Mouku prosejeme s práškem do pečiva, přidáme cukr, marcipán nakrájený na malé kostičky a vejce rozšlehaná s mlékem a rozpuštěným máslem nebo tukem a...
více o Muffinky s marcipánem
Na pánvi opečeme šunku (ev. anglickou slaninu), nakrájíme a odložíme stranou. Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, česnekový prášek a pažitku,...
více o Muffinky sýrovo-pažitkové
Troubu předehřejeme na 200 °C. V míse smícháme všechny suché ingredience a k nim přidáme mléko, med, olej a rozšlehané vejce. Nakonec vmícháme syrová,...
více o Muffinky vločkovo-jablečné
Do kastrolu dáme cukr, vejce, máslo, med, sodu, mléko a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Po 2 minutách dáme do kastrolu mouku, spojíme s...
více o Medovník našich babiček
Žloutky ušlehat s máslem a cukrem do pěny, pomalu přidávat mléko s rozmíchaným medem, pak tuhý sníh z bílků a nakonec kypřící prášek rozmíchaný v...
více o Bábovka s medem II.
Vše smíchat dokupy, přidat nastrouhanou čokoládu Margot. Toto je dávka pro remosku nebo malý pekáček, lze vše použít v 1,5 krát větším množství a je...
více o Margotková buchta
Droždí rozpustit ve vlažném mléku. Margarín a mouka a špetka soli se promísí, až je z toho jakási sypká směs. Pak přidáme rozpuštěné droždí a...
více o Taky netradiční - "vyskoč z vody"
Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí, trošky mouky a cukru uděláme kvásek a necháme vykynout.
Mouku s práškem do pečiva prosijeme, přidáme žloutky,...
více o Bramborové pirožky
Vypracovat těsto. Ihned vyválet, nakrájet trojúhelníky, pomazat rozpuštěným máslem a zarolovat do tvaru rohlíčku. Potřít žloutkem, posypat solí nebo...
více o Banketní rohlíčky
Z mléka, vajec, mouky, droždí, soli a cukru připravte lívancové těsto.
Usmažte lívanečky, obalte je ve skořicovém cukru a přelijte javorovým sirupem....
více o Lívanečky s javorovým sirupem
Ingredience smícháme - studený tuk rozsekáme, těsto se nenechá kynout. Rozdělíme ho na 5 bochánků a každý vyválíme dokulata.
Rozkrojíme na 4 výseče a...
více o Plněné rohlíčky II.
Korpus: z celkového množství upečeme dvě placky na menším pekáči nebo na klasickém velkém a po upečení překrojíme.
Pečeme v mírně teplé troubě.
Krém:...
více o Japonský vítr
Tento moučník získal jméno podle každoročního cyklistického závodu Paříž - Brest. Pokud máte doma nadšeného cyklistu, vřele doporučuji upéct na oslavu...
více o Věnec Paříž - Brest
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, zašleháme olej, přisypeme mouku, kakao a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme mléko a sníh z bílků.
Těsto nalijeme do...
více o Harlekýn s pařížskou šlehačkou
Vejce rozmícháme v mléku a přidáme špetku soli. Potom přidáváme přes síto mouku (aby natáhla vzduch) a mícháme metličkou.
Když je těsto hladké necháme...
více o Palačinky s chřestem
Máslo ušleháme s cukrem, přidáme marmeládu, vejce a kakao, přimícháme mléko a mouku s práškem do pečiva. Těsto rezetřeme na vymazaný a vysypaný plech...
více o Punčové úly
Z mouky, změklého tuku, cukru a žloutků vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu přikryté fólií odpočinout v chladu. Pak vyválíme plát, formičkou...
více o Ledovky III.
Brokolici uvaříme do poloměka. Rozkrájíme na kousky a smícháme s pokrájeným toustovým chlebem, strouhaným eidamem a salámem. Formu vymastíme a...
více o Nákyp z brokolice
Rohlíky podélně rozkrojíme, měkkou část vydlabeme.
Na náplň prolisujeme tvaroh (nebo použijeme jemný), vejce, vanilkový a práškový cukr, rozinky....
více o Tvarohové rohlíky
Veku namočíme do mléka, přidáme vejce, jemně nasekanou petržel, prolisovaný česnek, ořechy, koření a dobře promícháme. Naplníme kuře a dáme péct do...
více o Kuře s ořechovou nádivkou
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na kostičky pokrájený poličan (a popřípadě na kostičky pokrájená kuřecí prsa), osolíme, opepříme a zalijeme teplým...
více o Těstoviny se sýrovou omáčkou II.
