Z panenky uděláme 4 plátky po 150 g, které naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením z obou stran. Na maso dáme plátek šunky, sýra,...
více o Plněná panenka dle Bohuslava Martinů
Kuřecí maso, nejlépe z vykostěných stehýnek (event. i prsíčka), rozkrájíme na kousky cca 2x2-3 cm - perly. Osolíme, okořeníme čerstvě nadrceným...
více o Bílé perly Naomi Campbell
Želatinu rozpustíme v mléce, sušené ovoce nakrájíme na drobno a s rozinkami ho namáčíme do rumu.
Tvaroh rozmícháme s želatinou, cukrem a vanilkovým...
více o Srnčí hřbet
Žampióny nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji. Přidáme koření, ještě opatrně opékáme a podlijeme červeným vínem. Přidáme jogurt a smetanu, švestky...
více o Indické žampióny
Těsto: semeleme do mísy špaldu s kořením na jemno, zbytek obilí na polohrubo (pokud nemáte mlýnek na obilí, použijte celozrnnou mouku z obchodu +...
více o Opravdu celozrnný jablečný koláč
Borůvky rozdrtíme, smícháme se solí a pepřem a směsí potřeme celé maso. Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, vložíme maso a opečeme ho ze všech...
více o Uzené kotlety s kaštany
Švestky předem namočíme, potom je vypeckujeme a do vnitř vložíme půlky ořechů. Položíme na okraj plátku bůčku a každý plátek svineme a sepneme...
více o Hnízda z uzeného bůčku
Švestky namočíme do vína a necháme nasáknout.
Z půl balíčku pudinku, půl litru mléka a cukru uvaříme řídký pudink.
Uděláme těstíčko z mléka, vajíčka a...
více o Švestky v těstíčku
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky, smícháme s kořením, zalijeme trochou olivového oleje a necháme chvilku odpočinout. Cibuli nakrájíme na větší...
více o Valentýnská bašta
Panenku nakrájíme na plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, slaninu taktéž i šunku.
**Napícháme na párátko:** 1 plátek panenky, 1 slaniny, 1 šunky...
více o Zapečená panenka na párátku
Amasaké již připravíme se švestkami (nešetřit!), nebo švestky necháme přes noc ve vodě nabobtnat. Rozmixujeme všechny suroviny na hladkou pěnu....
více o Krém z Amasaké se švestkami a Ricottou
Nejdříve na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Skopové maso nakrájíme na kousky po 35-40 gramech, opepříme, osolíme a orestujeme s cibulkou a...
více o Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
Připravíme nejlépe ze zbylého hodně sladkého amasaké (příprava již byla popsána). Cca 3/4 amasaké zahustíme ovesnými vločkami a necháme chvilku v...
více o Švestkový tvarožník dietní a přesto dobrý
V míse smícháme mléko, vejce, mouku, cukr a med (je to dost tekuté). Nalijeme těsto do vymazané a vysypané zapékací mísy nebo pekáčku a naskládáme do...
více o Far Breton
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve studeném mléku. Pomalu vmícháme...
více o Amasaké s pudinkem a ovocem
Uvaříme hrnek jáhel (jáhly opereme,do hrnce dáme asi jeden a 3/4 hrnku vody, osolíme troškou mořské soli a přivedeme do varu).
Vaříme na mírném ohni...
více o Jahelník
Sušené švestky namočíme přes noc do červeného vína. Mleté maso ochutíme a vytvoříme kuličky velikosti 3x3 cm. Do každé švestky vmáčkneme mandli a...
více o Kuličky ve slaninovém kabátku
Lískové oříšky umeleme najemno, mandle posekáme nahrubo a promísíme s máslem a rumem. Touto nádivkou naplníme sušené švestky, polijeme čokoládovou...
více o Vánoční švestičky s náplní
Sušené švestky omyjme a dáme vařit na 10 minut do vody, ke které jsme přidali dva plátky citrónu i s kůrou, kousek celé skořice, asi pět hřebíčků a...
více o Vánoční švestková omáčka z Brtnice
Švestky umeleme na strojku na maso, přidáme ořechy, med a rum a zpracujeme těsto. Vyválíme váleček, krájíme asi 2 cm kousky, vytvarujeme do oválků -...
více o Švestkové oválky - nepečené
Z droždí, části cukru a vlahého mléka připravíme kvásek. Mouku, sůl, oba cukry, vejce, teplé mléko, kvásek a rozpuštěné máslo smícháme a vypracujeme...
více o Slovenské buchtičky
Maso nakrájíme na kostky, okořeníme. Sušené švestky obalíme plátkem slaniny a papriku nakrájíme na dílky. Postupně střídavě napichujeme na špejle a...
více o Mňam špíz
Maso nakrájíme na plát, osolíme, okořeníme. Švestky nakrájíme, promícháme s lupínky, skořicí a majoránkou. Směs natřeme na plát masa. Stočíme roládu a...
více o Krůtí roláda II.
Maso vložíme do pekáče, přidáme švestky, zalejeme vínem smíchaným s 2,5 dl vody, přikryjeme a 24 hodin marinujeme. Potom ho vyjmeme, osušíme, potřeme...
více o Uzené karé na víně
Ve vlažné vodě necháme nabobtnat švestky a rozinky.
Na rozpuštěném másle opečeme anglickou slaninu na kostičky, na tomto tuku opečeme naporcovaného...
více o Králík téměř dietní
Smíchejte dohromady všechny přísady kromě oříšků a na hluboké pánvi vařte na mírném ohni 10 až 15 minut.
