Maso na strojku umeleme a podusíme na cibulce zpěněné na oleji. Postupně přidáváme po trošce uvedené koření, zaprášíme moukou a podlijeme vodou....
více o Italská Pastašuta (Pastasciuta)
Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl a bobkový list, podlijeme a dusíme asi 20 minut. Pak přidáme rajčatový protlak a ještě...
více o Makaróny po Italsku
V pekáčku rozpustíme tuk, vložíme nakrájené žampióny a cibuli, orestujeme, přidáme na kostičky nakrájená rajčata (nejdříve je spaříme a oloupeme), na...
více o Zapečená drůbeží pochoutka
Brambory neloupeme, ale očistíme kartáčkem a po délce je rozkrojíme na půlky. Plech na pečení potřeme olejem a posypeme nahusto solí a kmínem. Půlkami...
více o Pečenky
Slaninu nakrájíme na proužky a rozložíme na dno hluboké pánve. Maso nakrájíme na nudličky, dáme je na slaninu, osolíme a opepříme. Mrkve nakrájíme na...
více o Studentské ragú
Zelí nakrájíme na 0,5 cm nudličky, propláchneme na cedníku studenou vodou a dáme do mísy. Přidáme cibuli a papriky nakrájené na nudličky, česnek na...
více o Salát Dračí dech
Žampióny očistíme, rozkrájíme a podusíme. Poté je osolíme a okořeníme kmínem.
Nadrobno pokrájenou cibuli a anglickou slaninu nakrájenou na kostky...
více o Dřevorubecký kastrůlek
Brambory uvařené ve slupce, ještě teplé nakrájíme na plátky (půlkolečka), dáme do misky nakrájíme cibuli (bílá, červená, zelená), orestujeme na oleji,...
více o Bavorský salát
Umyté baklažány prekrojíme po dĺžke na polovicu, vložíme do osolenej vriacej vody a uvaríme do polomäkka.
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu,...
více o Lilek plněný houbami
Zelí nakrouhat jemně, prosypat polovinou soli a nechat až pustí šťávu. Pak vymačkat, tlačit do bečky, prosypávat nasekanou cibulí, solí, kmínem.
Kopr ...
více o Nakládané kyselé zelí
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme nastrouhanou mrkev, nakrájenou uzeninu, okurky, cibuli, hrášek, okořeníme pepřem, osolíme a...
více o Bramborový salát bez brambor
Utřeme máslo nebo rostlinný tuk se solí, zašleháme tvaroh, přidáme jemně sekanou cibuli a sladkou papriku. Necháme chvíli vychladnout. Z hmoty...
více o Sýrový ježek
Olejovky včetně oleje rozmačkáme vidličkou a promícháme je s Florou nebo máslem, přidáme část drobně krájené cibule, majolku a citrónovou šťávu. Lehce...
více o Grónské chlebíčky
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme kostičky cibule, přidáme papriku a nakonec kedlubny, které chvíli orestujeme. Podlijeme...
více o Kedlubnová omáčka
Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky. Cibulku nakrájíme nadrobno, mrkve na kolečka a žampiony na plátky. Všechny přísady důkladně promícháme. Vaříme v...
více o Kuřecí nudličky s tofu
Vše na velmi jemno nakrájíme, smícháme s tatarskou omáčkou, osolíme, opepříme a necháme proležet. Mažeme na plátky veky....
více o Zelný salát s tatarskou omáčkou
Na másle osmažíme kostičky cibule a osolené porce kuřete dozlatova, zaprášíme paprikou. Až se maso paprikou obarví vše zalijeme lečem a za mírného...
více o Kremnický perkelt
Do mísy prosijeme mouku, osolíme, do důlku rozdrobíme droždí, které zalijeme 1,5 dl vlažné vody. Jakmile droždí nakyne, vymícháme těsto, které necháme...
více o Sýrový koláč se zeleninou
Nejprve dáme vařit osolenou vodu (množství dle pohanky), mezitím si očistíme cibuli a nakrájíme spolu se slaninou na kostičky. Na rozehřátém tuku...
více o Pohanková kaše
Papriku, cibuli a koření lehce podusíme na oleji bez česneku. Směs necháme vychladnout. Hermelín, středně uleželý, rozkrojíme na plocho, jedenu...
více o Naložený Hermelín I.
Maso obalíme ve směsi koření a mouky.
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi orestujeme slaninu s masem. Na zbylém výpeku orestujeme cibuli,...
více o Cikánský řízek
Kousky ryby naložíme do směsi koření a vinného octa. Necháme marinovat asi 2 hodiny.
Poté rybu obalíme v mouce a opečeme dozlatova na oleji.
Ryby...
více o Kreolská rybička
V papiňákovém hrnci rozpálíme olivový olej, na kterém zprudka osmahneme rajský protlak spolu s pastou z pálivých feferonek (prodává se normálně v...
více o Pikantní hrášek s hovězím masem
Jemně nastrouhané brambory posolíme a spojíme s vejci na tuhé těsto, které na pomoučeném vále vyválíme na tloušťku prstu.
