Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme do zlatova na rozpáleném oleji. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a taky klobásu, nebo párek...
více o Zelňačka z Maďarska
Nejprve si připravíme kuřecí maso, které nakrájíme na menší kousky a osolené a opepřené je osmahneme na rozehřátém oleji. Dále nakrájíme na kostičky...
více o Ovocný salát s kuřecím masem
Rozinky namočíme do citronové šťávy. Vyšleháme bílky, postupně zašleháme cukr, potom žloutky jeden po druhém, smetanu, citronovou kůru, šťávu slitou z...
více o Šťavnatý citronový koláč
Červenou řepu uvaříme do měkka. Necháme vychladnout a nastrouháme na hrubém struhadle.
Na másle osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, vložíme...
více o Červená řepa na smetaně
Celé kuře dáme přes noc marinovat do citronové šťávy. Vyndáme a kuře zevnitř okořeníme a potřeme česnekem.Dáme na pekáč s osmahnutou slaninou a...
více o Citronové kuře Márty
Napřed umeleme maso, které smícháme s na kostičky nakrájenou bílou cibulí, natí, solí a pepřem. Ze směsi děláme placičky nebo karbanátky, které...
více o Kuřecí fašírka s houbami
Připravíme těsto na palačinky, necháme cca 20 min. odpočinout. Palačinky smažíme na oleji či jiném tuku, jak jsme zvyklí.
**Připravíme špenát:**...
více o Zapečené palačinky se špenátem a sýrem
Maso nakrájíme na drobné kostičky, osmahneme na másle do zlatova. Poté podlijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené a necháme vodu vyvařit. Tento...
více o Pravý segedínský guláš
Hovězí maso a slaninu (uzené maso) pokrájejte na kostičky a uvařte do poloměkka v osolené vodě. Přidejte na kostičky pokrájenou mrkev, brambory a...
více o Boršč bez zelí
Žloutky, máslo a cukr vyšleháme. Přidáme smetanu, mouku s kypřícím práškem, kakao a mleté ořechy. Nakonec vmícháme z bílků sníh. Těsto vylejeme na...
více o Ořechové trojúhelníky II.
Maso osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na pánvi na trošce oleje. Pak maso vyjmeme, tence potřeme hořčicí a vložíme do pekáče. Na pánvi na oleji...
více o Kotlety s hořčičnou omáčkou
Červené zelí nakrouháme na robotu na nudličky, dáme do hrnce zalijeme vodou a octem a asi 10 minut necháme přejít varem. Zelí scedíme, necháme...
více o Salát z červeného zelí II.
Na oleji se osmahne cibule, anglická slanina i klobása. Paprika na proužky a přidá se česnek, sůl, pepř a nakonec přidáme paprikovou pastu nebo lečo,...
více o Paprika starého bači
Z těsta uděláme 4-5 bochníků, které postupně vyválíme na tenký plát, pokrájíme radýlkem na obdélníky - čtverčky, uprostřed přejedeme 3-4 krát rádýlkem...
více o Fánky
Brambory uvaříme ve slupce. Na oleji zpěníme cibuli a když zesklovatí, opečeme na kostky nakrájené krůtí maso, přidáme sůl a černý pepř dle chuti....
více o Zapečené krůtí maso s růžičkovou kapustou
Mimo cibule a okurky vše našleháme ve šlehači. Pak cibuli a okurek nastrouháme a přidáme do tatarky. Necháme chvíli rozležet....
více o Lehká tatarská omáčka
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a podusíme. Vložíme maso, zalijeme...
více o Králík na zakysané smetaně
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánev dáme rozhřát olej, přidáme pórek nakrájený na kolečka nebo cibuli na kostičky a necháme...
více o Brambory na paprice III.
Maso nakrájíme na plátky nebo na kostky jako na guláš, podle druhu a kvality masa poklademe na olej do zapékací mísy nebo pekáčku, osolíme, popepříme,...
více o Zapékané masíčko se sýry
Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a pokrájíme nadrobno, z dýně odstraníme zrníčka, vyřízneme dužinu a nakrájíme ji na malé kostky. Jablka nakrájíme na...
více o Dýňová polévka II.
Brambory uvaříme do poloměkka. Gothaj a nivu nastrouháme, smícháme s Maggi Harmonie Chuti nebo něčím podobným. Vařené brambory vydlabeme, dolíčky...
více o Bramborové překvapení
Nejprve zelí povaříme, poté přidáme nakrájené brambory, přidáme koření a na mírném ohni vaříme. Mezitím na vedlejší plotýnce orestujeme cibuli a do...
více o Zelňačka od Kewa
Vymastíte zapékací mísu. Vyložíte ji vrstvou rohlíků, nakrájených na kolečka. Na to položíte žampiony, potom dáte vrstvu jemně nakrájeného pórku nebo...
více o Pařížské žampiony
Plátky kuřecího masa nakrájíme na kousíčky, osolíme, opepříme, ponoříme do mléka a necháme půl hodiny stát. Mezitím koření smícháme s moukou a uděláme...
více o Pochoutkové tortily s kuřecím masem
Na rozehřáté máslo přisypeme potřebné množství mouky, umícháme světlou jíšku a zředíme ji vodou. Osolíme a asi 10 minut mírně povaříme. Pak do ní...
více o Mléčná polévka se sýrem II.
