Maso odblaníme a prošpikujeme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, citrón omyjeme a nakrájíme na kolečka. Smícháme ve velké míse, přidáme koření,...
více o Svíčková podle maminky
Maso nakrájíme na plátky, propícháme hřebíčkem, osolíme, potřeme trochou zázvoru a pepře a opečeme na másle spolu s pokrájenou slaninou. Zalijeme...
více o Formanské maso
Do vařícího mléka přidáme rýži, máslo a cukr a vaříme do změknutí. V misce ušleháme máslo, cukry, citronovou šťávu a kůru se třemi žloutky. Omyté...
více o Rýžový nákyp s jahodami
Máslo ochutíme sardelovou pastou a citronovou šťávou, potom dohladka vyšleháme s horkým mlékem. Sýr a šunku nakrájíme na obdélníkové plátky a střídavě...
více o Zenevske rezy - slane
Jednotlivé porce osolíme, obalíme v hladké mouce smíchané s paprikou a prudce osmažíme na oleji. Přendáme do zapékací misky. Cibuli nakrájíme na...
více o Strýčkův kapr
Z mléka, 100 g cukru, špetky soli, citronové kůry a krupice uvaříme hustou kaši. Žloutky utřeme se zbylým cukrem do pěny a opatrně vmícháme do...
více o Řecké vanilkové řezy
Mrkev, cukr, šťávu a strouhanou kůru z půlky citronu za stálého míchání vaříme do husta. Necháme vychladnout a děláme kuličky s průměrem 2 cm,...
více o Mrkvové kuličky
Všechny přísady se smíchají dohromady a přidá se tolik převařeného mléka, aby vznikla hustá kaše, která půjde vylít do vymazané a vysypané bábovkové...
více o Kokosová bábovka III.
Vepřové maso uvaříme vcelku doměkka. Na oleji dáme zesklovatět cibulku, přidáme uvařené maso nakrájené na malé kostičky, bešamel, vejce, celou...
více o Mušle II.
Polozmraženou kýtu (proto, aby se nám dobře krájela) nakrájíme na asi 0,5 cm nebo méně široké plátky, po vlasu (omlouvám se za ten výraz, ale nejsem...
více o Carne asada - maso na grilu i doma
Do 3 dcl sklenice dáme kostky ledu, přidáme plátek citronu, ten si přidržíme brčkem a přes citron opatrně vlejeme na led griotku, stejným postupem v...
více o Růžový kavalír
Plátky rybího filé osolíme, opečeme na pánvi a ochutíme kořením. Krabí tyčinky rozmrazíme. Rybí filé a tyčinky nakrájíme na nudličky. Podobně...
více o Rybí salát a ananasem
Maso nakrájíme na kousky, přidáme uvařenou mrkev nakrájenou na nudličky a celer, hrášek, vejce, okurek, jablko. Promícháme s majonézou a smetanou,...
více o Salát z drůbeže
Maso nakrájíme na malé kostičky, dle chuti okořeníme, zprudka opečeme na olivovém oleji. Vyjmeme a necháme na ubrousku vychladnout. Všechnu zeleninu...
více o Letní lehká véča
Do teplých uvařených těstovin rozdrobíme tuňáka (přidat olej i šťávu). Nakrájíme zeleninu, salát natrháme na kousky a ze 2-3 citronů okrájíme kůru,...
více o Tuňákový salát s těstovinami
Slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme na pánvi. Přidáme na nudličky nakrájenou řepu, osolíme, opepříme, přidáme koriandr a šťávu, zalejeme vínem a...
více o Houbová pánev s řepou
Do vychladlé vody převařené s cukrem rozkrájíme citrony na kolečka, přidáme květy a necháme 7 dní kvasit. Pak stočíme do lahví s pevným šroubovým...
více o Šumivý nápoj z květu bezu
Do mísy dáme krevety, pokapeme šťávou z pomeranče a citronu, přidáme jemně nasekanou chilli papričku, utřený česnek a sójovou omáčku. Na pánvi...
více o Citrusové stir-fry
Na vál nasypeme trochu mouky a do středu vytlačíme důlek. Přidáme droždí, trochu mléka, cukr a vymícháme lehké těsto. Necháme chvilku vykynout. Poté...
více o Drážďanská vánoční štola
Do mísy nakrájíme čínské zelí a přidáme šťávu ze dvou citronů, vše důkladně promícháme a přidáme 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru a znovu zamícháme ...
více o Čínský salát II.
Kuře bez kůže rozdělíme na malé kousky. Do varné misky nebo pekáčku dáme, šťávu z citrónu, nakrájené cibulky a žampiony, med, sojovou omáčku,...
více o Kuře v marinádě
Stehýnka vložíme do zapékací mísy, pokapeme citrónem, zalejeme smetanou a kuřecím vývarem, přidáme na kousky nakrájený hermelín, posypeme petrželkou,...
více o Kuřecí stehna z Francie
V míse smícháme cukr, pudikový prášek, tvaroh, žloutky, kůru a šťávu z citronu a dobře rozmícháme. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále a...
více o Rychlé tvarohové šátečky
Rajčata oloupeme, rozkrájíme a vložíme do hrnce. Zasypeme cukrem, nadrobno posekanou vanilkou a strouhanou kůrou. Promícháme, přikryjeme a necháme 2...
více o Marmeláda z rajčat II.
