °C. Oloupanou cibuli přepulte a opečte řeznou stranou na... více o Tafelspitz

30 minut
Ovarová polévka s quinoou

Ovarová polévka s quinoou

Na polévku použijeme vývar, například ze silvestrovského ovaru, který jsme vařili dle vlastních zvyklostí. Já přidávám menší cibuli s vrchní slupkou,... více o Ovarová polévka s quinoou

30 minut
Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou zeleninu a nasekanou celerovou nať, ke které přidáme osmažit nadrobno pokrájené uzené maso a nasekaný... více o Čočková polévka ze zbylé čočky II.

180 minut
Kuřecí kaldoun - polévka

Kuřecí kaldoun - polévka

Skelety a drůbky (krky, žaludky...) uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, kořením a oloupanou (jen první slupka) cibulí. Během vaření sbíráme... více o Kuřecí kaldoun - polévka

40 minut
Drožďová polévka s houbami a quinoou

Drožďová polévka s houbami a quinoou

Na rozpuštěném másle si osmažíme drobně pokrájenou cibuli, do které rozdrobíme droždí, které necháme rozpustit na kašičku. Přisypeme mouku a za... více o Drožďová polévka s houbami a quinoou

30 minut
Česnečka z uzeného masa s quinoou

Česnečka z uzeného masa s quinoou

Quinou namočíme na 10 minut do studené vody, pak vodu slijeme, zalijeme novou čistou vodou v poměru 1 : 2 = jeden díl quinoa semínek na dva díly vody ... více o Česnečka z uzeného masa s quinoou

30 minut
Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou

Fazolový salát (nejen) s kořenovou…

Vychladlé předem uvařené fazole nasypeme do mísy, přidáme drobně pokrájenou uvařenou vychladlou kořenovou zeleninu (lze použít například i směs na... více o Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou

80 minut
Gulášová polévka

Gulášová polévka

Maso nakrájejte na kostičky o velikosti asi 1,5 cm. Nejprve krájejte takzvaně po vlákně a pak napříč. Pro tuto úpravu, kdy je chuť masa opravdu... více o Gulášová polévka

45 minut
Česneková polévka (česnečka) s pohankou

Česneková polévka (česnečka) s…

Vývar zvolíme dle vlastní chuti, kdo se spokojí s bujónem, klidně i ten může použít, ale uzený nebo ovarový vývar je nejlepší a hlavně budeme mít do... více o Česneková polévka (česnečka) s pohankou

50 minut
Minestrone

Minestrone

Nakrájím suroviny na kolečka. Do rozehřátého hrnce dám přibližně 2 lžíce olivového oleje a přidám jarní cibulku ( nekrájím na jemno) a rovnou přidám... více o Minestrone

Květáková polévka s kořenovou zeleninou

Květáková polévka s kořenovou…

Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme na nudličky pokrájenou nebo hrubě nastrouhanou mrkev, petržel a celer dorůžova. Zeleninu po osmažení posypeme... více o Květáková polévka s kořenovou zeleninou

120 minut
Česká bramboračka

Česká bramboračka

Brambory a zeleninu nakrájíme na drobno. Sušené houby namočíme do teplé vody. Z nakrájené cibule, oleje a mouky připravíme světlou jíšku, postupně... více o Česká bramboračka

120 minut
Králíček od Leničky

Králíček od Leničky

Králíka opláchneme, naporcujeme a odstraníme blány. Ve třech lžících oleje rozmícháme pepř, sůl a grilovací koření. Do této směsi naporcované maso... více o Králíček od Leničky

Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou

Jednoduchá zeleninová polévka s…

Zeleninu drobně pokrájíme (můžeme i nastrouhat), zalijeme vývarem, osolíme a vaříme doměkka. Zeleninu můžeme před vařením i nejprve krátce osmažit na... více o Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou

Jednoduché kuře (slepice) na paprice

Jednoduché kuře (slepice) na paprice

Do hrnce dáme očištěné kuře nebo slepici (můžeme předem naporcovat), přilijeme vodu, přidáme koření a zeleninu, osolíme. Přivedeme k varu a vaříme do... více o Jednoduché kuře (slepice) na paprice

80 minut
Vepřová játra na kořenové zelenině

Vepřová játra na kořenové zelenině

Z cibule, kořenové zeleniny a oleje připravíme základ. Do připraveného základu dáme omytá játra, které z obou stran osmahneme, přidáme víno, hrnek... více o Vepřová játra na kořenové zelenině

