Celý květák uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Necháme odkapat. Maso smícháme s vejcem, namočenou a vymačkanou žemlí nebo rohlíkem, osolíme, opepříme...
více o Plněný zapékaný květák
Varianta I.: do hrnce si dáme mléko s kokosem a společně krátce povaříme. Nakonec přidáme cukr nebo sacharin. Varianta II: v hrnci na sucho opražíme...
více o Kokosové mléko
Všechny suroviny metlou pořádně rozšleháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v troubě asi při 180 °C....
více o Skleničková bábovka
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme ho za občasného zamíchání trochu vychladnout. Větší polovinu těsta rozválíme a vyložíme jím...
více o Štrůdlička s pudinkem
Na kvásek rozpustíme ve vlažném mléce rozdrobené droždí a 1 lžičku cukru. Přikryté necháme asi 10 minut kynout. Do mísy dáme mouku, 180 g másla, sůl,...
více o Klasická vánoční štóla
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a podusíme do měkka. V mléce...
více o Zeleninový štrůdl
Den předem namočit mandle, ať jde slupka lehce sloupnout a mandle jsou bílé a křehké. V kastrole přivést vodu do bodu varu, přidat opranou rýži a za...
více o Risalamande
Křidélka naskládáme do pekáčku, osolíme, posypeme grilovacím kořením, přidáme kousek másla, podlijeme vodou a pečeme do zlatova.
Nádivka: rohlíky...
více o Křidélka pod peřinou
Vajíčko a cukr ušleháme do pěny a pomalu přidáváme olej. Do hmoty střídavě přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do perníku a sodou nebo...
více o Jablkový perník II.
V míse rozmačkáme banány, přidáme mouku, cukr, olej, vejce, mléko a prášek. Všechno zamícháme a nalijeme na menší plech (používám pečicí papír -...
více o Banánová buchta II.
Vše zpracovat v hutnější těsto a na noc šoupnout do ledničky. Druhý den vyválet placku jako na štrůdl, potřít vrstvou povidel, posypat ořechy a...
více o Perníková roláda
Z 0,8 dl vlažného mléka, droždí, lžičky cukru a mouky připravíme kvásek. V míse promícháme mouku, sůl, citronovou kůru a oba druhy cukru, přilijeme...
více o Štóla s marcipánem a kandovaným ovocem
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi vlažného mléka. Uložíme na...
více o Štóla marcipánová ovocná
Droždí rozpustíme v teplém mléce a prohněteme s moukou, tukem, cukrem, solí a vejcem.
Přikryté necháme kynout asi 60 minut.
Meruňky a pistácie...
více o Marcipánová štóla
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi vlažného mléka. Uložíme na...
více o Drážďanská štóla
Mléko ohřejeme, rozpustíme v něm cukr, pomalu přisypeme krupici a uvaříme. Necháme prochladnout a vmícháme vejce a vanilku.
Na pomazaný plech dáme...
více o Mléčný koláč z fillo těsta
Nejdříve si uděláme máslový krém: v misce ušleháme moučkový cukr s máslem do hladka, přidáme trochu mléka a kakaa a spojíme v hladkou hmotu. Mleté...
více o Tučnáci
Omáčka: z mouky, másla a mléka uvaříme bešamel, přidáme sýr a osolíme. Stáhneme z ohně, přidáme rozšlehaná vejce a promícháme.
Smícháme nastrouhaný...
více o Sýr zapékaný ve fillo těstě
Na čtvrtky nakrájený květák vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Pórek nakrájíme na kolečka. Začneme urovnávat jednotlivé suroviny do zapékací nádoby,...
více o Květák zapékaný se sýrem
Do sklenice nalijeme vaječný konak a opatně přeléváme kávou a ginem. Zvlášt si vyšleháme z mléka a cukru mléčnou pěnu, kterou navršíme na nápoj....
více o Bel Ami koktejl
Vo vodní lázni rozpustíme čokoládu, do které přidáme 2 lžíce vody. V míse smícháme cukr s moukou, 2 celými vejci a 3 žloutky. Vřící mléko lejeme...
více o Trojbarevný krém
Pstruhy posolíme zvenku i zevnitř a nacháme půl hodiny odležet. Brambory oloupeme a uvaříme. Uvařené ještě teplé brambory vyšleháme s máslem na pyré,...
více o Plnění pstruzi
Rohlíky nakrájíme na kostky a zalejeme mlékem. Chvíli necháme odstát, potom přidáme mouku s práškem, žloutky, osolíme a přimícháme sníh z bílků....
více o Knedle v hrnečku
Z přísad připravíme klasické kynuté těsto. Necháme vykynout a rukou tvarujeme kuličky - žemličky s průměrem asi 3 cm. Uložíme na plech a upečeme....
více o Žemličky s česnekovou pomazánkou
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, a řízky ji vyložíme (i boční části). Mléko smícháme s...
více o Mramorové maso
Cibuli nakrájíme na kolečka, krátce opražíme, přidáme kari a mouku a za stálého míchání upražíme do bleda. Přilejeme vývar a mléko v poměru 1:1 ...
