• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zelňačka mojí maminky
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka mojí maminky

autor: Tess
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka mojí maminky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kysané zelí
    • smetana
    • brambory
    • bobkový list
    • nové koření
    • pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      paprika - sladká
    • cibule
    • hladká mouka
    • ostravská klobása

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, přisypeme papriku, dolejeme vodou. Přidáme překrájené kysané zelí, nové koření, bobkový list a pepř.
2
Vaříme, dokud není zelí měkké. Potom přidáme na kolečka nakrájenou ostravskou klobásu a povaříme ještě cca 5 minut.
3
Potom zalijeme smetanou a zahustíme (mouka + smetana). Zvlášť uvaříme brambory, uvařené je rozštoucháme (kdo chce může si na ně usmažit i cibulku). Rozšťouchané brambory rozdělíme na talíře a přelijeme zelňačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zelí mojí babičky

Dušené zelí mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Drůbeží játra mojí mámy

Drůbeží játra mojí mámy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vladimír | 22. 9. 2012 09:04

    Dobrá připomínka že vaříte brambory zvlášt v tom zelí se špatně uvaří . děkuji VL :-

  • svetlana | 15. 11. 2011 16:09

    Dobra,akorat s em pridala take brambory a klobasu osmahla na zacatku.

  • fooly
    fooly | 22. 1. 2011 22:03

    Jednoduchá a dobrá zelňačka.Akorát brambory sem přidal do polivky.

  • recepty73
    recepty73 | 12. 11. 2010 13:42

    ...nejdřív vařím brambory,pak přidávám zelí=úspora nádobí :-)).

  • Eva J. | 18. 10. 2009 23:53

    Zelňačku jsem dnes dělala poprvé, dala jsem asi 300 g zelí i se šťávou, k tomu asi 1,7 l vody, jednu velkou cibuli, jednu nožičku klobásky, zhruba 2 pol. lžíce papriky, 3 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, trochu pepře a sůl podle chuti. Protože mám ráda zelňačku poměrně kyselou, přidala jsem šťávu z půlky citronu. Nakonec jsem dala asi 150 ml šlehačky (bez mouky). A chutnala :)

  • ivan s | 29. 8. 2009 18:12

    Což takhle přidat pár lžic polévky (omáčky) do smetany, zamíchat, a teprve pak do hrnce? Mě se to osvědčilo...

  • Iva Bednarova | 31. 3. 2008 14:42

    opravuji me predchozi prohlaseni,pul hodiny nestaci,zrovna se mi srazila :-D

  • Iva Bednarova | 31. 3. 2008 13:48

    presne tak,smetanu je potreba mit vytahlou z lednice nejmene kdyz zacinate varit,aby se trosku ohrala,nebo ji pro jistou prohrat zvlast v kastrulku,ale staci kdyz bude tak pul hodiny venku z lednice ;-),mam odzkouseno

  • Dana | 25. 2. 2007 11:30

    Smetana se nesrazi, pokud ji nechate chvili venku z ledničky, nesmi se davat studená, pak se "zdští".Já ji vytahnu z lednicky tak aspon 2 hodiny před použitím.

  • Anonym | 16. 9. 2006 16:57

    vyborny recept, diky za rady, za 1*, kamaradum i mne velmi chutnala

  • Marcela Vrabcová | 10. 1. 2006 10:45

    Je dulezite aby kysela slozka byla uz prevarena, kdyz do ni date mleko. Pak se nezrazi.

  • Ljenka | 8. 1. 2006 14:48

    Jak to mam udelat, aby se mi ta smetana pro priliti do zelnacky nesrazila?

  • Petra | 4. 10. 2005 21:55

    napište prosim tak odhadem množství ingredienci.o) jsem začínající kuchařka a opravdu netuším.o))) díky

  • klarka janeckova | 21. 9. 2005 14:58

    delam ji dost casto,samozrejme nejlepsi je vzdy o vanocich.moc dobra je s pikantnima klobaskama.

  • Jana | 1. 8. 2005 06:33

    Taky jsem ji vyzkousela,misto klobasy jsem dala spekacek.Byla moc dobra,akorat je skoda,ze tam neni napsany mnozstvi,kolik ceho dat,

  • Petr Halbrštát | 16. 3. 2005 08:03

    Jo už jsem jí taky dělal. Akorát jsem to přepísk a mělo toho kýbl, tak sem jí rozdal mezi kámoše a oblizovali se až za ušima, chválim, Halbi

  • D. | 9. 3. 2005 14:54

    dělám bez mléka (i smetany) a taky je to výborné. Patří mezi mé nejoblíbenější :o)

  • petra | 21. 1. 2005 12:55

    pro vsechny kdo nemohou nebo nechteji tuky - maji napr. jako ja vysoky cholesterol-delala jsem ji bez klobasy a misto smetany nizkotucne mleko a presto je opravdu vyborna!!!

  • Marek | 2. 1. 2005 20:11

    Tak jsem ji vyzkousel, ale jelikoz "maminka" zapomela napsat kolik ceho se ma dat, tak mi vznikly asi 3 litry nalevu. Asi do toho nalozim Hermelin...

  • Ruda | 30. 12. 2004 18:42

    Každý rok ji děláme na Nový rok. Vždycky se na Silvestra sejdeme s kamarády a ráno je to jako snídaně. Na kocovinu je to lepší než česnečka. Mňam.

  • markéta Hanáková | 17. 12. 2004 11:19

    my tam řidaváme ještě hříbky a nebo žampiony a to je úplně supr.Vzskoušejte to Markétka

  • Pan Dan | 8. 11. 2004 13:47

    Tož sme ju zrobili a bylo to dobre. Enem sme litovali, že nemáme větší kastrol. Samosebou, že je dobré tu zupu nehltať hned. Moc dobra je esli se počká tak 5 hodin nebo až do druhého dňa. Zdravím šecky

  • Kamila Kozlovsky | 7. 10. 2004 21:13

    Jeste zkuste vyvar z uzeneho masa!!!!! vynikajici

  • Jenik | 6. 10. 2004 21:42

    Ted me ji udelala moje mila a je moc dobra. Dekujem.

  • Klára | 30. 9. 2004 13:44

    Zelňačku miluju je to moje nejoblíbenější jídlo. Moje mamka ji dělá úplně stejně jen když má přidává místo vody vývar z kuřete nebo z vepřových kostí a to má pak větší sílu a brambory máme taky uvařené zvlášť protože v tom zelí se neuvaří jsou pořád natvrdlé. a ještě přidáváme feferonku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Kysané zelí Nové koření Ostravská klobása Paprika - sladká Pepř mletý Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné muffiny

Ovocné muffiny

Kotlety na houbách III.

Kotlety na houbách III.

Barevný kuskusový salát

Barevný kuskusový salát

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Čína s vepřovým

Čína s vepřovým

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Chobotničky ze špaget

Chobotničky ze špaget

Rizoto s hlívou

Rizoto s hlívou

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

61
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
44
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
41
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
34
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Zelná polévka s uzenými žebry
Zelná polévka s uzenými žebry
Zelňačka
Zelňačka
Zelňačka III.
Zelňačka III.
Zelňačka na jedničku
Zelňačka na jedničku
Zelňačka podle mé chuti
Zelňačka podle mé chuti
Zelňačka pro přátele
Zelňačka pro přátele
  • Recepty.cz
  • Zelňačka mojí maminky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact