Takže..těsto jsem v hrnci nenechala na tolik zhnědout, jak je na fotce a dodělala jsem ho na válu. Vůbec se nelepilo a barva byla perfektní karamelová. Navážila jsem si 7ks, válelo se perfektně. Možná bych příště udělala ještě o malinko slabší těsto, měla jsem cca ty 3mm a pekla jsem to ale nejdřív na 170°C a začaly mi záltnout okraje a uprostřed to bylo nedopečené, takže jsem stáhla na 160°C a při druhé várce na 150°C a pekla cca 8min. Krém ze salka jsem měla úplně bez chuti, nevím čím to bylo, ale musela jsem doslazovat. Kys. smetana mi zase úplně zřídla, ale nakonec se vsákla a dobře to dopadlo. Nechala jsem přes odpoledne a noc rozležet a mohl by být více vláčný a vlhký, ale je vynikající! Naprosto na jedničku. Musím pochválit recept, skutečně hutná jako opravdový medovník a postup je velice jednoduchý. A my tam tedy med, nebo ten zkaramelizovaný cukr v těstě skutečně cítíme. ;-) Děkuji, přepisuji si do receptů.
Tedy výborně podaný recept! Fotky, popis..bezvadný, přesně takhle pro p*tomce to potřebuji :D Díky. :X
JAKO BUCHTA DOBRÝ, ALE K MEDOVNÍKU TO MÁ DALEKO. MEDEM VŮBEC NEVONÍ :(
Zkoušela jsem. Vše se povedlo. Moc děkuji. Všichni byli na oslavě spokojení.
Krém je celkem dost tekutý, lezl mi z placek ven a placky na sobě klouzaly a boky tekly i s posypkou. Není špatný, ale už jsem dělala jednodušší i lepší.
Tak výsledek jedním slovem - vynikající!! O:-) Příště dám možná jen méně ořechů.
Teda, hledala jsem, co dnes dobrého upéct, jelikož jedeme zítra za tchýní do nemocnice a chtěla jsem jí něco vzít na zub, takže za chvíli fičím do obchodu pro ingredience a jdu na to :) Tak doufám, že se mi můj první medovník v životě povede a bude tak výborný, jak vypadá :)
Upekla jsem ho na včerejší oslavu manželových 40(miluje medovník) a všichni mlaskali. Prý stejný jako originál, takže za naši rodinu děkuji za výborný recept a moc všem doporučuji. Je to mňamka :-)
vzkaz pro autorku :) vy jste mi teda zavařila doma. Upekla jsem a rodina nechce nic jiného z moučníku jíst :DDD je to fantastické !!!!!
Tak ono je zase na druhou stranu spousta receptů, kde se to bez toho složitého postupu neobejde. Nicméně jsem zjistila, že ne všechny chvalozpěvy v komentářích na tomto serveru zaručí skutečnou kvalitu a adekvátní chuť jídla. Tady je to světlá výjimka, medovník už dnes skoro není, jdu si zase zobnout <:-)
Děkuji za pochvalu receptu ;-) Kéž by bylo víc takových kuchařek, které místo složitého receptu vyzkouší jednoduchou variantu s vynikajícím výsledkem 8-)
Medovník nepeču často a ani moc ráda, protože to je vždycky běh na dlouho trať a stojí to spoustu nervů. Právě jsem přišla na to, kde jsem dělala chybu - podivný recept. Zato tento musím jenom chválit, všechno jde jedna báseň, vyválení za moment (to byl vždy největší horor), měla jsem pocit, že snad ani nic nedělám. Špica recept, těžko si u mě bude hledat místo kterýkoliv jiný. 1*
I já děkuji :-) za komentář a hodnocení. Vždy jsem ráda, když se někomu medovník povede a hlavně chutná ;-)
Vždy jsem měla strach z pečení medovníku, ale podle Vašeho návodu se povedl úžasně. Všem hostům moc chutnal dokonce říkali ,že lepší medovník ještě nejedli , prý je lepší než originál
Moc zdravím paní Zuzku a chci velice pochválit perfektní recept na medovník, je opravdu výborný a Váš postup přípravy spolu s fotografickou dokumentací je dokonalý!!! Kdyby bylo více takových receptů od Vás bylo by to skvělé ;-) Takže díky za recept a přeji mnoho kuchařských úspěchů všem!!! <:-)
Dobrý den Terezko, moc děkuji za pochvalu a jsem ráda, že i takhle mladá slečna se pustila do medovníku a také ráda zkouší něco nového. Pokusím se sem dát časem i jiné recepty, aby jste měla co zkoušet ;-) Když si projdete tyto stránky, určitě najdete spoustu inspirace. Mně se osvědčily hlavně recepty, kde je více fotek z postupu přípravy :-) Krásné dny při pečení přeje Zuzka
Dobrý den, Chtěla bych Vám moc poděkovat za takto skvělý recept na medovník. Je mi teprve 17let a opravdu mne baví péct a vařit, nemáte nějaké další skvělé a chutné recepty ? S pozdravem Tereza
Dobrý den Milane, ne, salko nijak nevařím. Otevřu ho a zašlehám ho do másla. V krému je v podstatě jako sladidlo a zlepšuje také jeho konzistence a lahodnost :-) Co se týká odležení medovníku, tak 2-3 dny je ideální doba. Medovník se krásně rozleží a je úžasný ;-) Dá se samozřejmě konzumovat hned nebo druhý den, ale není tak "provlhlý". Zuzka
Zdravím, chci se zeptat zda to salko nějak vaříte nebo ho dáváte tak jak se prodává(většinou se vaří tak mě to zarazilo) :-\ A celý medovník necháváte jak dlouho odležet? Všude píšou 2 až 3 dny. Moc děkuji za radu. Milan
:-\ a uchováš je suché nebo potřené kávou?
