Uvaříme pohanku do měkka nebo ještě lépe použijeme zbytek ze včera.
2
Do mixéru vyklepneme tvaroh, přidáme 4 lžíce pohanky, 1 lžíci fenyklu, řepu, mátu, citrón a med a rozmixujeme na hladkou kaši (pokud mixér "neskousne" krájenou syrovou řepu nezbývá než ji předem nastrouhat).
3
Vmícháme lžící zbývající fenykl a pohanku a podáváme.
4
Ač je to "nemožná kombinace" výsledek je možné jíst bez přemáhání!
Tak tato pomazánka nám vůbec nechutnala - zdravé suroviny máme moc rádi (pohanku, fenykl, řepu), ale ta kombinace se nám vůbec nezamlouvala, ještě do toho ten med - aby to bylo nasladko, prostě nám to nechutnalo. :( Nakonec jsem to jedna jen já, protože mi to bylo líto vyhodit, dala jsem tak asi čtyřnásobek citronu, a na třetí den po pořádném naležení to chutnalo trochu líp... ale opakovat nebudu.
Navíc je pomazánka i nepraktická v tom, že vám zůstane hodně zbytků - skoro celý fenykl, kus řepy, nejsou to úplně klasické suroviny a je pak trochu složité je nějak dojíst :)
Nicméně na talíři vypadá krásně.
MartinV
|19. 2. 2007 20:55
Zuzko, s kastrůlkem neuspěješ, málokdy zbude :-(Ale od Amasaké se nenech odradit: večer namočíš pšenici, druhý den odpoledne semeleš nebo rozmixuješ a vmícháš do kaše, před spaním je hotovo a pouze necháš přes noc venku vychladit => další ráno je již kaše k použití; v lednici vydrží 2-3 dny a převařená např. s pudinkem ještě déle. Co zbude je na ovocný nákyp, prostě máš základ sladkých jídel na týden :-)
Zuzka Nováková
|19. 2. 2007 15:52
Martine, už tady delší čas pročítám recepty. Tvoje recepty vypadají vždy velice zdravé. Tato kombinace se mi zdá podivná, ale určitě poživatelná. Líbilo by se mi, kdybych to mohla vždycky ochutnat a pak k Tobě docházet na oběd nebo do kastrůlku. :-). Třeba to Amasaké vypadá dobře, ale dlouho to trvá. Kdybych začala večer, když přijdu z práce, tak to mám k snídani.