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské ořechy a rozinky a přisladíme....
více o Jablečná buchta s pudinkem
Uvařené brambory nakrájíme na plátky a polovinu dáme na dno zapékacího pekáčku a posypeme vegetou a osolíme. Na ně navrstvíme na kolečka nakrájená...
více o Zeleninová halucinace
Jablka očistíme (loupat netřeba), nakrájíme na malé kostičky, přidáme mouku, sůl, rozinky, sekané ořechy (nemusí být) a vejce. Promícháme a zalijeme...
více o Jablkové smaženky
V mléce rozšleháme vejce a sůl, vlijeme do misky s moukou. Promícháme a vmícháme vypeckované třešně. Pomocí 2 lžic hážeme do vroucí osolené vody...
více o Třešňové halušky
Z 1/2 l mléka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaříme hustý pudink. Vlijeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vypláchli studenou vodou. Na pudink...
více o Rýžový srnčí hřbet
Zapékací misku vymažeme máslem a trochou rozetřeného česneku. Do druhé misky nalijeme smetanu, mléko, přidáme zbytek česneku, 1 lžičku soli, 1/2...
více o Smetanovo-česnekové brambůrky
Vejce s cukrem, olejem a vodou šleháme v míse šlehačem. Přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Hmotu rozetřeme na hlubší plech vymazaný tukem....
více o Pražský moučník
Tatranky nastrouháme nebo rozemeleme a nasypeme do misky, přidáme změklé máslo, rum, moučkový cukr a vlažné mléko. Zpracujeme v pevné těsto. Tvarujeme...
více o Kuličky z tatranek
Mléko, sůl, vejce a hladkou mouku smícháme - těsto je podobné palačinkovému a vlijeme ho do kastrolu na rozpálené máslo.
Necháme chvilku opékat, pak...
více o Šmorna z vajec
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, pak přidáme vše ostatní(s mlékem opatrně,aby těsto nebylo moc řídké!!!). Těsto nalejeme do vymazaného vysipaného...
více o Koláč tety Evi
Z mléka, mouky, vajec a soli si připravíme palačinkové těsto a uděláme palačinky. Na oleji zpěníme cibuli a přihodíme maso, které jsme nakrájeli na...
více o Palačinky s masovou směsí
Vše zamícháme, přidáme 5 lžic vlažného mléka a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme cca 1 hodinu odpočinout a poté vykrajujeme různé tvary....
více o Perníčky II.
Ovesné vločky pomeleme na masové mlýnku, přidáme Heru, hladkou mouku, najemno nastrouhaný tvrdý sýr, špetku soli, špetku prášku do pečiva a začneme...
více o Tyčinky z ovesných vloček
Zelí nastrouháme na jemném struhadle, spaříme a necháme dobře okapat. Do mouky prolisujeme brambory, přidáme žloutky, máslo, vykynutý kvásek (droždí,...
více o Smažené zelné pagáčiky
Slaninu nakrájíme na kostky a rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a opražíme. Přidáme nať, trošku kmínu, ocet a prolisovaný česnek.
Potom vložíme...
více o Brambory s vejci na slanině
Postup přípravy: Celá vejce smícháme s mlékem, kakaem, rozehřátým tukem a cukrem. Nakonec přidáme oloupanou, nastrouhanou cuketu, spolu s moukou,...
více o Perník s cuketou
Zpracujeme těsto na lívanečky a vykrajujeme z něj lžící lívanečky, které pečeme na mírném ohni. Čokoládu roztavíme se smetanou. Přidáme med. Nakrájené...
více o Sladký banánový sen
Ušleháme cukr a vejce a do směsi nasypeme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do pekáčku a pečeme do zhnědnutí.Zatím si připravíme z pudingů,...
více o Bebe řezy II.
Z bílků a krystalového cukru vyšleháme tuhý sníh. Postupně přidáme olej, žloutky a zlehka přimícháváme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakao....
více o Francouzské karamelové kostky
Křídla rozkrájíme na díly (ty poslední na polévku) osolíme, dáme trošku papriky, trošku mléka a citronové šťávy a necháme asi 30 minut odstát. Pak...
více o Křídla v pikantní omáčce
Ze 120 g másla, 200 g mouky, soli, cukru, mléka a droždí vypracujeme těsto. Dobře vypracované dáme do utěrky namočené ve studené vodě, zavážeme a...
více o Hastrmani
Listové těsto rozválíme a vložíme do kulaté nízké formy, jablka oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Takto připravená jablka poklademe na těsto do...
více o Francouzský jablkový koláč
Máslo utřeme se dvěma vejci a 1 žloutkem. Přidáme 50 g strouhané, v mléce namočené žemle, 40 g nemáčané strouhané žemle, 3 lžíce mléka, špetku soli,...
více o Šunkový pudink
Nákypovou formu vyložíme piškoty, potřeme krémem, opět poskládáme piškoty a takto střídáme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Potom dáme nákyp do...
více o Studený piškotový nákyp
Jáhly spaříme vroucí vodou, propereme, vodu slijeme, přelijeme studenou vodou a dáme se spetkou soli do sádlem vymazaného hrnce. Zalijeme mlékem tak,...
více o Jahelník se sušenými švestkami
Zaděláme kynuté těsto běžným způsobem, nezapomeneme na prášek do pečiva (díky němu zůstanou buchty krásně vláčné i druhý den). Necháme vykynout, poté...
více o Výborné buchty
Řízky několikrát na obvodu nařízneme, lehce naklepeme, osolíme a opečeme na pánvi na oleji z obou stran, podlijeme mírně vodou s vegetou (svaříme 1/2...
více o Řízky zapečené v sýrové směsi