Při posledním otočení na grilu je dobré na cuketu položit proužek sýra. Až se roztaví, tak to opatrně natáhnout na talíř a dát na čerstvý chleba. Pak jsou super. Ovšem krkovička je krkovička ! :-)
Ještě bych dodala, že když jsou tlustší plátky, je pak dobré je posypat sýrem ;-)
Moc dobré, jen my nemusíme kopr, takže lze použít i jiné bylinky ;-)
Na tenhle recept jsem se už dlouho chystala,ale teprve nedávno vyzkoušela.Moc nám všem chutnal a šel na odbyt víc než maso.Od té doby jsem je už několikrát dělala jako hlavní jídlo s opečenou očesnekovanou bagetkou a čerstvou zeleninou.Akorát nevím,jak mohou být cukety po této úpravě křupavé.Změknou už jen tím,že je nasolíte a necháte vypotit.Nebo je třeba krájíte na silnější plátky?Nám právě chutnají co nejtenší a tak trochu "hadrovité".
No to jsou tedy komentáře... :-/ co máte s tou hadrou? a vytíráním podlahy??? Docela nemístné, k takto skvělé pochoutce!!! Asi to jen někdo neumí připravit... Já si to dnes právě opět připravím, velice mi to chutná!
dneska to budu zkoušet-těším se.
Jsem naprosto v klidu, jen mi připadá dost nemístné přirovnávat jídlo k hadře na podlahu.....
No, neviem ktorá zelenina je chutná, ak je ako handra. Aj tu asi platí to talianske "al dente" - žiadne rozvarené jedlo nie je chutné. Pekný deň.
No no no, Jano Řezníčková, já jen odpovídal na dotaz paní Ivety Bílkové, která se jak si můžete přečíst ptá, zda to má být měkké jako hadra. Není zapotřebí hned vyskakovat, nic tak hrozného jsem nenapsal. Tak klídek :o))
Hugo Sádlo, to je snad naprosto nemístný komentář, nemyslíte??
My jsme je dělali v pátek i sobotu venku na grilu a byly vynikající, křupaly-žádná hadra, Hugo! Asi stačí umět grilovat!
Cukety jsem připravila podle tohoto receptu, bylo u nás 9 přátel, ale nikoho tato úprava nenadchla.
Jasně že měkké, přesně jako hadra... a co se nesní tím v pohodě vytřete podlahu!
Má to být ve výsledku tvrdší nebo měkké /jako hadra/?
Na tyhle cukety jsem si brousila zuby už dlouho. Konečně jsem je včera udělala. Na grilu - venku. A ani jsem je nemarinovala tak dlouho a moc nám chutnali. Na záhoně mi už zrají další - tak se těším.
Cukety jsem dělala už dvakrát a jsou vynikající. Dávám 1.
Neměla jsem kopr, cukety byly famozní..., určitě zopakuju...
Hanko, myslím, že by to taky šlo nakrájet na kolečka. Možná by byla obtížnější manipulace, kdyby ta kolečka byla malá. Velký plátek se se lépe obrací.
nezkoušel jste někdo nakrájet cuketu na kolečka? Snad by se nic nestalo, kdybych připravila cuketu tímto způsobem. Poraďte, děkuji.
Sylvo, rozpálím troubu, na plech dám pečící papír na to mrsknu cukety naložené v marinádě a čekám, až to začne prskat, nebo se kroutit, tak je hotovo, záleží na troubě - podle mého stačí tak 180 - 200 stupňů, ale hlídat 20 min. -to by šlo. Musíte vyzkoušet troubu ! Každá peče jinak.
