Plátky želatiny dejte do misky, zalijte studenou vodu a nechte asi 5 minut nabobtnat. Formu (11 x 30 cm) lehounce vytřete olejem a vyložte...
více o Jogurtová šarlota
Dno rozevírací dortové formy (20 cm) zlehka vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Sušenky rozmixujte na drobky, přidejte na kousky pokrájené...
více o Nepečený malinový dort
Nejprve připravte těsto. V míse – obyčejné nebo od kuchyňského robotu – smíchejte mouku s cukrem a špetkou soli, přidejte na kostičky pokrájené...
více o Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Slijeme nálev ze sterilované zeleniny a dáme do něj na 2 hodiny nabobtnat želatinu, pak mírně zahřejeme, aby se rozpustila (nevaříme).
Přidáme všechny...
více o Tlačenka s vařenými vejci
V hrnci na středním plameni za občasného míchání přiveďte k varu mléko, vodu, máslo, cukr a sůl. Jakmile dosáhnete bodu varu, hrnec stáhněte z plotny...
více o Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Ze všech vajec (studených) rozdělím bílky a žloutky. Bílky vyšlehám s cukrem a špetkou soli do tuhé pěny. Žloutky šlehám v jiné nádobce nejdříve s...
více o Lehký tvarohový koláč bez mouky ( i cukru)
Předehřejeme si troubu na 200 °C a začneme s přípravou těsta.
Oddělíme si žloutky od bílků a ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme prosátou...
více o Jahodovo-malinový dortík s Pedro Frujty
Do misky se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji nabobtnat, asi 10 minut, pak ji důkladně vymačkejte, ať ji zbavíte přebytečné vody....
více o Panna cotta s angreštovou omáčkou
Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem tak, aby se spojily. Vzniklou hmotu napěchujte na dno dortové formy vyložené pečicím papírem. Takto...
více o Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
V kastrůlku si rozpusťte máslo a smíchejte s rozdrcenými sušenkami, přidejte špetku soli a citrónovou kůru a vzniklou hmotu důkladně promíchejte....
více o Nepečený borůvkový cheesecake
Nasekanou šalotku zpěňte na rozehřátém sádle. Orestujte nakrájená játra a poduste je - můžete maličko podlít vodou. Do jater přidejte lístky z 1...
více o Zaječí parfait s želé z granátového jablka
Formu po obvodu vyskládejte piškoty, doprostřed můžete dát misku, obložit ji, a pak vyndat. Pár piškotů dejte i na dno.
Smetanu vyšlehejte s moučkovým...
více o Tvarohová šarlota s ovocem
Rozdrtíme nahrubo sušenky a smícháme je s kokosovým olejem.
Dortovou formu (22 cm) vyložíme pečícím papírem (nebo použijeme nepřilnavou silikonovou...
více o Borůvkový koláč
Troubu zahřejte na 170 °C. Filo těsto nakrájejte na čtverce (asi 8 x 8 cm). Po 3 je skládejte šikmo na sebe a středy potírejte olejem. Formičky na...
více o Košíčky s ovocem a jogurtem
Listové těsto rozválíme na tenký plát, který překrojíme na polovinu. Jednu polovinu vcelku přendáme na druhou stranu plechu a upečeme při teplotě 200...
více o Poctivé vanilkové krémeše
!! Příprava korspusu :
- U 3 vajec oddělíme bílek od žloutku. Bílky si necháme na ušlehání sněhu a žloutky dáme s dalšími 3. vejci do šlehací nádoby....
více o Borůvkový dezertík I.
Mouku promícháme s cukrem, přidáme změklou heru nakrájenou na kousky a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu cca 30 minut odležet....
více o Tartaletky s překvapením
Panna cotta: mléko + vanilka = svařit, mezitím si necháme želatinu nabobtnat, smetanu + cukr + sůl = vyšlehat.
Až bude mléko svařené, necháme trochu...
více o Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Láďa Hruška v tv předvedl opravdu originální recept. Aspiková vejce :) A jak na to?
Začneme tím, že pořádně omyjeme vejce, abychom je zbavili všech...
více o Velikonoční aspik dle Ládi Hrušky
Ovoce zalijte bílým vínem a nechte nějakých 10-15 minut nasáknout. Nenechávejte déle, protože by to mohlo výrazně narušit strukturu ovoce, bylo by...
více o Jahody a maliny ve vinném želé
Připravte si kuchyňský teploměr. Žloutky o pokojové teplotě pomalu vyšlehejte s vanilkovými semínky z poloviny lusku do vysoké hladké pěny (trvá to...
více o Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone
KORPUS: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Následně v druhé míse šleháme žloutky, ke kterým po troškách přisypáváme cukr s kypřícím práškem a nakonec...
více o Dort s ovocem
Jako první si připravíme vajíčka. Uděláme na jedné straně díru a vyndáme obsah. Pomůžeme si např. druhou stranou lžičky. Na hodně drobno si nakrájíme...
více o Želatinová vajíčka
Do formy hřbetu nalijeme želatinu tak, aby pokryla dno formy. (Želatinu připravíme dle návodu na obalu se šťávou z kompotu.)