Cukr utřeme ze žloutky, přidáme olej, jogurt, prosátou mouku s kypřícím práškem. Poté lehce vmícháme kokos a našlehané bílky, dáme na plech a pečeme...
více o Krémové Raffaelo na plech trochu jinak
Převaříme a vychladíme vodu, nalijeme jí na květy bezinek, přisypeme cukr a vložíme rozkrájený citron bez jader. Lahev uzavřeme, ale ne víčkem,...
více o Bezinková limonáda - jako sekt
Květy propláchneme studenou vodou, přelijeme vařící vodou, přidáme omytý na kolečka nakrájený vypeckovaný citron, promícháme a necháme 24 hodin stát....
více o Med ze sedmikrásek
Opláchnuté květy svaříme s oloupaným nakrájeným citronem v 1 litru vody 20 minut. Necháme louhovat 24 hodin, pak vymačkáme přes utěrku a do vzniklého ...
více o Med z bezinkových květů
Filé zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom je osolíme, posypeme kari kořením a obalíme v mouce. Na oleji smažíme po všech...
více o Filé se zázvorovou omáčkou
Do papiňáku dáme vařit omyté jazyky s bobkovým listem,novým kořením, 1-2 lžičkami soli, 3 kuličkami pepře a mraženou zeleninou. Po uvaření vyjmeme...
více o Jazyková svíčková
Lilky oloupeme, nakrájíme nastojato na 10-12 plátků velikosti plátků masa na ptáčky. Plátky z prvních řezů nakrájíme na kostičky a použijeme ji na...
více o Kebab v baklažánech
Vykuchaného pstruha "vyplníme" rozmačkaným česnekem který smísíme s mletou paprikou, kari a podravkou. Pak pstruha z každé strany pokapeme citrónem....
více o Pstruh plněný česnekem
Čekanku nakrájíme na proužky, prudce opečeme na grilu a naložíme do marinády připravené z výše uvedených ingrediencí. Na špíz napícháme střídavě...
více o Špíz z kachních prsíček na grilu
Králíka osolíme, posypeme kořením, poklademe na kolečka pokrájenou cibulí a kolečky citronu a pod pokličkou necháme odležet do druhého dne. Pak jej na...
více o Králík po myslivecku
Pampeliškové květy svaříme s pokrájeným citronem v 1 litru vody a svařené necháme louhovat 24 hodin.
Poté scedíme přes utěrku, kterou ještě vymačkáme...
více o Pampeliškový med II.
Výhonky dobře umyjeme, necháme okapat. Plníme velkou 5-litrovou láhev tak, že dáme vrstvu výhonků, asi 5 cm vysokou, přesypeme cukrem, položíme 2...
více o Sirup proti kašli
Nejprve si v míse rozmačkáme banány (např. šťouchadlem na brambory) a zalejeme je šťávou ze 2 citronů (můžeme přidat i trochu strouhané kůry pro vůni)...
více o Rychlá banánová bábovka
Kopřivy umyjeme a vložíme do hrnce. Citróny nakrájíme na kolečka a přidáme ke kopřivám.
Všechny suroviny necháme 24 hodin louhovat v chladu. Poté...
více o Zdravý sirup z kopřiv
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek, bobkový list a vaříme, dokud nám cibulka nezesklovatí. Přidáme rajčata, kari,...
více o Africké kari
Polohrubou mouku prosyjeme z kypřícím práškem a pudinkem, přidáme cukry, vajíčko, máslo, vodu a zpracujeme těsto. Necháme v mrazáku odpočinout....
více o Koláček mnoha chutí
Rybu necháme v marinádě alespoň 2 hodiny. Dáme opéct na gril. Zeleninu nakrájíme na tenké pásky, hodíme do vařícího bujónu a vaříme 2 minuty! Scedíme...
více o Večeře na zahradě - fitness styl
Citrón omyjeme horkou vodou a osušíme. Škrabkou na brambory oloupeme tenkou vrstvičku kůry a nakrájíme ji na velmi tenké proužky. Z citrónu vymačkáme...
více o Avokádový krém s citrónem
Naklepané maso opepříme, osolíme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Pak vyrovnáme do zapékací mísy. Na oleji, ve kterém jsme maso opékali,...
více o Zapékané medailónky s omáčkou
Utřeme cukr, vanilkový cukr, 5 žloutků, 2 vejce, citronovou šťávu, přidáme sníh z 5 bílků a mouku. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme...
více o Beránek piškotový
Namočíme strouhanku (ale tak, aby byla mokrá, ale neplavala), přidáme ji k mletému masu, pak přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, promícháme, přidáme...
více o Keeftedes - rodinné Ťofty
Skopové maso (nebo tedy vepřové když není skopové) nakrájíme na kostičky, okořeníme pepřem, solí a oregánem, napícháme postupně na špejle (tak...
více o Suvlaki - řecký špíz