Na listy rozebraný, opláchnutý, okapaný a na nudličky nakrájený salát vložíme do mísy, zalijeme zálivkou připravenou z oleje, octa, soli, hořčice a...
více o Pikantní hlávkový salát
Olej mírně prohřejeme, posypeme mletou paprikou a za stálého míchání necháme spojit. Olej se však nesmí přehřát, aby paprika nezhořkla. Potom do směsi...
více o Maďarský salát
Do větší salátové mísy úhledně narovnáme očištěné listy salátu, na plátky nakrájená rajčata a vejce, na proužky nakrájené, semen zbavené papriky,...
více o Hlávkový míchaný salát s tuňákem
Papriky nakrájíme na proužky, cuketu na kostičky a cibuli najemno. Přimícháme ostatní přísady a vaříme 30 minut. Naplníme do skleniček a sterilujeme...
více o Cikánská omáčka
Omyté a osušené plátky vepřového masa naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme v hladké mouce a namočíme do těstíčka, které umícháme z nasekaného...
více o Vepřové plátky v zelném těstíčku
Do studené vody dáme hlavu z kapra, kousek mrkve a petržele rozkrájené podélně na čtvrtky, pepř, nové koření, masox, kousek cibule, přivedeme k varu a...
více o Polévka z kapra
Omytý špenát nakrájíme, osolíme a bez přidání vody 7-8 minut dusíme. Pak špenát smícháme s nastrouhanými vařenými brambory, strouhankou, moukou, vejci...
více o Špenátové karbanátky
Mrkev oloupeme a omyjeme. Cuketu omyjeme. Škrabkou na brambory obojí nastrouháme na dlouhé tenké proužky. Rajčata nakrájíme pokud možno na nudličky....
více o Špagety se zeleninou
Vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme ve šlehači do pěny. Potom vmícháme koňak a střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej. Nakonec přidáme...
více o Bábovka z vaječného koňaku
Porce tresky osolíme, obalíme v mouce a na oleji osmažíme dorůžova. Vyjmeme a na vzniklé šťávě podusíme nadrobno nakrájenou zeleninu, přidáme...
více o Treska na zelenině
Cukr ušleháme se žloutky. Postupně se přidá olej, mléko, prášek do pečiva, mouka a nakonec se vmíchá ušlehaný sníh.
Poté vylejeme na vymazaný a...
více o Slavnostní buchta
Rybíz otrháme ze třapin, opláchneme a necháme okapat. V mése smícháme oba druhy mouky s práškem do pečiva a s cukrem, zaděláme vejci rozšlehanými s...
více o RYBÍZOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM
Ušleháme žloutky, cukr a olej do pěny. Pak přidáme mouku, mléko, prášek do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a...
více o Řezy Rafaelo II.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, naklademe do vymazaného pekáče. Na brambory naklademe plátky masa, na maso naklademe kolečka cibule nebo...
více o Kuřecí prsa na nivě
Maso smíchejte se solí,pepřem a vajíčkem.Uhněťte kuličky a osmažte na oleji.Ve vývaru rozmíchejte med a hořčici a směs přilijte na pánev.Promíchejte...
více o Voňavé masové kuličky
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, na jednu půlku položíme plátek šunky a kolečko syrečku. Maso v půli přehneme, okraje přiklepneme a řízek obalíme...
více o Plněný vepřový řízek
Mrkev najemno ustrouháme a zalijeme marinádou připravenou z vody, cukru, soli a šťávy i dřeně z citrónu. Směs pokapeme olejem a necháme vychladit....
více o Salát Putirarky
Z vepřové kýty nakrájíme řízky, které lehce naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, hořčicí, vložíme párek, kapii, cibuli a utvoříme závitek. Ten pak...
více o Formanský špíz
Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, osmažíme je na oleji, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Potom je zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme,...
více o Mozeček z ředkviček
Sýr Niva jemně nastrouháme, utřeme s olejem, přidáme jemně nastrouhané ředkvičky, drobně nakrájenou cibuli a přisolíme. Vše dobře promícháme a mažeme...
více o Ředkvičková pomazánka s nivou
Okurky oloupeme, nakrájíme na plátky a pak na nudličky, přidáme sůl, trochu sekaného kopru, 1 stroužek lisovaného česneku a dobře natlačíme do nádoby...
více o Zelí z okurek
Žloutky našleháme s cukrem, postupně přidáme tuhý sníh z bílků, kakao, mouku s práškem a olej, dobře promícháme. Těsto rozetřeme na tukem vymaštěný...
více o Řez obližprst
Maso nakrájíme na kostky, posypemem kořením, promícháme s olejem a necháme půl hodiny odpočinout. Na jehlu napichujeme střídavě maso, cibuli, slaninu,...
více o Athénská jehla
Suroviny na marinádu promícháme, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Do vychlazené směsi přimícháme majonézu a promícháme. Přidáme...
více o Marinované špekáčky
Oloupanou okurku nakrájíme na kostičky. Přidáme na plátky pokrájená rajčata, olivy, zakapeme olejem, octem a promícháme. Salát rozdělíme na porce a...
