Brambory, cibuli, kapii nakrájíme na plátky, sýr na drobné kostky.
Dno zapékací misky vyložíme slaninou. Misku plníme střídavě vrstvou brambor, cibule...
více o Zapečené brambory se sýrem a majoránkou
Celer oloupeme, dáme do vařící vody osolené a okyselené octem a vaříme do poloměkka. Necháme vychladnout. Z taveného sýra, nivy a česneku uděláme...
více o Smažený plněný celer
Kvasnice, cukr, vlahé mléko, 1 vejce, olej a trochu mouky zamícháme a přikryté necháme 20 minut kynout. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Tenké...
více o Cibulový koláč
Zaděláme těsto jako na buchty, vyválíme na vymazaný plech, přidáme směs, kterou jsme podusili na oleji, posypeme strouhaným sýrem, dle chuti můžeme...
více o Houbový koláč
Kapříka naporcujeme na půlky podkov, osolíme, opepříme, posypeme paprikou - může být i chilli a lehce poprášíme moukou. Špek nebo slaninku nakrájíme...
více o Kapr na špeku
V kastrolu rozpustíme máslo a na něm osmažíme hrášek. Přilijeme trochu vody a dusíme pod pokličkou až je hrášek měkký. Ve smetaně rozkvedláme mouku,...
více o Dušený hrášek na smetaně
Brambory a kedlubnu nakrájíme na kostičky. Petržel a půlku mrkve na tenká kolečka, druhou půlku mrkve nastrouháme. V hrnci rozpálíme máslo nebo olej a...
více o Polévka z naší zahrádky
Půl kila brambor vařených ve slupce oloupeme a nastrouháme. Přidáme 2 kila syrových brambor jemně nastrouhaných. Vymačkáme vodu a smícháme a osolíme....
více o Výborný knedlík k bůčku
Do vlažného mléka přidáme (droždí, špetku soli, vejce a přidáváme mouku). Těsto nesmí být řídké a ani husté, ale hustší než těsto na palačinky. Tuto...
více o Lívanečky s borůvkami
Hlavičky krátce spaříme ve vařící vodě a necháme okapat, opepříme a osolíme, obalíme nejdříve v hladké mouce a pak namočíme do těstíčka připraveného z...
více o Houby v pivním těstíčku
Na másle osmahneme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme hladkou mouku, zamícháme, aby se neudělaly hrudky a zalijeme studenou vodou. Přidáme koření (kdo...
více o Rajčatová ovesná polévka na italský způsob
Kysané zelí spolu s lákem dáme do hrnce a zalijeme vodou, přidáme kmín, sůl, syrové nastrouhané brambory a vaříme až je zelí měkké. V kysané smetaně...
více o Zelňačka s kroupami
Listové těsto necháme rozmrznout a kukuřici okapat. Na pomoučeném válu rozválíme těsto a rozdělíme ho na obdélníčky (lepší větší). Do každého...
více o Listové taštičky
Omyté a osušené plátky vepřového masa naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme v hladké mouce a namočíme do těstíčka, které umícháme z nasekaného...
více o Vepřové plátky v zelném těstíčku
Těsto rozválíme na tloušťku asi 2-3 mm a podle pravítka nakrájíme rádýlkem na dlouhé asi 3 cm široké proužky. Každý párek omotáme spirálovitě jedním...
více o Párky v županu
Dáme vařit na kostky nakrájené brambory v malém množství osolené vody, přidáme koření.
Před změknutím přidáme okurky nakrájené na drobno a nakrájený...
více o Hodolanská omáčka II.
Omytý špenát nakrájíme, osolíme a bez přidání vody 7-8 minut dusíme. Pak špenát smícháme s nastrouhanými vařenými brambory, strouhankou, moukou, vejci...
více o Špenátové karbanátky
Necháme zkaramelizovat cukr, přilijeme polovinu smetany a přisypeme ořechy. Za stálého míchání krátce povaříme, přilijeme druhou část smetany...
více o Ořechová omáčka
Sýr nakrájíme na 1 cm silné plátky. Do tenkých plátků anglické slaniny zabalíme sýr. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Kapustu...
více o Smažený sýrový řízek v kapustě
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a společně vložíme do rozehřátého hrnce. Slaninu necháme zesklovatět a cibulku lehce do růžova. Přidáme houby a...
více o Smetanová omáčka paní Jany
Porce tresky osolíme, obalíme v mouce a na oleji osmažíme dorůžova. Vyjmeme a na vzniklé šťávě podusíme nadrobno nakrájenou zeleninu, přidáme...
více o Treska na zelenině
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Papriky očistíme, důkladně odstraníme semeníky, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na větší kousky....
více o Paprika s rajčaty a smetanou
Cukr ušleháme se žloutky. Postupně se přidá olej, mléko, prášek do pečiva, mouka a nakonec se vmíchá ušlehaný sníh.
