Na velkou pánev dáme nejdříve máslo, na něm osmahneme cibuli a česnek na kousky, smažíme jen do zesklovatění cibule, nesmí mít hnědou barvu, chceme...
více o Luxusní citrusová rýže
Ovoce pokapeme koňakem a citronovou šťávou. Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou a vyložíme piškoty. Na ně přijde dát ovoce. Z bílků ušleháme...
více o Ovocný zázrak
Špízy: kuře zbavíme kůže a vykostíme (kdo se s tím nechce dělat, může si koupit chlazené prsní a stehenní řízky). Maso nakrájíme na menší stejné...
více o Kuřecí špízy na gril
Rybíz dáme do pekáče, přidáme koření, zasypeme cukrem a zapečeme v troubě. Když cukr na povrchu zhnědne, opatrně zamícháme, přidáme rum, opět...
více o Rybíz jinak - aneb rumu není nikdy dost
2 hrsti kuskusu dáme do vody, aby nabobtnal a promícháme.
Na pánvi na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené chilli papričky (množství...
více o Kuskus v páře s rybou a la Jamie Oliver
Nakrájená rajčata dáme do velké plytké mísy a trošku zasypeme cukrem. Citron rozkrojíme podélně na poloviny, jednu polovinu odložíme stranou. Druhou...
více o Pikantní rajčatový salát II.
Filé pokapeme citronem, osolíme, posypeme zázvorem, pokapeme medem a vložíme do zapékací mísy. Do smetany rozmáčkneme tři stroužky česneku, nasypeme...
více o Rybí filé podle Mayi
Na upečený piškot, velký plech s okrajem, dáme ovoce, 2 uvařené ovocné pudinky ve 3/4 l šťávy, horké dáme na piškot s ovocem. Namočíme 2 želatiny asi...
více o Jogurtový řez
Salát opereme, necháme oakpat a listy roztrháme, papriku a cibuli nakrájíme, mátu nasekáme na drobno, z citronu lžičkou vydlabeme a rozmělníme dužinu....
více o Řecký salát s mátou
Uvařené mrkve nastrouháme, rozmražené surimi tyčinky nasekáme na jemno (nejlépe robotem), oboje smícháme s majolkou, osolíme. Potíráme na chlebíčky z...
více o Humrové chlebíčky II.
Z konzervy vylejeme vodu, do mísy dáme tuňáka, zakapeme olivovým olejem, pokapeme citronem, přidáme jemně nasekanou cibulku (já používám elektrické...
více o Tuňáková pomazánka IV.
Papriku omyjeme a očistíme a krátce opečeme na rozehřátém grilu. Poté ji nakrájíme na drobné kostičky. Olivy vyjmeme ze skleničky a na sítku necháme...
více o Avokádo plněné olivovým salátem
Ve větší sklenici smícháme rum, vermut, cukrový sirup a šťávu z citronu, doplníme sodovkou, několika kostkami ledu a ozdobíme plátkem citronu....
více o Costa del sol
Citron nakrájíme na dílky, posypeme několika lžičkami cukru a promačkáme. Poté přelijeme bílým rumem a brandy. Podáváme s ledovou tříští....
více o Caipirissima
Den předem nakrájíme kuřecí maso na kousky, posypeme grilovacím kořením, zakapeme citronovou šťávou a přidáme trochu oleje. Směs promícháme a dáme...
více o Kuřecí bašta
Z mléka, v němž jsme rozmíchali pudinkový prášek, a cukr uvaříme hustý pudink. Za občasného míchání ho necháme vychladnout. Tvaroh smícháme s...
více o Banánový krém - pohár
Tuňáka vyjmeme z plechovky (pokud máte čersvého doporučuji ho blanšírovat nebo orestovat s bílým vínem). Ovšem budeme pracovat s tuňákem z plechovky,...
více o Letní úžasnost
Naklíčenou mungo fazoli smícháme s rozmraženou kukuřicí, nadrobno nakrájenou kapií, a na plátky nakrájenou mladou jarní cibulkou. Zalejeme zálivkou,...
více o Naklíčené mungo fazole s kukuřicí II.
Nejprve odřízneme stopky artyčoků (asi tak 3 cm od spodní části), okrájíme tuhé vnější listy, dokud se nedostaneme na měkkou dužninu, poté hlavu...
více o Presto italiano
Okurku podélně rozpulte a vydlabejte. Dužinu nakrájejte na plátky silné zhruba 1 cm. Olivy vypeckujte. Červenou cibuli nakrájejte na tenká kolečka...
více o Řecký salát III.
Kuřecí maso, nejlépe z vykostěných stehýnek (event. i prsíčka), rozkrájíme na kousky cca 2x2-3 cm - perly. Osolíme, okořeníme čerstvě nadrceným...
více o Bílé perly Naomi Campbell
Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, naklepeme. Dle chuti osolíme a opepříme. V míse smícháme citrónovou šťávu, škrobovou moučku, 1...
více o Čínský pašík na citronu
Injekční stříkačkou na různých místech vstříkneme do kachny 1 lžíci třešňovice. Dovnitř vložíme celý citron, na kolečka nakrájenou cibuli, celerovou...
více o Kachna na třešních
Hovězí i vepřové maso uvaříme s veškerou zeleninou a kořením. Červenou řepu omyjeme, oloupeme a vcelku upečeme v troubě. Měkkou řepu nakrájíme na...
více o Boršč pro labužníky r. 1878
Avokáda omyjeme, osušíme a rozřízneme. Odstranime pecky a dužinu lžičkou vydlabeme.