Je naprosto luxusní! Díky moc za super receptík :-*
Zuzko, peču medovník skutečně mnoho let a nejen já, ale celá naše rodina a kamarádky. Množství ingrediencí používáme stále stejné, tak je je v receptu uvedeno. Z poloviny mouky bych ho určitě neudělala ;-) Každopádně, pokud se povedl alespoň na druhý pokus, jsem ráda :-)
Druhý pokus - skoro o polovinu méně mouky a vypadá luxusně ;)
Ahoj holky, tak jsem se pokoušela.... nejsem zrovna začátečník v pečení, ale teď fakt netuším, kde se stala chyba :/ Těsto po vmíchání mouky jsem měla jak beton, tak jsem ho vyklopila na val a pokoušela se do něho vmíchat zbytek mouky, ale šlo to dost těžce a místo toho, aby se mi těsto spojovalo, tak se mi rozpadlo na milion kousíčků. Nějaká hmota z toho vznikla, ale ani po nahřátí jsem z toho z toho 3mm tenký plátek nevyválela ani po prolítí litru potu :) Těsto je v koši, ale mám ostatní ingredience, tak chci zkusit druhý pokus. Kde se stala chyba?
Výborný, podařil se, lepší jak z obchodu a to jsem něco takového dělala poprvé :-) ;-)
Příště určitě odhadnete ten správný okamžik při zahřívání ;-) Je to vlastně jen vizuální stránka.... Jsem ráda, že Vám chutná :-)
Tento medovník už jsem dělala mockrát. je opravdu vynikající.. Ale nejlepší je tak 5 dní po upečení.. nechám ho stát 5dnů v ledničce a pak je vynikající.. doporučuji :-)
Už se chladí v ledničce. Sice ho nemám tak tmavý, jako Vy (nejspíš proto, že jsem nevydržela dostatečně dlouho zahřívat), ale chuťově je výborný! Chválím.
tak tenhle medovník je parádní.. opravdu vychvalujeme ho až do nebe.. moc děkuji :)
Moc děkuji za hodnocení ;-) Jsem ráda, že se vám medovník povedl a že všem chutná! 8-)
Ideálně je medovník "uležený" po dvou 2-3 od připravení. Ale je dobrý i druhý den po přípravě. Je nutné ho ale mít v chladu. Občas když vím, že budu péct třeba tři medovníky najednou, tak si placky předpřipravím dopředu a v igelitových sáčcích si je uchovám. Pak už je jen naplním ;-)
rosim jak dloho ho mam nechat uležet dekuji
Soda se dává do hrnce na začátku se všema ingrediencema, po uvaření se přidává už jen mouka :-)
Prosím nevíte, jestli se na začátku do hrnce dává i soda nebo ta pak až s moukou?
Nejsem žádná velká kuchařka a v životě jsem upekla asi tři buchty, ale tohle pro mě byla výzva. Recept je skvěle napsaný, postup pochopí každý. A ten výsledek ? BOMBA ! Všichni mi ho chválili, že chutná stokrát lépe než kupovaný. Dnes ho budu dělat už potřetí. Všem doporučuji.
je moc dobrý,chutná všem v naší rodině ;-)
musím říct, že tento recept se nejvíce podobá originál receptu. Ten mám už leta od rodiny Chibovskij, která s výrobou medovníku u nás začala jako první. Kdysi jsem učila jejich syna a on tento dort nosil na vánoční besídku místo cukroví.Už jsem ho dlouho nedělala , manžel ho nemusí, že je moc sladký, tak to zkusím tak, že uberu cukr a dám méně salka.