90 minut
Boršč podle mojí mámy

Boršč podle mojí mámy

Maso nakrájet na kostky, osolit a dát vařit. Postupně podle tvrdosti přidáváme další ingredience. Nejprve nakrájené zelí, necháme částečně povařit s... více o Boršč podle mojí mámy

55 minut
Kuřecí omáčka na smetaně (jako svíčková)

Kuřecí omáčka na smetaně (jako…

Orestuji zlehka cibuli na oleji, přidám bobk. list a nové koření a nakonec mraženou zeleninu pod svíčkovou. Podusíme cca 10 minut. Na druhé pánvi si... více o Kuřecí omáčka na smetaně (jako svíčková)

50 minut
Bystřická kyselica

Bystřická kyselica

Přes noc namočeným fazolím vyměňte vodu, doplňte na dva litry a dejte vařit. Asi 15 minut před koncem varu přidejte očištěnou a pokrájenou kořenovou... více o Bystřická kyselica

80 minut
Písmenková polévka

Písmenková polévka

Kuře omyjte, dejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli, celý pepř, nové koření a osolte. Vše pozvolna uvařte... více o Písmenková polévka

90 minut
Polévka z červeného zelí s uzenými kachními prsíčky

Polévka z červeného zelí s uzenými…

Očistěnou kořenovou zeleninu omyjte a nakrájejte na kostičky. Cibuli rozčtvrťte. Zelí nakrájejte na drobné kousky. Rozehřejte máslo a slaninu... více o Polévka z červeného zelí s uzenými kachními prsíčky

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

Dýni, zeleninu a brambory očistěte, oloupejte a nakrájejte na kousky, cibuli na kostičky. V hrnci rozehřejte většinu oleje a osmažte na něm nejprve... více o Podzimní houbovka s dýní

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Krůtí maso jsem si zbavila kůže, řádně ho oplácla a obalila v bambově soli. Do pečící nádoby jsem si vložila na hrubo nakrouhanou kořenovou zeleninu,... více o Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

40 minut
Hrstková polévka zdravě

Hrstková polévka zdravě

Napřed si namočíme luštěniny podle návodu na balení (cca 4 hod. fazole, 2 hod. čočku, hrách žlutý nenamáčíme). V té samé vodě dáme vařit do většího... více o Hrstková polévka zdravě

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso důkladně prošpikujeme uzeným špekem, osolíme a posypeme kořením "Divočina" od Vitany. Dáme do velkého pekáče, obložíme větším množstvím... více o Srnčí maso na smetaně

Jednoduchá kroupová polévka se salámem

Jednoduchá kroupová polévka se salámem

Na oleji dorůžova orestujeme hrubě nastrouhanou očištěnou zeleninu a na malé kostičky pokrájený salám. Vše zalijeme cca litrem vývaru(nebo vodou s... více o Jednoduchá kroupová polévka se salámem

170 minut
Husí prsa na calvadosu

Husí prsa na calvadosu

Troubu předehřejte na 200 °C. Maso opláchněte a osušte. Z jedné strany trochu uvolněte kůži a vsuňte pod ni část nasekaných lístků tymiánu. Maso... více o Husí prsa na calvadosu

50 minut
Uzené maso s fazolovou kaší a šafránovou omáčkou

Uzené maso s fazolovou kaší a…

Slité fazole zalijte čerstvou vodou a uvařte je (nejlépe se saturejkou) doměkka. Sceďte je a prolisujte nebo rozmixujte. Promíchejte s máslem a mlékem... více o Uzené maso s fazolovou kaší a šafránovou omáčkou

60 minut
Rybí polévka s hrachem

Rybí polévka s hrachem

Většinu vařeného hrachu rozmačkejte (trochu si nechte na ozdobení polévky) a prohřejte ve vývaru spolu s povařenou, jemně nakrájenou kořenovou... více o Rybí polévka s hrachem

120 minut
Králík na smetaně II.

Králík na smetaně II.

1. Maso opláchneme, osušíme utěrkou a prošpikujeme proužky slaniny, osolíme, opepříme 2. V pekáči rozpustíme máslo nebo nalijeme tuk na kterém o... více o Králík na smetaně II.

