Sušené vypeckované švestky, spaříme, namočíme na hodinu do rumu. Potom místo pecky vložíme celou oloupanou mandli a necháme oschnout. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu se ztuženým tukem. Švestky napíchneme na špikovací jehlici, namáčíme v čokoládové polevě a obalujeme ve strouhaných mandlích nebo ořeších. Necháme uschnout a podáváme v papírových košíčkách.
Do vypeckovaných švestek vkládám opražené ,loupané mandle a potom máčím v čokoládě napíchnuté na párátkách. Někdy párátka odstraním a dírku i povrch zakápnu jinak barevnou polevou , nebo udělám různé ornamenty.
Anonym
|5. 11. 2007 18:34
Velmi dobre, misto nastrouhanych orechu ci mandli pouzivam kokos.
Michaela Chalupová
|5. 11. 2007 15:34
Jinou variantou je recept,kdy místo švestek,použijete vypeckované datle. Plnit se dají marcipánem,nebo vlašským ořechem,ořechovou náplní,nebo pouze jednou půlenou mandlí. Takto plněné datle namočte do čokolády,podle chuti jakákoliv( nebo poleva),nejlepší je ale mléčná.No a pak už se to jí samo.
Herma
|15. 10. 2007 19:16
Místo mandlí dávám dovnitř kousky marcipánu třeba i toho v čokoládě nebo jen surový, chutná nám to lepší než s mandlí je to vláčnější
Marie Svobodová
|14. 10. 2007 22:58
Dělala jsem švestky i meruňky moooc dobré
alena
|7. 7. 2007 20:31
Jako vždy-nic nového.Kde jste,milé ženy, do této doby žily? Nic vás maminky nenaučily? I ty obecně známé recepty jsou pro vás úžasné, skvělé, fantastické. Mám 2 dcery, ale kdyby se vyjadřovaly k receptům tak, jako většina z vás, styděla bych se, že nic neznají.
Lolek
|1. 7. 2007 17:56
Ježiš to musí být dobrý.Koukám tu,ale říkám si, holka, co dieta;)
Anonym
|3. 3. 2007 11:02
Někdy místo mandlí davám kousek marcipánu,když zbyde:0),je to taky moc dobrý.
jířa
|22. 12. 2006 22:22
Rychlé, jednoduché a mňaaam! Dávám 1.
Mirka G.
|22. 9. 2006 21:51
Ja som to raz robila na vianoce, trvalo mi to najdlhšie zo všetkých koláčov, ale zmizlo to prvé. Čokoládu som už neobaľovala v orechoch, bolo to výborné aj tak, ale súsim toto. Len si musím nasušit slivky, dnes som ich naoberala :-)
Anonym
|3. 8. 2006 20:31
Studené z mrazáku a pak lednice to je nápad nápadů, to je mlsání při televizi
luckymili
|3. 8. 2006 04:25
Souhlasím, jsou opravdu skvělé. Maminka dělávala na vánoce a měla co dělat, aby je před námi uchovala, aspoň do Štědrého dne.
Aninka
|2. 8. 2006 21:10
To musí být vážně dobrý.
Zapletalka
|30. 7. 2006 16:13
Dělala jsem i v těchto letních dnech a byly moc fajn, na chvilku jsem je dala do mrazáku, pak do lednice a byky krásně vychlazené natáhlé rumem...
Hana Janů
|1. 2. 2006 20:26
Výborné jsou švestky plnění marcipánem a posypané sekanými nesolenými pistáciemi i hezky vypadají zelené oříšky na tmavé čokoládě
Alis
|14. 12. 2005 14:53
Výborné
Alina
|13. 12. 2005 19:16
Vynikající
Lucie
|29. 11. 2005 22:38
Obvykle nemám strouhané ořechy, a tak švestky obaluju v kokose a jsou taky dobré... Navíc mám pocit, že kokos je hrubší než strouhané ořechy, a tak se s ním líp pracuje.
Silvie
|10. 11. 2005 14:38
Jednoduché a dobré!
Lubor
|25. 10. 2005 19:23
Švestky namáčíme ne v rumu, ale ve slivovici, doporučuji