Kuřecí maso pokrájíme na kousky, pórek na kolečka dáme do misky, osolíme, posypeme kari, zakápneme cca 2 lžícemi oleje a necháme odležet alespoň 2 hodiny. Takto naložené maso dáme na pánev s troškou rozpáleného oleje orestovat, přidáme protlak s cukrem a též orestujeme. Pak nalijeme cca 3 dcl horké vody, česnek, sůl, pepř, chilli a povaříme doměkka (10minut stačí). Nakonec vlijeme smetanu, popřípadě ještě zředíme vodou, dochutíme je-li třeba, necháme probublat a můžeme podávat. Podáváme s rýží, brambory nebo těstovinami.
Děkuji za recept i nám chutnalo.Musla jsem bohužel vynechat chlili, ale i tak je omáčka moc dobrá. Příště zkusím přidat ještě žampiony. Dávám jedničku.
Ola Gujdová
|5. 1. 2013 12:53
Dala jsem omylem celou smetanu a omáčku jsem měla skoro růžovou, ale výborné to bylo tak jako tak a děkuji.
Kamča
|4. 10. 2012 19:53
Taky jsme právě dojedli a mooooc si pochutnali! :-)
Veronika Pánková
|9. 9. 2012 18:35
Máme snědeno a já děkuju za všechny, večeře byla výborná! :-))
Výborné jídlo, vařila jsem vícekrát a nemůžeme si doma vynachválit.. <3 Poradila jsem i kamarádce. ;-) Kdybych mohla, dám 1*.. :)
Martina
|16. 5. 2012 18:06
Dobré a rychle uvařené jídlo pro všední den.Chilli jsem nedávala kvůli dětem.
Andrea
|1. 2. 2012 20:16
Koupila jsem krůtí kostky na guláš, držela se receptu a jako přílohu zvolila tagliatelle od panzani, určitě jsem nedělala naposledy!
Pospíšilová Laďka
|22. 1. 2012 13:16
Byla jsem zvědavá na to hospodské jídlo, protože ve složení jsem nic hospodského nenašla. Bylo to úúúúúúžasné. Navíc když jdeme občas s rodinou na jídlo do restaurace, tak si pochutnáme a nevyhazujeme peníze za blafy. Nesmíte jíst v podřadných putikách ;-) :-D .
,MAKO,...tento pokrm dělám dlouho,recept znám od bývalé kolegyně z práce.Pídil jsem se také proč ten název,ale bohužel to ani ona nevěděla...(nešel ani vygooglovat :-D ),ale ponechal jsem ho ;-) .Je to oblíbenená úprava kuřecích prsíček u nás.