Cuketa je oblíbená zelenina, která se velmi dobře zpracovává, její výhodou je, že velmi snadno nasákne chuť přísad a koření, díky vysokému podílu vody, kterou obsahuje. Když jí odříznete špičku a naplníte je masovou směsí vzniknou vám krásné jednohubky.
Cibuli nasekejte nadrobno, asi 3 minuty restujte na troše oleje. Přidejte maso, důkladně ho rozmělněte vařečkou a ze všech stran orestujte. Přidejte protlak, prolisovaný česnek a většinu nasekané petržele, směs osolte, opepřete, důkladně promíchejte a krátce provařte.
Cuketám ukrojte vršky, vydlabejte je a naplňte masovou směsí. Naskládejte je do pekáče a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, asi na 30 minut. Upečené cukety posypte nadrobenou fetou a zbytkem nasekané petržele.