Na tuku zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou kapustu a chvilku promícháváme. Přidáme sůl, pepř a podlijeme (hodně) vodou. Potom přidáme trochu vegety...
více o Sójové kostky v kapustě
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na rozpuštěném sádle, přidáme kmín a ještě chvilku restujeme, zaprášíme mletou paprikou, lehce...
více o Kášovská Zelňačka
Z kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a přitiskneme na ně plátek anglické slaniny. Na másle zesklovatíme jednu nadrobno...
více o Lesácký závitek
Z očištěného kančího hřbetu odsekneme křížovou kost, maso prošpikujeme slaninou a osolíme.
Na oleji osmahneme kostičky cibule, přidáme divoké koření a...
více o Kančí hřbet s brusinkami
Na rozehřátém másle orestujeme nakrájené žampiony a cibuli, přidáme na kostičky nakrájená a oloupaná rajčata a nudličky slaniny. Osolíme, opepříme,...
více o Zapečené drůbeží mňam
Do stehen vetřeme sůl, pepř a potřeme je hořčicí. Na rozehřátém oleji stehna zprdka po obou stranách opečeme. Přidáme kostičky cibule, krátce...
více o Meranské králičí stehno
Maso nakrájíme na kostičky a na lžíci másla je ze všech stran opečeme. Opečené kostičky masa vyjmeme a uložíme do tepla. Na zbytku másla zesklovatíme...
více o Kuřecí ragú s houbami
Dáme vařit čočku do půl litru vody, přidáme nakrájenou mrkev a kostky bujónu. Nakrájenou cibulku a česnek lehce osmažíme na oleji, přidáme sójovou...
více o Polévka z červené čočky
Řízky naklepeme a naložíme do směsi vajec, sójové omáčky, česneku, kečupu, koření a solamylu. Necháme přes noc proležet. Potom opékáme na oleji jako...
více o Řízek s jogurtovou omáčkou
Z krkovice nakrájíme plátky, naklepeme je, na okrajích trochu nařízneme, osolíme a opečeme na tuku. Přidáme sekanou cibuli, prolisovaný česnek a kmín,...
více o Plátky na pivu
Vykuchané očištěné kuře omyjeme a potřeme navrch i uvnitř směsí, kterou jsme připravili z velmi jemně usekané cibule, petrželové natě, soli, pepře a...
více o Ďábelské kuře
Do rozšlehaného jogurtu vmícháme jednu rozemletou cibuli, utřený česnek, zázvor, cukr a sůl. Rozebraný květák vložíme do směsi a necháme tam aspoň dvě...
více o Květák na jogurtu
Na másle osmažíme nakrájenou cibuli, až začně zlátnout, přidáme nakrájené paprikové lusky, lilek a rajčata, osolíme a dochutíme vším kořením kromě...
více o Indické lečo
Maso nakrájíme na kostky. Na másle osmažíme nasekanou cibulku, přidáme utřený česnek, ocet a citrónovou šťávu a pražíme.
Po chvilce přidáme maso a...
více o Vepřové kari
Maso nakrájíme na kostky a promícháme se sójovou moukou, vínem a worcesterovou omáčkou. Na oleji osmažíme nasekanou cibuli, pálivou papriku a zázvor....
více o Vepřové ze Šilangu
Očištěné kuře nakrájíme na kousky a na oleji je prudce osmažíme. Vyjmeme a na témže oleji usmažíme nasekanou cibuli dozlatova.
Přidáme všechno koření...
více o Kuře Malika Káfúra
Jednu cibuli a česnek umeleme a vmícháme všechno koření. Touto pastou potřeme naporcované kuře a chvíli necháme uležet. Druhou cibuli nadrobno...
více o Kuřecí kari po bengálsku
Cukr rozpustíme v octě. Nasekáme cibuli a česnek a pražíme je se zázvorem na másle asi 2-3 minuty. Mírně podlejeme a vložíme naporcované kuře....
více o Kuře na rajčatech II.
Očištěnou kančí kýtu prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem a necháme odležet. Na sádle osmahneme drobně nakrájenou...
více o Kančí kýta s jalovcem
Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny opečeme na rozehřátém oleji, přidáme kančí kýtu, kterou po všech stranách opečeme....
více o Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Očištěné maso nakrájíme na menší kousky. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dozlatova, přidáme rajčatový protlak, zasmahneme a zalijeme vodou...
více o Matliarský guláš
Maso opláchneme, nakrájíme na porce, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, zakápneme worchestrovou omáčkou a obalíme v mouce. Takto připravené plátky...
více o Karpatská roštěná z jelena
Zajíce odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.
Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme koření,...
více o Zajíc na smetaně
Párky nařízneme podélně, aby se dobře rozevíraly, cibuli nakrájíme na fousky. Párek rozevřeme, namažeme ho zevnitř hořčicí, vložíme do něj cibulové ...
více o Párky v pivu
Papriky dobře omyjeme, odřízneme vrchní část i se stopkou a semínka vydlabeme. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a osmahneme na sádle.
