Kuřecí prsa položíme na desku a zmáčkneme na co nejtenčí plátky (je možno i lehounce naklepat). Osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Pokapeme 2...
více o Kuře s hořčicovou kůrkou
Celý kus masa osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ze všech starn opečeme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a necháme zrůžovět. Podlijeme bílým...
více o Vepřová pečeně Robert
Kotlety naporcujeme, potřeme hořčicí a necháme ve vyhřáté troubě opéci.
Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a celer na malé kousky. Přidáme cibuli a...
více o Kotlety v omáčce
Špekáčky podélně nařízneme do tři čtvrtin, rozevřeme je a naplníme dilkem cibule, řezem okurky a plátkem slaniny. Pekáček nebo zapékaci misku...
více o Špekáčky na pivě
Zelné listy omyjeme a vložíme na půl minuty do vařící vody. Pak je rozložíme a tuhči žebra naklepeme paličkou. Maso smícháme s vařenou rýží, velmi...
více o Zelné závitky
Maso nakrájíme na nudličky a obalíme v Solamylu a vejcích.
Hlávkové zelí, pórek a cibuli nakrájíme na nudličky, černé houby překrojíme na menší kousky...
více o Sečuánské vepřové maso
Kuřecí maso a šunku nakrájíme na kostky. Žampiony na plátky, černé houby překrojíme. Zelí, pórek a cibuli nakrájíme na drobnější kostky.
Na pánev s...
více o Kantonská rýže
Namočené fazole (alespoň 2 hodiny, ale nejlépe přes noc) uvaříme v osolené vodě. V kastrolu rozehřejeme olej a osmažíme v něm najemno nakrájenou...
více o Fazole kovbojsky
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme špetkou kari a špetkou papriky.
V pánvi rozpálíme tuk a maso po obou stranách osmahneme asi 5 minut.
Do...
více o Zapékané kotlety II.
Vepřovou kýtu si necháme u řezníka rozkrojit na plát, doma ho naklepeme, osolíme,opepříme a poklademe plátky anglické slaniny.
Na sádle osmahneme...
více o Vepřová roláda III.
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na rozehřátém sádle po obou stranách dozlatova. Vyjmeme a dáme na teplo.
Na zbylém tuku rozškvaříme na...
více o Vepřové kotlety na zelí
Vepřovou kýtu nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.
K měkkému masu přidáme kečup a lečo, orestujeme,...
více o Šenkýřovo vepřové
Řízky po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Opečeme je na rozpáleném oleji po obou stranách....
více o Obrácený řízek
Játra zbavíme blan a žilek, nakrájíme na plátky a opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách.
V průběhu pečení přidáme nasekaný česnek a na tenké...
více o Maďarská játra
Očištěnou kapustu povaříme ve slané vodě asi půl hodiny. Pak ji slijeme, necháme okapat a po ochladnutí ještě zbylou vodu vymačkáme.
Kapustu nadrobno...
více o Kapustové karbanátky IV.
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, prudce opečeme po obou stranách na sádle a vyjmeme.
Do výpeku přidáme na kostky nakrájený špek, nastrouhanou...
více o Husarské kotlety
Prsíčka a kýtu nakrájíme po vlákně na kostičky o hraně asi 3 cm. Cibuli pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme nakrájený česnek, sůl, víno a ocet....
více o Čínská směs
Mleté maso promícháme s rozkrájenou cibulí a petrželkou, osolíme, opepříme, přidáme vejce, ve vodě máčenou žemli a rozehřáté sádlo.
Utvoříme stejně...
více o Čufty z hovězího masa
Maso umeleme se žemlí, okořeníme pepřem a paprikou, přidáme drobně nakrájenou cibuli.
Vše promícháme a utvoříme válečky, které pečeme zvolna na sádle,...
více o Čevapčiči s cibulkou
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s rozkrájenou cibulkou. Po chvíli přidáme na kousky nakrájená drůbeží játra, na...
více o Kuře na hrášku
Očištěné kuře osolíme, do břišní dutiny vložíme 1 rozkrojenou cibuli, stroužek česneku a plátek slaniny. V pekáčku rozehřejeme tuk, osmahneme na něm...
více o Kuře na divoko III.
Porce kuřete očistíme, omyjeme a osušíme, potřeme ze všech stran kořením a necháme chvíli odležet. Zatím na rozehřátém oleji lehce
osmahneme nadrobno...
více o Kuřecí stehna na rajčatech
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou šunku,...
více o Kuřecí námořnická směs
Oškrábané a na kostičky nakrájené brambory, nastrouhanou kořenovou zeleninu a na nudličky nakrájenou kapustu zalijeme vodou. Osolíme, okmínujeme,...
více o Zeleninová polévka II.