Cibulku opražíme spolu se...
více o Meklenburské trubičky
Na pánvi opečeme proužky slaninu dokřupava. V misce smícháme olej, ocet, pepř, sůl a tabasco a směs nalijeme na kostky avokáda. Přimícháme slaninu,...
více o Mexický salát s avokádem
Na talíře rozložíme listy salátu, na ně dáme tenká kolečka pomeranče, na ně položíme kolečka cibule a posypeme plátky oliv. V hrnku důkladně...
více o Řecký salát s pomerančem
V misce smícháme drobně nasekanou okurku, vodu, citronovou šťávu, cukr, sůl a dobře promícháme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a feferonky a znovu...
více o Thajský okurkový salát
½ kg kabanosu nebo buřtů a 4 cibule nakrájíme na kolečka, narovnáme do sklenice, asi tak do poloviny a zalijeme horkým lákem a dorovnáme...
více o Rychlí utopenci II.
Uvaříme květák a připravíme na něj tuto omáčku: osmažíme půl usekaného jablka a jednu malou usekanou cibuli na dvou lžicích másla, pak přidáme lžičku...
více o Květák s kari omáčkou II.
Brambory neloupeme ale důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky o síle půl cm a posypeme solí a grilovacím kořením.
Cibuli nakrájíme na kolečka a...
více o Chalupářské brambory II.
Na troše oleje a másla orestujeme nakrájenou cibuli a postupně přidáváme pokrájený pórek, mrkev a papriku, na růžičky rozebraný květák a brokolici,...
více o Rybí pánev
Do 1/4 l vody přidáme rajčatovou šťávu, nakrájenou cibuli, nasekanou celerovou nať, rozetřený česnek, na tenká kolečka nakrájenou mrkev, bobkový list,...
více o Hrášková polévka se spirálkami
Nudle uvaříme ve slané vodě s olejem.
Zatím suchým ručníkem očistíme žampiony, silně špinavé houby omyjeme a usušíme. Pak je nakrájíme na plátky....
více o Špagety s žampiónovo sýrovou omáčkou
Kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a na horkém oleji opečeme prudce ze všech stran do zlatova a dáme stranou.
Do tuku v...
více o Mexické kuře III.
Mám docela rád špízy z jakého koliv masa. Ale nebaví mě všechno napichovat na jehly.
Tak jsem udělal fintu. Všechno, tedy salám nebo maso, papriku,...
více o Špízy zapečené
Měkký salám nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme celé vejce, nasekanou petržel, sůl, pepř. Vše zamícháme, směs by měla být spíše řidší....
více o Salámové karbanátky
Maso smícháme s ostatními přísadami a rukou tvoříme kuličky velikosti menší blumy.
Na rozpáleném oleji kuličky ze všech stran opečeme. V hrnci...
více o Polévka Mie Bakso
Brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku, sůl a pepř a dobře promícháme.
Vzniklé těsto protlačujeme hrubým struhadlem do vroucí vody,...
více o Strapačky se zelím
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy...
více o Uzbecký plov
Tlačenku nakrájíme na kostky, salám na plátky, cibuli na tenká kolečka. Na nálev všechny přísady promícháme, přidáme do něho salám, tlačenku a cibuli,...
více o Tlačenkový salát
Všechny přísady na nálev 5 minut povaříme. Do vychladlého nálevu vmícháme kečup. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka, klademe střídavě do zavařovací...
více o Domácí utopenci
Majonézu promícháme s hořčicí, česnekem, cibulí, pažitkou a kořením. Do této směsi přimícháme na kostičky nakrájená vejce a necháme alespoň 2 hodiny...
více o Vejce v majonéze
Maso smícháme s uvařenou a umletou kapustou, nakrájenou slaninou, cibulí, lisovaným česnekem, solí a kořením. Podle potřeby zahustíme strouhanou...
více o Kapustový nákyp II.
Na rozehřátém oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme všechno koření a kousky kuřete a smažíme zhruba 5 minut. Vlijeme kokosové...
více o Kuře na kari
Do pekáče připravíme jednu papriku na proužky, 2 lžíce sterilovaného zelí, cibuli nakrájenou na nudličky, lze přidat i kousek květáku. Na zeleninu...
více o Králík , zelí, - pečený
Na oleji a na rozpuštěné slanině osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, česnek a papriku. Přidáme maso pokrájené na kostky, osolíme, okořeníme,...
více o Maso cibulář
Mleté maso osmahneme na tuku s nakrájenou cibulí. Přidáme slaninu, sůl a muškátový květ. Narovnáme do pekáčku nebo do zapékací misky na to dáme vrstvu...
více o Maso s růžičkovou kapustou
Oloupané a nakrájené brambory uvaříme ve slané vodě s kmínem. Mezitím si osmahneme na sádle dvě cibule dozlatova rozetřeme si česnek. Z hotových...
více o ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY S OUKROPEM
Uvaříme brambory a rozmačkáme do žluté hmoty. Tu smícháme s kečupem, sójovou omáčkou, cibulí, kmínem, pepřem, žloutky a na kostičky pokrájenými...
více o Tatarák bez masa