Mleté maso...
více o Papriky plněné mletým masem
Na oleji rozehřejeme česnek s plátky cibule, přidáme na nudličky nakrájené maso a zprudka osmahneme. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, sůl, koření,...
více o Těstoviny s čínskou omáčkou
Nastrouháme kokos, podlejeme ho sklenkou vody a vymačkáváme mléko. Na másle osmažíme utřený česnek, nakrájenou cibuli a zázvor. Přidáme kari koření,...
více o Ryba po orientálsku
Kotlety naklepeme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na dno pekáčku (nejlépe z varného skla) na malinko oleje nasypeme nasekanou cibuli nebo...
více o Sýrové kotlety
Cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme na sádle, potom přidáme pokrájené houby, na kostky nakrájenou papriku a stejně tak i salám. Krátce zprudka...
více o Houbový guláš V.
Krabí tyčinky necháme rozmrazit a nakrájíme na půlcentimetrové čtverečky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostky pokrájený mírně uvařený celer...
více o Krabí salát IV.
Cibuli a česnek na drobno nakrájíme, rajčata pokrájíme na malé kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Osolené, opepřené a citrónovou šťávou...
více o Losos s rajčaty
Makrelu omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle po obou stranách. Pak ji přendáme do zapékací nádoby lehce vymaštěné...
více o Zapečená makrela
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a v kloubu rozpůlíme. Osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pekáček dáme rozpustit máslo na kterém kousky kuřecích...
více o Kuřecí na zelenině
Umyté hlávky salátu rozebereme a nakrájíme na nudličky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme nakrájený salát a opražíme. Zaprášíme...
více o Salátový prívarok
Ryby vyfiletujeme, filety vypereme, hodně prosolíme (lépe je obalit je v soli) a uložíme do kameninové mísy.
Necháme hodinu uležet při pokojové...
více o Rybí pepřenky
Steaky po obou stranách naklepeme, okraje nařízneme a posypeme nahrubo umletým pepřem. Takto připravené steaky vložíme do olejové marinády. Ve velké...
více o Pepřové steaky
Fazole propláchneme, zalijeme vodou a necháme do druhého dne nabobtnat. Druhý den vaříme zvolna (v té samé vodě) asi 1-2 hodiny. Nakrájíme papriku a...
více o Debrecínská fazolová polévka
2 mrkve,2 cibule, kousek celeru,1/2 lžíce majoránky, petržel…..,1 lžíci tomato omáčky,to vše nakrájet na drobno a opéct, zvlášť opéct mleté maso ...
více o Koláč s masem
Nakrájíme cibuli, česnek, šunku, žampiony a smícháme se strouhankou.
Rozehřejeme trochu másla s červeným vínem a kuřecím vývarem.
Kuřecí packy...
více o Zapečené kuře s vínem
Hermelín rozmixujeme s máslem, hořčicí a pivem na hladký krém, okořeníme, přidáme sekanou cibuli, pažitku a promícháme. Mažeme na očesnekované topinky...
více o Hermelínka
Tvarůžky rozstrouháme nebo rozmixujeme, přidáme tuk, mléko a tvaroh. Vše dobře promícháme, přidáme jemně nasekanou cibulku, pepř a mletou papriku.
Po...
více o Tvarůžková pěna
Maso umeleme, přidáme lžíci vegety, sůl, pepř, mléko, promícháme a necháme asi hodinu uležet v lednici. Mezitím si připravíme náplň. Na oleji zpěníme...
více o Mletá roláda
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a promícháme s moukou. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a feferonky, přidáme...
více o Džuveč
Ocet, olej, kečup, hořčici promícháme a svaříme. Uzeninu, cibuli a okurky nakrájíme na kostičky, přidáme svařenou vychladlou hmotu, a nakonec majonézu...
více o Sloní mlsanec
Maso, uzeninu a zeleninu nakrájíme na kostky, brambory na plátky, česnek prolisujeme. Vše promícháme v míse, okořeníme, zakapeme worchestrovou omáčkou...
více o Masové balíčky
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Játra také nakrájíme na plátky opepříme, ale nesolíme. Cibuli a...
více o Zbojnická pečínka
Očištěné a omyté kuře osolíme, potřeme máslem a podlijeme trochou vody. Přidáme překrojenou cibuli a v předehřáté troubě upečeme dočervena, za...
více o Kuře na víně
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, drcený česnek a drcenou zázvorovou hlízu. Přidáme na kousky posekané kuře. (Kousky jsou asi velikosti palce...
více o Kuřecí polévka se zázvorem
Krabí tyčinky najemno nakrájíme, cibuli nakrájíme na kostičky a vše smícháme se sýrem a tatarkou. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Necháme...
více o Krabí pomazánka