více o Cibulová omáčka s kari
Smíchat mouku, droždí, cukr a sůl. Mléko (vždy si trochu oddělíme, abychom "neutopili mlynáře"), máslo a žloutky hodně nahřát v micro (musí být...
více o Tradiční vánočka - nová technika
Poleva: cukr zalejeme horkým mlékem, přidáme šťávu a dobře vyšleháme. Mléka přidat tolik, aby byla poleva hustá. Na tuto polevu se dobře píše....
více o Cukrářský atrament a cukrářská poleva
Těsto: v míse smícháme máslo s jedním žloutkem a špetkou soli, pak přidáváme postupně mouku s "zvlažujeme" po trošce vlahým mlékem. Z těsta uděláme...
více o Koláč "Golem"
Zaděláme dobré neslazené těsto jako na buchty, ale nedáme vůbec cukr (jen lžici do kvásku na vzejití kvasnic) a necháme vykynout. Po vykynutí...
více o Klobásové tyčinky - Ohavečské
Nejprve si připravíme makovou nádivku: mléko přivedeme téměř k varu a vsypeme do něj pomletý mák, za stálého míchání vaříme 5-10 min. Do uvařené husté...
více o Maková buchta - skvělá a rychlá
Mleté maso smícháme se solamylem, mlékem a ochutíme solí a pepřem. Vše pořádně propracujeme a mokrýma rukama rozprostřeme na igelit (stačí igelitový...
více o Masová roláda
Z těsta upečeme malé bábovičky. Z tekutiny a pudinkového prášku uvaříme krém, který po vychladnutí ušleháme a smícháme s ušlehaným máslem. Podle chuti...
více o Košíčky s krémem a ovocem DIA
Z lineckého těsta upečeme kolečka.
Mleté ořechy svaříme s mlékem na hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Máslo našleháme s vychladlou směsí a...
více o Ořechové dortíčky DIA
Do studeného mléka vsypeme krupici, ořechy, cukr a dobře promícháme. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr a vejce. Nakonec přidáme prášek do pečiva...
více o Dort z jednoho vejce - krupicový
Cukr tuk a vejce třeme, vmícháme kakao mouku promíchanou s práškem do pečiva a mléko. Upečeme.
Studený rozřízneme pomažeme zavařeninou a polijeme...
více o Dort z jednoho vejce - čokoládový
Vejce utřeme s cukrem, přidáme vanilkový cukr, mléko, hladkou mouku a prášek do pečiva. Vše vylijeme na plech a posypeme sekanými mandlemi. Z kokosu a...
více o Rafaelo na plech
Hnětené těsto: máslo s cukrem utřete do pěny a přimíchejte žloutek. Přidejte mouku, vypracujte hladké těsto a rozválejte je na pomoučeném válu....
více o Ovocný dort
Nejprve si připravíme kvásek. Ohřejeme mléko, přidáme do něho cukr, 1 lžíci mouky a rozdrobíme droždí. Mezitím do mísy prosijeme mouku, přidáme špetku...
více o Plněné šátečky nekynuté
Uzené maso nakrájíme na kostičky, v míse smícháme s rohlíky a moukou, přidáme mléko, vejce, petrželku, osolíme. Cibulku osmažíme na sádle a přidáme k...
více o Krakonošovy knedlíky
Cukr, žloutek, tuk třeme asi 15 minut, přidáme kakao, vanilkový cukr, citronovou kůru, poté prosátou mouku s prýškem do pečiva a mlékem. Nakonec...
více o Dort z jednoho vejce - vanilkový
Mouku, prášek, cukr, tuk, vejce a mléko dobře vymícháme a rozdělíme na poloviny. Do jedné přimícháme kakao. Světlé těsto vyválíme a uložíme na...
více o Linzert
Droždí necháme v mléce nakynout a zpracujeme s ostatními přísadami na těsto. Uděláme bochník, zabalíme ho do alobalu a přes noc necháme v chladničce....
více o Záviny s vepřovým sádlem
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a namáčíme v těstíčku. Těstíčko: nastrouhaný sýr, vejce, mléko, hladká mouka - okořenit, osolit, nastrouhaný česnek ...
více o Sloní uši
Na velkém plechu (vyloženém alobalem) si upečeme 2 rovné (tenké asi tak 4-5 mm) pláty listového těsta. Necháme vychladnout. Jeden necháme v plechu,...
více o Krémeše II.
Panenku omyjeme, odblaníme a na rozpáleném oleji zprudka z každé strany opečeme. Poté vyjmeme.
Do oleje a šťávy z masa přidáme máslo, nakrájenou...
více o Rychlé špalíčky
Listové těsto rozdělíme na 2 pláty a zvlášť upečeme.
Tmavé těsto: žloutky vymícháme s cukrem, přidáme ořechy, mouku s práškem a kakaem a sníh. Upečeme...
více o Jablonecké řezy
Z přísad vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části.
Každou část rozválíme a potřeme náplní. Těsto zatočíme jako roládu, tedy uděláme závin....
více o Česnekové buchty