Kosti rozsekáme, řádně vypereme a vložíme do studené vody. Přidáme omyté maso.Vaříme, až je maso měkké.Očištěnou červenou řepu nakrájíme na nudličky a...
více o Boršč Moskevský
Na rozpáleném oleji za stálého míchání prudce osmahneme drobně posekanou cibuli, mandle a pokrájenou zeleninu. Osolíme, okořeníme, vmícháme med a...
více o Omáčka ze zelených rajčat
Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme. Do zářezu vložíme feferonku a nakrájenou okurku. Do čisté zavařovací lahve vyrovnáme špekáčky a prokládáme na...
více o Pikantní utopenci
Staženého lososa a platýse nakrájíme na kostičky. Připravíme krevety a maso z mušlí. Papriku, cibuli, pórek a žampiony nakrájíme na menší kousky....
více o Gratinované dary moře
Do mletého masa nastrouháme brambory, cibuli, přidáme vejce, strouhanku, rozetřený česnek, koření a sůl. Dobře promícháme a z hmoty vytvarujeme...
více o Bramborovomasové karbanátky
Salám nakrájíme na nudličky, oloupanou cuketu a okurek nahrubo nastrouháme, vmícháme vypraný hrášek a jemně krájenou cibuli společně se smetanou, solí...
více o Lahůdkový pařížský salát
Porce masa zčásti odkrojíme od kosti, potřeme česnekem utřeným se solí, jemně krájenou cibulkou, pokapeme worchestrovou omáčkou, medem, vetřeme do...
více o Kotlety z Texasu se zázvorovou griládou
Maso naklepeme, nasekneme okraje a posypeme kořením. Obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích se solí. Vkládáme do horkého tuku a zprudka opečeme z obou...
více o Krůtí vaječnice
Krabí maso necháme rozmrznout a poté je nakrájíme na tenké plátky. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme...
více o Těstoviny se sýrem a krabím masem
Sýr nastrouháme na nudličky, vložíme na talíř, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a celer a zakapeme olejem.
Směs ochutíme kečupem, solí a pepřem a...
více o Předkrm z balkánského sýra
Žemli namočíme do studené vody.
Maso zpracujeme s dobře vymačkanou žemlí, drobně krájenou cibulí, bílkem a hořčicí. Ochutíme solí a pepřem a ze...
více o Königsbergské klopsy
Zeleninu očistíme a hrubě nastrouháme. Cibuli nakrájíme najemno a spolu se zeleninou krátce osmahneme na oleji. Zalijeme vodou a přidáme bobkový list,...
více o Krevetové noky v zeleninové omáčce
Maso nakrájíme na nudličky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na 2 hodiny odležet. Potom maso poprášíme moukou, vložíme na cibulku osmahnutou...
více o Hovězí Stroganov II.
Hovězí a kuřecí maso nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s rozehřátým olejem a po všech stranách osmahneme. Potom k masu přidáme nadrobno...
více o Brazilská polévka
Příprava: V kastrůlku rozehřejeme sádlo, vsypeme nadrobno nakrájenou cibulku, česnek a maso, osmažíme, zalijeme trochou horké vody, vložíme bobkový...
více o Spaghetti
Kuře, nejlépe večer před tepelnou úpravou, posypat grilovacím kořením a vetřít do povrchu. Vnitřek kuřete můžeme trochu osolit, vložíme nadrobno...
více o Kuře - předpečené a grilované
Králíka rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji podusíme mrkev, celer s cibulí - vše pokrájené na plátky. Přidáme porce...
více o Králík na zelenině
Oloupané, na půlky nakrájené brambory zalijeme vroucí osolenou vodou a uvaříme doměkka. Měkké brambory scedíme, rozmícháme, podlijeme vařícím mlékem a...
více o Lepenice
Drobné ryby očistíme, vykucháme a uvaříme ve vodě. Vývar procedíme, přidáme krájené brambory, celé hlavičky drobné cibule, na kousky nakrájené ryby a...
více o Rybářská ucha
Očištěné kuře nakrájíme na čtvrtky, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Na plátky nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, posypeme paprikou,...
více o Jachnija z kuřete
Naklepanou kýtu nakrájíme na menší kostky a osmažíme dočervena na rozehřátém oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme, vmícháme mouku,...
více o Vepřový kebab s vínem
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky, oloupanou okurku a cibuli nakrájíme také na plátky a urovnáme na mísu.
Česnek utřeme se...
více o Cikánský salát
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky. Osolíme, obalíme v solamylu a dáme na chvíli do ledničky. Pórek i se zelenou částí nakrájíme na tenká...
více o Kuřecí prsíčka po orientálsku
Brambory ve slupce důkladně omyjeme, osušíme a zabalíme do alobalu. Urovnáme na plech a pečeme v horké troubě při vyšší teplotě asi 1 1/2 hodiny. Na...
více o Kuřecí křidýlka s chilli omáčkou
Celer nakrájíme na kousky, mrkev na plátky, cibuli a rajčata na měsíčky. Výhonky mungo přebereme. Na rozehřátém másle opečeme celer, mrkev a cibuli,...
více o Zelenina na kari
Uvaříme brambory ve slupce a dáme vychladnout.
Mezitím uvaříme těstoviny (nejlépe vřetýnka) v osolené vodě s trochou oleje.
Uvaříme vejce natvrdo.
Na...
více o Míchanice