Odstavte a vmíchejte sekaná jádra lískových...
více o Kávové radosti
Vypeckované švestky namočíme do rumu a necháme 1 hodinu odstát. Mouku smícháme se solí a cukrem a po jednom přidáváme vejce, přilejeme mléko a...
více o Remoskový koláč ze sušených švestek
Všechno sušené ovoce nakrájíme na malé kostičky, zalejeme whisky a necháme půl hodiny odstát. Potom ho necháme okapat, whisky odložíme. Smícháme mouku...
více o Dort se sušeným ovocem
Švestky zalijeme rumem a necháme přes noc uležet. Pak je klademe do košíčků a zalijeme čokoládou rozpuštěnou s Omegou. Velmi jednoduchý recept, ale...
více o Opilé švesky
Vejce vymícháme s cukrem, medem a máslem do pěny, přidáme koření, sodu, sůl a mouku. Vypracujeme těsto a odložíme nejméně na 12 hodin do chladu. Potom...
více o Medová roláda II.
Jáhly spaříme vroucí vodou, propereme, vodu slijeme, přelijeme studenou vodou a dáme se spetkou soli do sádlem vymazaného hrnce. Zalijeme mlékem tak,...
více o Jahelník se sušenými švestkami
Kuře naporcujeme, osolíme, potřeme smetanou a posypeme grilovacím kořením. Necháme asi 30 minut proležet. Švestky a meruňky nakrájíme na poloviny,...
více o Kuře pečené na sušeném ovoci
Sušené vypeckované švestky, spaříme, namočíme na hodinu do rumu. Potom místo pecky vložíme celou oloupanou mandli a necháme oschnout. Ve vodní lázni...
více o Švestky v čokoládě
Vše pomeleme na masovém strojku, promísíme s bílkem a šťávou. Z hmoty tvoříme kuličky, necháme oschnout, polijeme čokoládou a zobíme kouskem...
více o Ovocné kulky
400 g pečeného králíka vykostíme a spolu s 1 žemli předem namočenou ve 100 ml smetany umeleme, přidáme 1 vejce, 1 lžičku provensálského koření, 1...
více o Králičí jemná paštika
Prsíčka nakrájíme na kostky a se švestkami a 300 g meruněk střídavě napichujeme na jehly. Olej se šťávou smícháme s chili a špetkou soli a špízy touto...
více o Kuřecí špízy s ovocem
Sušené švestky vypeckujeme. Plátky anglické slaniny po délce rozpůlíme. Každou švestku obalíme slaninou a upevníme párátkem. Opékáme ze všech stran na...
více o Chuťovky z divokého západu
Maso přivedeme do varu, hned vyměníme vodu a vaříme cca 1 a 1/2 hod. Maso nakrájíme, přidáme nasekanou cibuli, vymačkaný česnek, všechno koření kromě...
více o Charčo - Gruzínská polévka
Žloutky, cukr a máslo utřeme do pěny. Přidáme 3/4 množství mouky s práškem do pečiva a sníh z bílků. Ve zbylé mouce obalíme nakrájené ovoce a mandle a...
více o Beránek se sušeným ovocem
Maso nakrájíme na menší kousky, posypeme skořicí, osolíme, opepříme, přidáme lžíci oleje, med, solamyl a 0,5 dl koňaku. Promícháme a necháme odležet...
více o Krůtí kousky se skořicí a opilou švestkou
Maso protáhneme slaninou a česnekem, osolíme, opepříme.
Na oleji osmahneme cibuli, na kousky nakrájenou mrkev, česnek, pak vložíme maso a chvíli...
více o Korčulanska pastičada
Sušené ovoce zalijeme vodou a necháme několik hodin nabobtnat. Poté ovoce přecedíme a do této vody dáme vařit rýži. Uvařenou rýži promícháme s ovocem...
více o Rýže se sušeným ovocem
Omytou kachnu osolíme (i ze vnitř), okmínujeme. Pře 200 st. pečeme 3 hodiny, na začátku trochu podlijeme vodou, během vaření občas propíchneme....
více o Husa se švestkovou omáčkou
Všechno nakrájíme na kousky, smícháme a dáme do plastové krabičky.
Podáváme jako doplněk ke svačině nebo jako moučník po večeři....
více o Studentská směs
Křidélka vykostíme, osolíme a opepříme.
Naplníme směsí mletého masa a sekaných švestek.
Obalíme v těstíčku a smažíme na oleji....
více o Plněná smažená kuřecí křidélka
Ze 2 lžic másla a mouky usmažíme světlou jíšku a uvařené švestky do ní prolisujeme.Dáváme-li povidla,rozvaříme je rovnou v rozředěné jíšce. Mírně...
více o Švestková omáčka
Do rendlíku vlijeme jen tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10 minut vaříme. Do vroucí várky...
více o Kapr na černo
Víno ohřejeme a rozpustíme v něm zrnitý vývar. Na hodinu do něj namočíme sušené ovoce, skořici a hřebíčky.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Do masa...
více o Vepřová pečeně se sušeným ovocem
Vepřové a kuřecí maso opláchneme a rozkrájíme na krátké nudličky. Menší cibuli nadrobno rozkrájíme a necháme na másle zesklovatět. Přidáme nakrájené...
více o Maso dvou barev po staročesku