Ještě zatepla na ni...
více o Želatinové překvapení
Želatinu smícháme s dvěma lžícemi vlažné vody. Smetanu, vanilkový cukr a vanilkový lusk povaříme. (Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, semínka...
více o Panna cotta
Z ingrediencí na korpus vytvořte hladké těsto a nechte v lednici hodinu odpočinout. Pak ho vyválejte a umístěte do formy na pečení (taková s tím...
více o Ovocný tart
Recept je určen pro dortovou formu o průměru 26 cm.
Nepečené těsto:
Rozdrtíme nebo rozemeleme piškoty a spojíme je rozpuštěným máslem. Tuto hmotu...
více o Nepečený dort s bílou čokoládou
Do vroucího mléka přidáme špetku soli, skořici, máslo a znovu je přivedeme k varu. Najednou vsypeme prosátou mouku se škrobem, snížíme teplotu a...
více o Obláčkový jahodový
Sušenky dáme do mikrotenového sáčku, rozdrtíme válečkem na těsto a nasypeme do mísy. Máslo rozehřejeme a vmícháme do drobků. Směs natlačíme na dno a...
více o Tvarohový dort s banány
Grapefruity oloupeme, jednotlivé dílky odblaníme a naskládáme na dno chlebíčkové formy. Želatinu namočíme ve studené vodě a zahřejeme téměř k bodu...
více o Smetanový dort s grepovým želé
Dortovou formu vyložíme po obvodu a na dně piškoty. Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a likérem. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a...
více o Meruňková Charlotta
Vejce vyšleháme s cukrem a zašleháme do pěny mléko s olejem a rozpuštěným vanilkovým cukrem a pak mouku smíchanou se solí a kakaem. Těsto rozetřeme na...
více o Řezy maďarského virtuosa Jancsiho
Vejce s cukrem ušleháme do krásné pěny. Pak přisypeme polohr.mouku a olej. Dobře promícháme a vlijeme do dortové formy. Pečeme cca 20 min. Korpus...
více o Piškotový dort s ovocem a marmeládou
Mouku se špetkou soli a změklým máslem zpracujte, poté přidejte 2 vejce a moučkový cukr. Dejte na půl hodiny (nebo na 15 minut do mrazáku) do lednice,...
více o Borůvková tartaletka
Recept na těsto: Troubu předehřejeme na 200°C. Ve středně velké míse smícháme mouku, sůl a cukr. Másl nakrájíme na kousky a vpracujeme do směsi....
více o Ovocný dort s želé
Listové těsto na pomoučeném válu rozválíme na plát silný 3 mm do tvaru kruhu jako na koláč. Čokoládu nakrájíme na menší kousky. Okraje těsta potřeme...
více o Koláč s našlehaným krémem
V míse promíchejte prosátou mouku s cukrem a kypřicím práškem. Přidejte vejce a smetanu a vše důkladně promíchejte.
Dortovou formu o průměru 22 cm...
více o Hrníčkový šlehačkový dort
Dortovou formu o průměru 20 cm lehce vymažte máslem, dno vyložte pečicím papírem. Sušenkovou drť promíchejte s máslem a směs upěchujte na dno dortové...
více o Tvarohový dort s meruňkovým želé
Jablka a vytřepané květy bezu vložte do hrnce s takovým množstvím vody, které je pokryje. Uveďte do varu, snižte plamen a povařte asi 30 minut nebo až...
více o Jemné jablkovo-květové želé
**KORPUS:**
1. Nahřála jsem si troubu na 150°C (elektrická trouba).
2. Z vajec a cukru jsem si vyšlehala směs. Nebyl to sníh, ale taková řidká směs.
3...
více o Korpus s jablky
**Flameri:**
Do studeného mléka vmícháme krupici, vanilkový lusk a necháme asi 30 minut bobtnat. Namočíme želatinu do studené vody a ušleháme pevný...
více o Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany
Pórek nakrájejte na asi 3 cm dlouhé dílky a v kastrůlku doměkka uvařte, dvě kolečka odřízněte a odložte stranou. Mandle namočte do 2 šálků horké vody,...
více o Pórkovo-mandlové želé
Do dortové formy dáme dortový korpus, resp. naskládáme piškoty, které jsme namáčeli ve studené kávě, korpus polijeme studenou kávou. Do mísy s víkem ...
více o Bleskový dort 2
Šťávu z anansevého kompotu smícháme s rumem. Vyberte si pokud si dáte 3 nebo jen 2 lžíce rumu. Připravíme si dortovu formu, kterou vyložíme alobalem....
více o Piškotový dort s ananasem