Úžasný dezert pro všechny milovníky mlsání - to jsou košíčky z filo těsta plněné ovocem a řeckým jogurtem. Ozdobené jedlými květy vypadají nádherně a ještě lépe chutnají!
Troubu zahřejte na 170 °C. Filo těsto nakrájejte na čtverce (asi 8 x 8 cm). Po 3 je skládejte šikmo na sebe a středy potírejte olejem. Formičky na muffi ny vytřete máslem a vmáčkněte do nich naskládané čtverce, okraje ohrňte. Upečte dozlatova, maximálně 7 minut.
Ovoce nakrájejte na kousky. Na pánvi rozehřejte máslo a nechte zkaramelizovat cukr. Po 3 minutách přisypte ovoce, 4 minuty povařte a odstavte. Želatinu vložte do vody. V kastrolu přiveďte k varu mléko se šlehačkou a moučkovým cukrem, odstavte a důkladně vmíchejte želatinu.
Po vystydnutí zlehka vmíchejte jogurt a ovoce (trochu odložte na ozdobu). Krém nechte v chladu ztuhnout, potom rozdělte do košíčků, dejte do ledničky a před podáváním ozdobte jedlými květy.