20 minut
Výpečková polévka

Výpečková polévka

Teplou vodou nalijeme do pekáčku po zbylé pečeni (vepřové nebo kuřecí). Po rozpuštění šťávy a tuku přecedíme do hrnce ve kterém budeme polévku vařit.... více o Výpečková polévka

120 minut
Boršč s jehněčím masem

Boršč s jehněčím masem

Kolínka osolte, opepřete a na středním plameni ze všech stran opečte v kastrolu na 3 lžících rozehřátého oleje. Vlijte vývar, uveďte do varu, pak... více o Boršč s jehněčím masem

50 minut
Čočka s krevetami, pórkem a nočky

Čočka s krevetami, pórkem a nočky

Čerstvé krevety vložte do vroucí osolené vody, vypněte plamen a nechte ve vývaru vychladnout a pak je vyloupejte. Většinu oleje rozehřejte v hrnci a... více o Čočka s krevetami, pórkem a nočky

90 minut
Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Očištěné a vykuchané ryby nakrájejte na kousky a nechte stranou v chladu. Odkrojky a kosti uchovejte. Krevety vyloupejte a odstraňte střívko, skořápky... více o Italská rybí polévka „caciucco“

45 minut
Zeleninová kaše

Zeleninová kaše

Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme masox a koření. Zvolna vaříme do té doby, než se... více o Zeleninová kaše

60 minut
Bramborový salát mňam

Bramborový salát mňam

Brambory, vejce a kořenovou zeleninu uvaříme, po vychladnutí nakrájíme spolu s dalšími přísadami na kostičky a po promíchání ještě přidáme strouhaný... více o Bramborový salát mňam

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme a krátce na másle orestujeme. Zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme bujon. Krátce povaříme a zavaříme nočky.... více o Jarní polévka s krupicovými nočky

Vývar s rýžovými knedlíčky

Vývar s rýžovými knedlíčky

Vývar uvaříme tak, jak jsme zvyklí. Použít můžeme jakýkoliv, i zeleninový, bez masa. Zeleninu vařenou s masem buď v polévce necháme (pokrájenou) nebo... více o Vývar s rýžovými knedlíčky

Hrachová, čočková, fazolová se slaninou - polévka

Hrachová, čočková, fazolová se…

Luštěniny přebereme, propereme a přes noc namočíme do studené vody. Pak uvaříme doměkka, umeleme, rozmixujeme nebo prolisujeme přes cedník (část... více o Hrachová, čočková, fazolová se slaninou - polévka

Polévka játrová-mletá

Polévka játrová-mletá

Zeleninu pokrájíme na nudličky,rohlíky na kolečka a játra na plátky.Na rozpáleném tuku opečeme nejdřív játra,pak je vyjmeme stranou.Na tuku osmažíme... více o Polévka játrová-mletá

Polévka játrová (nebo ze sleziny)

Polévka játrová (nebo ze sleziny)

Na sádle (oleji) si osmažíme nakrájemnou zeleninu i játra (slezinu). Cibuli přidáváme později, aby příliš neztmavla. Zaprášíme moukou, lehce osmažíme,... více o Polévka játrová (nebo ze sleziny)

50 minut
Rybí polévka - smetanová

Rybí polévka - smetanová

Ryby, kořenovou zeleninu a koření povaříme cca 30 minut v osolené vodě. Housku namočíme do mléka. Z másla a mouky si připravíme jíšku, kterou... více o Rybí polévka - smetanová

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

61
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
58
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
51
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
46
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
37
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Nedávno navštívené recepty:

Pravý ukrajinský boršč Šlehačková sekaná Halušky se zelím a vařeným masem
Pravá pistáciová zmrzlina Jahodová zmrzlina II. Bramborová pomazánka II.
Mrkvový salát III Kuřecí plátky s Dijonskou omáčkou Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný
Extra čokoládové muffiny Tortilly s fazolovou směsí Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Další doporučené ingredience:

Koření na steak Koření na špagety Koření na vepřovou pečeni Koření na zvěřinu Koření od Antonína
Koření pěti vůní Koření v kostce-Bazalka-Oregano Koření zabijačkové Kořenící směs - Paella Kořenící sůl
Kostka Kostka - Šťáva k vepřovému masu Kostkový cukr Kostra Košíčky z lineckého těsta
Košťál Kotlety Kotrč Kozí rohy Kozí sýr
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kořenová zelenina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact