Brambory nastrouháme, přebytečnou vodu slijeme a strouhané brambory zalijeme trochou vařeného mléka, okořeníme, případně zahustíme hladkou moukou....
více o Kuřecí játra v bramboráku
Cuketu hrubě nastrouháme smíchame s vejci, majoránkou, solí, kmínem, lisovaným česnekem, jemně nakrájenou cibulí, moukou smíchanou s práškem do pečiva...
více o Pizza z cukety
Žloutky ušleháme s cukrem, kakaem, skořicí a olejem, přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a jemně strouhanou cuketu.
Nakonec...
více o Buchta z cukety
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno krájenou cibuli, opečeme na ní mleté maso, osolíme, opepříme a vmícháme utřený česnek a majoránku. Za stálého...
více o Prima špagety s mletým masem
Vepřové maso nakrájíme na větší kousky, osolíme a na rozehřátém oleji po všech stranách opečeme. Potom přidáme oloupaná rajčata (spařená), nakrájená...
více o Vepřové maso v zelí s rajčaty
Smícháme všechny suroviny a připravíme marinádu do které naložíme naklepané plátky masa. Uzavřeme do nádoby a necháme uležet v lednici alespoň 48...
více o Kotlety pro labužníky
Salám, okurku, cibuli umeleme, přimícháme majonézu a tuto směs přidáme do vychladlého nálevu. Je to vynikající pomazánka. Nejlíp chutná na chlebíčkách...
více o Pikantní pomazánka na chlebíčky
Uvedené ingredience smícháme dohromady, necháme 1 den uležet v lednici. Potom už mažeme na plátky veky, chleba nebo rozpůlené rohlíky a grilujeme...
více o Super rychlý gril
Zelí jemně nakrouháme na nudličky, přidáme nakrájenou cibuli o ostatní přísady a dukladně promícháme. Necháme přes noc v chladu odležet.
Naplníme do...
více o Hlávkové zelí s křenem
Mouku prosejeme s práškem do pečiva a kakaem. V mléce rozšleháme vejce, cukr a olej a nalijeme do mouky. Důkladně vše promícháme a těsto rozetřeme na...
více o Banánový dort
Cibuli zpěníme na oleji, vložíme na kostky nakrájené špekáčky a orestujeme. Do základu přidáme oloupaná nakrájená rajčata, okořeníme paprikou, solí a...
více o Pivařský guláš
Ochucené a posypané sýry kořením střídavě napícháváme na nerezovou jehlu nebo špízek, postupně dvakrát nebo i třikrát obalíme a smažíme v rozpáleném...
více o Super sýrová jehla
Vychladlý květák rozebereme na malé růžičky, čerstvou okurku nakrájíme na kostičky. Promícháme se zálivkou s oleje, cukru, soli, pepře nebo pálivé...
více o Salát z květáku a okurky
Oloupanou červenou řepu jemně nastrouháme, jablka na hrubší nudličky. Smícháme s ostatními přísadami.
Salát můžeme doplnit jogurtem nebo kysanou...
více o Salát ze syrové červené řepy
Česnek oloupeme, stroužky podélně rozpůlíme a podusíme na dvou lžících oleje. Přidáme bílý chléb, vodu, mléko, bobkový list a povaříme asi 15 minut....
více o Česneková polévka s paprikou
Jemně nakrájené maso a cibuli smícháme se všemi ostatními surovinami. Přikryjeme a dáme na 24 hodin do lednice uležet.
Druhý den na pánvi rozpálíme...
více o Bramborák bez brambor
Mleté maso s nastrouhanými brambory a cibulí smícháme, osolíme, opepříme.
Rukama namočenýma v oleji tvarujeme 8 bifteků, které smažíme na rozpáleném...
více o Biftek z mletého masa
Veškeré sypké suroviny smícháme dohromady, přidáme vejce, olej a kefír. Vše rychle zpracujeme v řidší těsto a vlijeme do vymazané a moukou vysypané...
více o Kefírová buchta II.
Zeleninu (může být i čerstvá) uvaříme ve slané vodě doměkka scedíme a necháme vychladnout.
Přidáme drobně pokrájený salám, vejce, vegetu a sůl dle...
více o Zeleninové placky
Řízky naklepeme, osolíme a naložíme do směsi připravené smícháním všech ingrediencí. Necháme 24 hodin v lednici.
Smažíme na rozpáleném oleji. Příloha...
více o Přírodní řízek
Omytou, popř. oloupanou cuketu nakrájíme spolu s oloupanými brambory na kostičky (asi 2cm) Na oleji (možno přidat kousek nakrájené anglické slaniny)...
více o Cuketový guláš se zeleninou
Brambory uvaříme ve slupce a necháme chvilku vychladnout. Potom je oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka.
Brokolici a květák pečlivě omyjeme,...
více o Křehký salát s bramborami
Na mírném ohni necháme v oleji rozpustit cukr, Pikant fix a ocet. Až se cukr rozpustí, stáhneme směs z plotny a necháme vychladnout. Sýr nakrájíme na...
více o Nakládaný hermelín II.