více o Sváteční okurkový salát
Vše smícháme v míse, můžeme přidat rozinky máčené v rumu či kandované ovoce. Naplníme do silikonové formy srnčí hřbet, nejlépe od TUPPERWARE, a pečeme...
více o Maková buchta líné Lízy
Očištěné kadeřávkové listy drobně pokrájíme. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme jeden stroužek česneku pokrájený na plátky,...
více o Kadeřávková polévka s rýží
Z alobalu utrhneme 4 čtverce asi 30 cm dlouhé. Každý přeložíme na polovinu a zase ho otevřeme. Na polovinu alobalu ke středu nalejeme lžičku oleje,...
více o Játra v alobalu
Kuřecí stehna opatrně vykostíme. Všechno maso opláchneme,osušíme a nakrájíme na větší kousky. Vložíme je do mísy, osolíme a necháme chvíli v chladu...
více o Kuřecí kostky
Na oleji (2 lžíce) osmahneme hrášek, opepříme, osolíme, podlijeme malým množstvím vody a podusíme doměkka. Těstoviny uvaříme zvlášť v osolené vodě a...
více o Těstoviny s hráškem po benátsku
Hrášek scedíme a nálev odložíme stranou. Na oleji osmahneme na kolečka pokrájené špekáčky, zaprášíme je moukou a znovu osmahneme, zalijeme troškou...
více o Tábornický dušený hrášek
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme sojovou omáčku, rozetřený česnek, trochu mletého zázvoru, posypeme škrobovou moučkou, přiklopíme a necháme asi 1...
více o Květák po čínsku
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, rozetřený česnek, koření, sůl a osmahneme. Podlijeme malým množstvím vody a podusíme...
více o Kapustové řezy s mletým masem
Nejdříve připravíme marinádu. Cibuli drobně pokrájíme, přidáme rozetřený česnek, koření, vmícháme jogurt a osolíme. Očištěný květák rozebereme na...
více o Květák v jogurtové marinádě po indicku
Maso nakrájíme na jemné nudličky, osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce worchestrové omáčky, vsypeme škrob, zamícháme a zalijeme olejem (cca 2 lžíce)....
více o Králičí soté na zázvoru
Nožky žampionů opatrně vykroutíme a nakrájíme na kostky. Papriku, rajčata a cibuli také nakrájíme. Rozehřejeme olej a kostičky žampionů, cibule a...
více o Plněné žampiony
Těstoviny uvaříme dle návodu, propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Brokolici rozebereme na malé růžičky a krátce podusíme v osolené vodě. Na...
více o Těstoviny s brokolicí a žampiony
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme a nakrájíme na kolečka. Dáme do salátové mísy, přidáme vymačkané a jemně nakrájené kyselé...
více o Salát z brambor a kyselého zelí
Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a spolu s nadrobno krájenou cibulí a pórkem na kolečka osmahneme na oleji. Potom podlijeme, přidáme zbytek...
více o Kari kotlík
Špagety uvaříme v osolené vodě a dáme okapat. Vařené drůbky (např. z polévky) pokrájíme na malé kousky a spolu s nadrobno pokrájenou cibulí je lehce...
více o Drůbkové špagety
Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměka, a když vychladne, lehce z ní vymačkáme vodu a pokrájíme na nudličky. Potom ji smícháme s mletým masem,...
více o Nedělní kapustové karbanátky
Do rozpáleného oleje nasypeme mletou papriku a syrovou rýži, krátce osmahneme, zalijeme osoleným drůbežím vývarem a uvaříme doměkka.
Do hotové rýže...
více o Rizoto Sicilský klan
Z těsta umícháme těsto a upečeme asi 12 tenkých palačinek, které necháme vychladnout. Špenát dáme vařit do malého množství mléka a asi po 20 minutách...
více o Špenátové palačinky zapečené
Smetanu ušleháme s vejci, cukrem a špetkou soli do pěny a postupně vmícháváme mouku s práškem do pečiva.
Pekáč vymažeme olejem, poprášíme moukou a...
více o Mramorová bublanina
Květy černého bezu dobře opereme, odřízneme z nich tuhé části a kvítky s asi 2 cm stopkami smícháme s osolenými vejci, přidáme hladkou mouku, pepř a...
více o Kosmaticové omelety
Brambory pokrájíme na kolečka a v osolené vodě s kmínem vaříme asi 2 minuty. Potom je vyjmeme a dáme okapat.
Pekáček vymažeme olejem, dno vyložíme...
více o Voňavé brambory
Cibuli pokrájíme na kolečka, jablko na menší kostičky a houby na větší kousky a vše společně osmahneme na oleji.
Potom podlijeme vývarem, přidáme sůl...
více o Hejkalův guláš
Sýry, uzeniny i papriky pokrájíme na kostky, promícháme s olejem, kořením a solí a urovnáme na mísu.
Zobeme vidličkou s chlebem nebo bez ničeho a...
více o Zákusek k mariáši
Syrové brambory nahrubo nastrouháme, mírně z nich vymačkáme šťávu, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, rozšlehaná vejce, sůl, koření a...
více o Pravý upírský bramborák