Vydlabané půlky i dužinu pokapeme citrónem, aby nehnědly.
Dužinu...
více o Válka barev - předkrm z avokáda
Tyčinky, slaninu, kukuřičky, ředkvičky a rajče nakrájíme na kousky, dáme do misky. Na drobno nakrájíme pažitku a vsypeme do misky k ostatním...
více o Krabí salát dle Zuzky a Bdho
Ve woku rozpálíme prudce olej, do kterého vložíme pokrájenou jarní cibuli s jednou obyčejnou, pokrájenou na klínky a též pokrájený česnek.
Poté, co...
více o Čínské rizoto s krevetami
Krůtí maso prošpikujeme několika nudličkami slaniny, nebo bůčku a osolíme. V kastrolu rozpustíme zbytek pokrájené slaniny, přidáme kousek másla,...
více o Krůtí prsa alá svíčková
Tresku necháme mírně rozmrazit, ne úplně, aby se dobře krájela. Nakrájíme hranolky jako krájíme z brambor na hranolky. Mouku promícháme s kořením,...
více o Rybí hranolky
Vnitřnosti dobře omyjeme a zasyrova rozkrájíme s výjimkou jazyka. Na másle osmažíme cibulku, přidáme vnitřnosti, celý rozkrájený citrón (případně také...
více o Maminčin "pajšl"
Krevety nejdříve uvaříme v osolené vodě v hrnci do měkka, asi kolem 45 minut. Zkoušku provádíme tak, že nám musí jít lehce ulomit hlavička a kreveta...
více o Krevety středozemí
Krevety v cedníku spaříme vařící vodou, necháme okapat. Vymačkáme na ně citron, dáme do mísy. Přidáme nakrájený pórek, rajče, okurku, broskve (těch...
více o Krevetový koktejl
Motto: "Tato ranní droga sílu má jak doga!!!" Doporučený postup: řepu omyjeme štětkou a spolu s mrkví namočíme do studené vody. Omyjeme víno. Z jablek...
více o Ovocný salát se šťávou
Troubu předehřejeme na 160 °C. Sušenky rozdrtíme tak, aby vznikly co nejmenší kousíčky (ne však prach) a smícháme s rozpuštěným máslem. Hmota by měla...
více o Lemon Cheesecake
Cibuli nakrájíme na jemno a smícháme s prolisovaným česnekem a olejem. Osolíme, opepříme. Směsí potřeme kotlety a dáme na 3 hodiny do chladu odležet....
více o Jehněčí kotlety s feferonkami
Krabí tyčinky nakrájíme, přidáme celer bez nálevu, nastrouhanou mrkev a nakrájenou cibuli, šťáva z citronu. Spojíme tatarkou nebo jogurtem. Já dávám...
více o Krabí salát s celerem
Očištěného kapra omyjte, osušte, nakrájejte na porce a pokapejte citronovou šťávou. Přikryjte ho utěrkou a nechte na chladném místě odležet, asi na 2...
více o Kapr na česneku II.
Čerstvé makrely omýt a prosolit, posypat mletou paprikou a potřít tekutým gyrosem. Na takto připravené makrely poklást na kolečka nakrájenou cibuli a...
více o Papriková makrela
Špagety uvaříme v oslazené i osolené vodě, slijeme a necháme vychladnout.
Na pánvi rozpustíme cukr v másle na karamel. Přidáme štávu z višní, smetanu...
více o Karamelové špagety
Plátky kapra pokapeme citronem, osolíme, posypeme kari kořením, kmínem, poklademe směsí strouhaného křenu a kečupu. Na dno pekáčku dáme rozpustit...
více o Kapřík na kari
Prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme. Posypeme polovinou petrželové natě, opečeme z každé strany po 5 minutách a podusíme. Rýži orestujeme na trošce...
více o Rýžový salát s kuřetem
Čínské zelí nakrájíme na nudličky, přidáme jemně strouhaný celer a rajče nakrájené na osminky.
Promícháme, zalijeme sójovou omáčkou a olejem (sezamový...
více o Salát z čínského zelí, rajčete a celeru
Z mletého masa, česneku, vejce, strouhanky a koření uděláme placičky. Do velkého pekáče nebo na plech nakrájíme syrové brambory na čtvrtky, na to...
více o Nesmažené karbanátky
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nakrájené kuřecí kousky, okořeníme a podusíme. Přidáme na nudličky nakrájený salát, bujón rozpustíme v horké vodě a...
více o Frikasé
Květák a brokolici necháme projít varem. Orestujeme cibulku na másle v kastrolu nebo hlubší pánvy. Rybí filé pokapané citronem nakrájíme na větší...
více o Filé z Islandu na smetaně
Kopr uvaříme ve vodě, vyndáme nebo scedíme do vývaru vložíme brambory a vaříme. Když jsou poloměkké, smícháme šlehačku a moukou a přes síto...
více o Bílá polévka
Uvaříme pohanku do měkka nebo ještě lépe použijeme zbytek ze včera.
Do mixéru vyklepneme tvaroh, přidáme 4 lžíce pohanky, 1 lžíci fenyklu, řepu, mátu,...
více o Nemožná pohanka
Naporcujeme kapra na úhledné dílky, osolíme, obalíme v hladké mouce a opečeme z obou stran v rozpáleném oleji. Do sklenice střidavě prokládáme rybu s...
více o Marinovaný kapr
Zeleninu spolu s kořením vaříme do poloměka (zelenina nesmí být rozvařená). Lák necháme vychladnout. Prošpikované maso do nálevu naložíme na 1-2 dny....
více o Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno