Játra očistíme a odblaníme, opláchneme je a nakrájíme na menší kousky (např. na menší nudličky). Všechnu cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme ostrým...
více o Játra na česneku
Na rozpáleném oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli a přidáme nerozmražený špenátový protlak. Průběžně špenát mícháme a jakmile povolí, zahustíme...
více o Špenátový štrůdl
Suroviny smícháme, těsto nalejeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a pečeme v mírnější troubě (asi 180 °C) tak 3/4 hodiny. Troubu ze...
více o Kysčok
Maso nasekáme na kousky, opláchneme ve vlažné vodě.
Větší část cibule drobně nakrájíme, osmahneme dorůžova na sádle, přidáme papriky, zpěníme,...
více o Drážďanský guláš II.
Suroviny na tmavé těsto smícháme a vyválíme placku, kterou vložíme na vymazaný a vysypaný plech. Na ni dáme náplň z tvarohu, mléka, vanilky a rozinek,...
více o Tvarohové řezy trojbarevné
Smícháme vejce s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo, nastrouhaná jablka a mouku s práškem do pečiva (můžeme zředit mlékem). Těsto nalijeme na vymaštěný...
více o Jablková buchta rychlá
Klobásy opečeme ze všech stran na másle, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou, opět osmahneme a vše zalijeme pivem. Osolíme...
více o Klobásy v pivní omáčce
Z mouky, cukru, mléka a droždí vymícháme těsto, dle potřeby přilijeme olej, mírně osolíme necháme nakynout. V průběhu kynutí těsto dvakrát prohněteme...
více o Loupáčky
Mouku smíchanou s práškem do pečiva, máslo, moučkový cukr a žloutky zpracujeme v jemné těsto, dáme na plech a potřeme džemem. Navrch ušleháme pevný...
více o Ořechové řezy III.
Máslo utřeme s cukrem a medem do pěny, postupně přidáváme žloutky, strouhanou citronovou kůru a strouhané mandle nebo ořechy. Střídavě pak...
více o Bábovka s medem
Na rozpuštěném másle osmažíme jemně krájenou cibuli s cukrem a mícháme až lehce zkaramelizuje. Poprášíme moukou a zalijeme masovým vývarem a pivem....
více o Cibulová pivní omáčka
Listové těsto rozválíme na 4 placky na pomoučněném válu. Každou placku propícháme na plechu vidličkou, aby se netvořily puchýře. Pečeme placky na...
více o Napoleon řezy
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, přisypeme papriku, dolejeme vodou. Přidáme překrájené kysané zelí, nové koření, bobkový list a pepř...
více o Zelňačka mojí maminky
Nejdříve smícháme nahrubo nastrouhanou mrkev se 3 vejci, dále přidáme cukr a rozpuštěné máslo a vše promícháme, potom přidáme mouku a prášek do pečiva...
více o Mrkvový koláč
Cuketu nakrájíme na tenší plátky, posolíme a počkáme až pustí vodu. Potom jí obalíme v mouce a na oleji prudce osmažíme. Cibuli nakrájíme na kolečka a...
více o Řecký cuketový nákyp
Do hlubokého pekáče či kastrolu nalijeme olivový olej (čím méně tím lépe) a vložíme do trouby vyhřáté cca na 200 °C. Přidáme cibuli nakrájenou na...
více o Rajská trochu jinak
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme na sádle. Přidáme nadrobno krájenou cibuli a na proužky nakrájenou papriku. Orestujeme a...
více o Kebab II.
Uvařené těstoviny smícháme s podušeným kysaným zelím, které lehce zahustíme (mléko+hladká mouka) a cukrem.
Přidáme nakrájené uzené maso, nejlépe...
více o Šunkofleky se zelím
Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Salám nakrájíme na malé nudličky, sýr nahrubo nastrouháme.
Česnek oloupeme a prolisujeme. Vše smícháme spolu...
více o Bramborové placky se salámem
Dortovou formu nebo remosku vymastíme máslem a vyložíme plátky oloupaných jablek. Posypeme skořici a zalijeme těstem.
Těsto: umíchané z cukru, vajec,...
více o Francouzský jablečný koláč
Těsto: Trochu hery rozpustíme s medem. Na vál dáme ostatní suroviny a přidáme heru s medem. Uválíme 2 placky a dáme každou zvlášt na plech. Jeden...
více o Medovník III.
Brambory nastrouháme, přebytečnou vodu slijeme a strouhané brambory zalijeme trochou vařeného mléka, okořeníme, případně zahustíme hladkou moukou....
více o Kuřecí játra v bramboráku
Cuketu hrubě nastrouháme smíchame s vejci, majoránkou, solí, kmínem, lisovaným česnekem, jemně nakrájenou cibulí, moukou smíchanou s práškem do pečiva...
více o Pizza z cukety
Vejce, hl.mouku a strouhanku si necháme na trojobal, ostatní ingredience nakrájíme přibližně na stejné kousky.