Z tohoto množství budou 2 záviny, proto si vše rozděíme na 2 poloviny.
Listové těsto rozválíme asi na 20x40 cm a ze sýra, kysané smerany a česneku...
více o Závin z listového těsta s česnekem
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso vložíme do kastrolu, ve kterém...
více o Editina myslivecká svíčková
Zakysanou smetanu a mléko prohřejeme (ne k bodu varu) a přidáme cukr smíchaný s moukou a uvaříme takový bešamel. Přidáme pokrájené ovoce a ořechy,...
více o Marokánky var. no. X
Maso se neklepe, pouze rozkrojí na vyšší steak, všechny ostatní přísady se smíchají a maso se jimi poleje. Nechte do druhého dne proležet a maso s...
více o Pštrosí steak
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme společně se slaninou nakrájenou na jemné nudličky, přidáme vepřové maso nakrájené také na nudličky. Dusíme ve...
více o Cmundomaš
Uvařené, studené a oloupané brambory promačkáme sítkem na brambory na kostičky do větší mísy. Dále promačkáme i vařené vejce a vařenou mrkev. Přidáme...
více o Maminčin vánoční bramborový salát
Na plech dame alobal, který posypeme strouhankou. Na to poklademe rebarboru, posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem, na rebarboru dáme těsto, které...
více o Rebarborový koláč II.
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, cihlu nastrouháme a všechny suroviny smícháme. Česnek, sůl a pepř, jak kdo má rád.
Z chleba odkrojíme...
více o Chalupářský chléb
Zelí pokrájíme na drobné nudličky, okurku, rajčata, papriku na drobné kostičky. Mrkve najemno nastrouháme a přidáme ostatní ingredience, zamícháme,...
více o Salát s čínským zelím atd.
Smícháme mouku, škrob, přidáme změklou Heru, cukr a kysanou smetanu a stylem patlámo dobře vše propracujeme. Zabalíme do folie (mikrotenový sáček nebo...
více o Smetanové věnečky
Ovoce pokrájíme na stejné kousky, přidáme 1/2 jemně pokrájeného fenyklu, semínka, zakapeme citronem a dosladíme medem. Můžeme ozdobit smetanou nebo...
více o Ovocný salat s fenyklem
Je to babičkovský recept, takže předem upozorňuji, že množství ingrediencí se může měnit, např. mouka, mléko. Musíme poznat, až bude těsto "akorát" a...
více o Babiččiny krájance z Hroznové Lhoty
Všechny suroviny smícháme a do vzniklé směsi naložíme kuřecí stehna. Necháme uležet do druhého dne. Potom pečeme zakryté asi 30 minut. Občas potíráme...
více o Kuře Soptík II.
Kuře uvaříme, obereme maso a nakrájíme na menší kousky.C ibuli nakrájíme na tenká kolečka, přidáme 2 velké lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce olivového...
více o Rybí salátek z kuřete
Zeleninu očístíme, omyjeme a necháme okapat. Vezmeme si struhadlo a nahrubo nastrouháme všechny ředkve jak červené tak i tu bílou, poté nastrouháme na...
více o Ředkvičkový salát se smetanou
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme mletou červenou papriku. Přidáme fazolky zbavené dlouhých vláken nakrájené na cca 2 cm kousky, osolíme....
více o Prívarok ze zelených fazolek
Pórek nakrájený na tenké nudličky osmahneme a poté podusíme s rajčetem, přidáme koření garam masala a sojovou omáčku, mrkev nakrájenou na kolečka,...
více o Indická polévka pro zahřátí
Žloutky utřít s cukrem, přidat olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Nakonec sníh z bílků. Péct na vymazaném a vysypaném plechu s vyšším okrajem při...
více o Nebeská Máňa
Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na plátky. Vejce uvařit natvrdo, také nakrájet na plátky. Do zapékací mísy dáme vrstvu brambor, posolíme...
více o Zapečené brambory po maďarsku
Z mléka, cukru, droždí připravíme kvásek. Mouku smícháme se solí, žloutkem a rozehřátým tukem, přidáme kvásek a hnětačem vypracujeme tužší těsto....
více o Troubové koblížky
Fazole namočíme přes noc, poté uvaříme s mrkví a petrželí. Petržel vyhodím, mrkev nastrouhám do vývaru s fazolemi. Uděláme jíšku, do které v závěru...
více o Fazolová polévka mňam
Česnek oloupeme, našpikujeme stroužky do špalíku masa. Osolíme. Olej rozehřejeme přidáme maso a opečeme ze všech stran. Do kastrolu s poklicí dáme...
více o Revizní hovězí
Cornflaky rozdrobíme a smícháme s máslem a 50 g cukru. Dáme do vymazané formy a necháme hodinu v chladu. Smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový...
více o Lehoučký malinový dort
Z uvedených surovin uhněteme těsto a necháme ho odpočinout v chladu (v ledničce).
Cibuli pokrájíme na kostičky nebo nudličky a necháme podusit na vodě...
více o Cibulový koláč s ořechy