A v troubě to pečete prosím vás na kolik stupňů a asi jak dlouho? Gril je pro mě nedostupný. Jinak já cuketu smažím v těstíčku a k tomu dělám takovou přílohu, že do zakysané smetany dám namačkaný česnek a trochu soli. Je to výborné
Včera jsem vyzkoušela, měly větší úspěch než maso. Dávám 1. Paní Airan, moc tu scházíte!
tak jsem včera pekla v troubě,výborný recept. cuketových buchet a nádivek,případně cuket v těstíčku už máme plné zuby,tohle je další možnost,jak je skvěle zužitkovat..
Dávám za 1,chutnalo nám!
Taky jsme v sobotu vyzkoušeli, bylo to fakt výborný, dávám za jedna.
Iveto, lepší jsou silnější plátky, od oka tak cca 1/2 cm i víc.. aby byly takové šťavnatější, jsou pak výborné :-)
Na jak silné plátky se mají krájet? Děkuji
Cuketky byly vynikající, moc jsme si pochutnali. Udělali jsme si k tomu ještě zeleninový salát a zapekli ty cuketky v troubě. recept na 1čku
Inspirovala jsem se tímto receptem. Marinádu jsem udělala pouze z oleje, čerstvého česneku, soli a koření "grilovaná zelenina". Cukety byly vynikající a jedli i ti, co se na to ze začátku šklebili :-)
Jo,dost dobré,podobné jako lzdejší recept ilek na grilu,kde je místo kopru bazalka.Je též úžasný.
Tento recept je opravdu vynikající. Maso k tomu ani nepotřebuji, baštím to jen s chlebíkem a pomlaskávám si. Chci to teď udělat pro své kamarády co cuketu nemusí, tak doufám, že je příjemně překvapím.
Taky mě nalákaly pochvalné komentáře ale ještě bych tu cuketu protáhnul přes vepříka a teprve potom do té marinády a na gril :-)
Nalákaly mě pochvalné komentáře a musím říct, že cukety a lilky na tento způsob opravdu nemají chybu. Do marinády jsme přidali ještě půl lžíce koření "grilovaná zelenina" od Vitany, nechali pěkně proležet, a pak už jen grilovali a baštili. Výborné.
Tak se moc těším v sobotu na gril.Doteď jsem dělala jen cuketové utopence a nějaké čalamády.Děkuji za recept!!
Neuvěřitelně výborné!!! Právě jsem dojedla a docela mne mrzí, že už nemám :-oOpravdu jsem nečekala, že to bude tak dobré! Cuketu znám, mám ráda smaženou, jak jsem zde již psala... ale takovou mňamku jsem vskutku nečekala. :-)
taky za 1 ! NEUVERITELNE !!
Vyzkouším :-) Mimochodem cukety máme v rodině rádi i smažené v klasickém trojobalu!
s pritelem jsme si moc pochutnaly.kdyz chlap rekne ze cuketu neji, dejte mu cuketku tety Milice a bude se olizovat az za usima :-)))
papalisme vinikající
Nejlepší cuketa, co jsme jedli. Maso zůstalo a po cuketách se jen zaprášilo. Dávám 1!
úžasné. Dávám 1!
Moc nam chutnalo. Doporucuji :-)
cuketa je mlask! koho občas napadnou brouci neděláci, ale přesto by si rád dal něco na zub, doporučuji koření od vitany grilovaná zelenina. nakrájet, posypat, zalít olejem, donést ke grilu a dál už nemusím radit... rychlovka bez čekání...
Dekuji za skvely recept! Ziju v Provanci, kde se cukety griluji bezne, ale Vase marinada jim dodala zcela novou chut za kterou jsem si od svych Francouzkych pratel vyslouzila pochvalu.
Jarusko, zdravim a jmenem tety Milice dekuji:-)
Místo kopru jsem dala oregano s tymiánem. Teta Milice si zaslouží jedničku jako Brno:-)) Ani maso bych k tomu nemusela:-))))))))))))))))
Opravdu vynikající. Neměla jsem kopr, přidala jsem směs italských bylinek. Cuketa byla pryč než se udělalo masíčko...
Je to vynikající !!!!