Na dřevěnou špejli napichujeme střídavě...
více o Voroněžská jehla
Z mouky, cukru, Hery, 4 žloutků a poloviny prášku do pečiva zaděláme na vále těsto. 1/3 těsta odkrojíme a necháme se v chladničce ztuhnout, aby se...
více o Hraběnčin štrůdl
Kuře den dopředu naporcujeme na 10 kusů (kůži necháme) a nasolíme. Druhý den každý kousek obalíme v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích (rozhodně...
více o Kuře na šlehačce
Vepřové maso nakrájíme na větší kousky, osolíme a na rozehřátém oleji po všech stranách opečeme. Potom přidáme oloupaná rajčata (spařená), nakrájená...
více o Vepřové maso v zelí s rajčaty
Do velké mísy dáme cukr a máslo, rychle třeme. Do malé misky dáme vejce, které rozšleháme. Vmícháme vanilku a přidáme k máslu s cukrem.
Prosejeme...
více o Sušenky s čokoládou
Kotlety maklepeme, osolíme, potřeme česnekem, trošku posypeme tymiánem - nesmí ho být moc, nebylo by to dobré, pouze pár snítek - a posypeme hladkou...
více o Kotlety po židovsku
Cuketu najemno nastrouháme a vymačkáme z ní vodu. Podle chuti a potřeby přidáme utřený česnek, hladkou mouku, majoránku, vejce, trochu mléka - všechno...
více o Bramboráky z cukety
Řepu oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Dáme vařit s kostmi nebo ve vývaru. Až řepa změkne, zesvětlá a obarví vývar (na fialovorůžovou barvu), tak...
více o Polská polévka z červené řepy
Nejprve připravíme první světlé těsto - šleháme 4 bílky a postupně přidáváme 4 lžíce krupicového cukru. Do pevného sněhu vykopíme 4 žloutky a opatrně...
více o Dvoubarevná roláda II.
Změklý tuk, cukr a celé vejce ušleháme do krému, přidáme vločky, mouku s práškem do pečiva, skořici a kokos. Těsto dobře promícháme a je-li přiliš...
více o Ovesné koláčky
Marináda: do vody dáme vařit ocet, sůl, koření, bobkový list a na plátky pokrájenou cibulku a pivo.
<BR>Rybu očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na...
více o Nakládaná ryba - pečenáče
Košíčky: mouku prosijeme na vál, přidáme žloutek, máslo, cukr a mléko. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Těstem naplníme vymazané formičky,...
více o Angreštové košíčky
Bílky ušleháme na tuhý sníh, přidáme cukr, lehce vmícháme mouku a kokos. Hmotu naneseme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně teplé...
více o Kokosové řezy III.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, smícháme s kořením Polo na kuře, sojovou omáčkou, worchestrem. Necháme odležet, nejlépe do druhé dne. Poté maso...
více o Kuřecí mňamka
Ochucené a posypané sýry kořením střídavě napícháváme na nerezovou jehlu nebo špízek, postupně dvakrát nebo i třikrát obalíme a smažíme v rozpáleném...
více o Super sýrová jehla
Uděláme kvásek (droždí, trochu vody, špetku cukru a trochu mouky) a vypracujeme kynuté těsto, spíš řidší. 1 hodinu necháme vykynout, potom tvoříme...
více o Langoše z vařené brambory
Červenou řepu uvaříme a oloupeme, nastrouháme nahrubo.
Na lžíci sádla osmahneme cibuli, zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme vývarem, povaříme,...
více o Dušená červená řepa se smetanou
Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme k nim vejce, sůl a mouku a rukama vypracujeme těsto. Z těsta uděláme delší...
více o Šulánky s mákem
Droždí rozdrobíme do 50 ml vlažné vody, přidáme špetku cukru, rozmícháme a necháme vzejít kvásek (na povrchu se začnou dělat bublinky). Odvážíme mouku...
více o Domácí pizza
Nakrájíme na drobno cibuli, dáme na sucho osmahnout na Wok, tak 5 minut smažíme za stálého míchání. Nakrájíme na kostičky kuřecí maso, přidáme k...
více o Korma
Čisté houby nakrájíme na tenké plátky a s drobně krájeným česnekem osmažíme na másle. Zalijeme polovinou masového vývaru, osolíme a mícháme až se...
více o Jemná houbová polévka s mlékem
Jablka zbavíme slupek a jádřinců, nakrájíme na malé kousky či plátky. Dáme do rendlíku, podlijeme troškou vody, zasypeme krystalem a podusíme do...
více o Mřížkový koláč s jablky II.
Z hovězího masa nakrájíme plátky na řízky. Hotové plátky nasolíme a obalíme v trojobalu jako řízek. Hotové obalené maso usmažíme jako řízek. Hotové...
více o Hovězí řízky
Filé nakrájíme na menší kousky a naložíme do připraveného těstíčka asi na 2 hodiny. Smažíme na rozpáleném oleji.
Podáváme s brambory nebo s...
více o Filé v těstíčku II.
Omytou, popř. oloupanou cuketu nakrájíme spolu s oloupanými brambory na kostičky (asi 2cm) Na oleji (možno přidat kousek nakrájené anglické slaniny)...
více o Cuketový guláš se zeleninou
Do misky nasypeme hladkou mouku, nadrolíme 1/2 balení kvasnic, přidáme cukr (pro lepší vyběhnutí těsta) a sůl, vše "za sucha" promícháme. Přilejeme...
více o Pizza těsto