Poté vylejeme na vymazaný a...
více o Slavnostní buchta
Vejce rozšleháme v mléce, přidáme cukr a med a rozmícháme. Tuk rozdrobíme v moouce s práškem do perníku a zaděláme ostatními přísadami rozmíchanými v...
více o PERNÍČKY X.
Rybíz otrháme ze třapin, opláchneme a necháme okapat. V mése smícháme oba druhy mouky s práškem do pečiva a s cukrem, zaděláme vejci rozšlehanými s...
více o RYBÍZOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM
Vepřovou panenku naplníme anglickou slaninou, cibulí a vložíme také několik stroužků česneku. Osolíme, opepříme, řádně okořeníme Argentinou a vložíme...
více o Panenský štrůdl
Rozpustíme Heru a pak z ní a ostatních ingrediencí vypracujeme těsto. To nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, hustě poklademe kopečky z půlených...
více o Dunajské vlny
Sypké suroviny nasypte na vál. 4ástečně ručně promíchejte. Udělejte důlek do a do něj rozklepte 4 vajíčka. Znovu promíchejte a pomalu přilijte...
více o Medové perníčky IV.
Umícháme žloutky, vejce, cukr a med. Pak lehce vmícháme střídavě sníh a mouku se sodou. Pečeme na plechu s pečícím papírem dozlatova. Upečenou roládu...
více o Medová roláda
Srdce omyjeme, ořežeme cévy a blány (použijeme do polévky), nakrájíme na tenké plátky. Na sádle orestujeme cibuli do zlatava, vsypeme papriku, krátce...
více o Srdce po myslivecku
Opláchnuté vepřové plecko nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na sádle dorůžova s kmínem, přidáme kostky masa, které...
více o Vepřové s cibulí na černém pivu
Drobně nakrájené brambory uvaříme v 1 litru osolené vody. Z másla a mouky uvěláme světlou jíšku, zalijeme vývarem z brambor, přidáme jemně ustrouhanou...
více o Mrkvová polévka s bramborem
Kuře nakrájíme na kousky a osolíme. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z drobů a povaříme. Přidáme kuře udusíme do měkka....
více o Kuře dušené s koprem
Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a přes plátno vyždímáme vodu. Přidáme nastrouhané vařené brambory, hladkou mouku, mírně osolíme a s...
více o Tvaroháky
Žloutky našleháme s cukrem, postupně přidáme tuhý sníh z bílků, kakao, mouku s práškem a olej, dobře promícháme. Těsto rozetřeme na tukem vymaštěný...
více o Řez obližprst
Maso nakrájíme na kostky, posypemem kořením, promícháme s olejem a necháme půl hodiny odpočinout. Na jehlu napichujeme střídavě maso, cibuli, slaninu,...
více o Athénská jehla
Maso nakrájíme na širší nudličky a zprudka opečeme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli, protlak, sůl, pepř a orestujeme. Zalijeme vývarem a pod...
více o Vepřové nudličky v pivní omáčce
Řízky osolíme,opepříme a obalíme nejdříve e strouhance,potom v těstíčku ze 2 vajec,trochu hladké mouky,pivo.Rychle opečeme na pánvi na rozehřátém...
více o Řízky naruby V.
Vše smícháme a necháme cca 2 hodiny kynout.
Potom dáme na pomoučněný plech, potřeme vodou a znova necháme kynout.
Pečeme ve vyhřáté troubě - nejdříve...
více o Chleba
Kuřecí stehna opatrně vykostíme. Všechno maso opláchneme,osušíme a nakrájíme na větší kousky. Vložíme je do mísy, osolíme a necháme chvíli v chladu...
více o Kuřecí kostky
Dáme si vařit předem maso.Do kastrolu dáme olej a nakrájenou cibuli,kterou zpěníme.Na to dáme rajský protlak.Vedle si uděláme jíšku z másla a hladké...
více o Rajská omáčka
Mouku, pivo a nastrouhanou Omegu zpracujeme v těsto (líp se nám bude propracovávat), rozdělíme si ho většinou na tři díly. Rozválíme, posypeme trochu...
více o Těsto na štrůdl
Hrášek scedíme a nálev odložíme stranou. Na oleji osmahneme na kolečka pokrájené špekáčky, zaprášíme je moukou a znovu osmahneme, zalijeme troškou...
více o Tábornický dušený hrášek
Na sádle zpěníme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme na kostičky pokrájené brambory, na nudličky krájenou...
více o Kapustová polévka s brambory
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme a vývar odložíme stranou. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji chladným...
více o Květák na smetaně
Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový...
více o Tradiční italské lasagne
Ingredience vše smícháme a upečeme troubě.
Naplníme nádivkou a polejeme polevou.
Poleva se vytvoří smícháním kávy s cukrem do leskla....
více o Vánoční cukroví-MOCCA
Špek nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ve vyšší pánvi nebo v hrnci. Na vyškvařeném tuku osmahneme do hněda nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na...
více o Fazole Mexiko