Celer oloupeme, dáme do vařící vody osolené a okyselené octem a vaříme do poloměkka. Necháme vychladnout. Z taveného sýra, nivy a česneku uděláme...
více o Smažený plněný celer
Kvasnice, cukr, vlahé mléko, 1 vejce, olej a trochu mouky zamícháme a přikryté necháme 20 minut kynout. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Tenké...
více o Cibulový koláč
Zaděláme těsto jako na buchty, vyválíme na vymazaný plech, přidáme směs, kterou jsme podusili na oleji, posypeme strouhaným sýrem, dle chuti můžeme...
více o Houbový koláč
Špekáčky oloupeme a jak kdo chce nakrájíme, nebo podélně rozřízneme.
<BR>Nálev: smícháme worchestrovou omáčku, ocet, olej, hořčici a kečup s vodou,...
více o Utopenci speciál
Roštěnky naklepeme, odblaníme. Cibuli a feferonku nakrájíme najemno, přidáme ostatní ingredience a vše promícháme. Roštěnky ve směsi důkladně omočíme,...
více o Marinované roštěnky
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, sůl, častečně rozmrazený špenát a podusíme asi 5 minut. Necháme trochu vychladnout a přimícháme...
více o Těstoviny se špenátem
Do mléka dáme sůl, cukr, strouhaný muškátový oříšek, nastrouhanou citronovou kůru, vejce a olej. Dobře promícháme, přidáme mouku, ovesné vločky a...
více o Lívance s borůvkami
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit. Potom ho necháme vychladnout,...
více o Drožďové knedlíčky do polévky
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme a zvolna opečena na oleji. Potom je necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Těstoviny uvaříme, pórek...
více o Těstovinový salát s kuřecím masem
Naklepané řízky osolíme a naložíme do směsi, kterou připravíme smícháním všech uvedených ingrediencí. Maso necháme odležet do druhého dne. Usmažíme v...
více o Pikantní přírodní řízek
2 kg hub povaříme ve slané vodě 2 minuty, protom houby řádně propláchneme a přidáme rozkrájené papriky a cibuli (na kolečka) olej, kečup nebo protlak....
více o Houbová čalamáda
Silnější vepřové řízky nebo kotlety bez kosti naklepeme a po obou stranách, osolíme. Brambory oloupeme a rozkrájíme na plátky silné asi 2 mm,...
více o Vepřová živáňská pečeně v alobalu
Pokrájené houby podusíme na oleji, přidáme pepř. Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme ve směsi mouky a papriky. Na pekáček...
více o Kapr na houbách
Květák opláchneme a v osolené vodě s přidáním octa uvaříme do poloměkka. Necháme okapat, rozdělíme na růžičky a dáme do mísy. Žampiony nakrájené na...
více o Květákový salát se žampiony
Čisté houby nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej a houby v něm dusíme, doukud se všechna voda neodpaří a houby nezměknou. Mezitím rozkrájíme...
více o Houbové bramboráčky II.
Mladé fazolky opláchneme, okrájíme špičky, odstraníme podélná vlákna a lusky šikmo nákrájíme na třícentimetrové dílky. Vložíme je do kastrolu s vroucí...
více o Fazolkový balkánský salát
Řepu uvaříme doměkka, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zelí, papriky a cibuli nakrájíme. Vše dáme do hrnce, promícháme, přidáme ostatní...
více o Salát z červené řepy - zavařený
Omyté listy čínského zelí nakrájíme na proužky a dáme do mísy, přidáme na kostičky nakrájenou, na oleji a kari osmahnutou šunku.
Ze strouhaného sýra,...
více o Salát z čínského zelí se šunkou
Slanečky vyndáme z oleje, necháme okapat a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Cibule může být hodně. Smícháme a hodně...
více o Slanečkový salát
Cibuli rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké proužky, osmahneme ji na oleji (můžeme použít olej z tuňáka), přidáme tuňáka, osolíme a posypeme bazalkou ...
více o Těstoviny s tuňákem a rajčaty
Větší oloupanou cuketu bez jader nakrájíme na kostky, přidáme všechny přísady mimo hořčice a vaříme asi 1 hodinu, až začne vystupovat olej na povrch....
více o Pikantní hořčice z cukety
Cuketu nakrájíme na kostky, dáme vařit, přidáme nakrájené papriky a rajčata. Když je vše poloměkké, přidáme ostatní přísady a jestě povaříme asi 8-10...
více o Hořčice z cukety rajčat a paprik
Cuketu, cibuli, česnek, papriky, feferonku a křen nakrájíme a uvaříme do měkka, přebytečnou vydušenou vodu slijeme a do směsi zeleniny přidáme olej,...
více o Tatarka z cukety
V salátové míse rozšleháme citronovou šťávu s cukrem a solí. Do směsi přidáme hořčici a vidličkou rozdrcené žloutky. Postupně přidáváme olej a mícháme...
více o Hlávkový salát s rajčaty a okurkami