Na sádle dozlatova opečeme slaninu, cibuli a veku vše pokrájené na kostičky. Tento základ necháme trochu vychladnout, přelijeme ho do mísy a přidáme...
více o Voňavé knedlíky
Syrové brambory nahrubo nastrouháme, mírně z nich vymačkáme šťávu, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, rozšlehaná vejce, sůl, koření a...
více o Pravý upírský bramborák
Na třech lžících másla necháme zrůžovět nakrobno pokrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a vše ještě krátce osmahneme.
Potom podlijeme vývarem,...
více o Polívčička pro skřítky
Nakrájenou mrkev, pórek, šalotku, cibuli a česnek zalijeme olivovým olejem na smažení a na mírném plamení smažíme asi 15 minut. Přidáme konzervovaná...
více o Rajčatová polévka s bazalkou
Oloupaná rajčata a cibuli jemně nakrájíme, česnek prolisujeme, rozehřejeme olivový olej a cibuli a česnek osmahneme do mírného zhnědnutí, přidáme...
více o Rajčatová omáčka na těstoviny
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou papriku (zelenou), cuketu, osolíme a krátce podusíme.
Mezitím spaříme rajčata, aby...
více o Lečo po italsku
Kuřecí maso omyjeme, lehce osušíme, osolíme a necháme odležet. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme na rozehřátém oleji. Opečené maso vyndáme a...
více o Dušené kuře po římsku
Z droždí, teplé vody a cukru připravíme během asi během 10 - 15 minut obvyklým způsobem kvásek. Do čtyř šálků mouky přidáme trochu oleje, sůl pepř,...
více o Italská pizza II.
Vše nakrájíme na drobné kousky a promícháme. Ochutíme kořením a promícháme s majonézou nebo jogurtem. Vychladíme.
Nejlépe chutná s křupavými toasty. V...
více o Zeleninový salát se sýrem a šunkou
Pórek pokrájený na tenká kolečka osmahneme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme, vmícháme bylinky, krátce podusíme a zalijeme smetanou ve které jsme...
více o Špagety s pórkem a šlehačkou
Vše nakrájíme na drobné kousky a promícháme. Ochutíme kořením a promícháme s majonézou (popř. jogurtem). Vychladíme.
Nejlépe tento salát chutná s...
více o Zeleninový salát se sýrem a drůbeží šunkou
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, vložíme do kastrolu, podlijeme mírně vodou a rozdusíme je. Po krátkém zchladnutí je propasírujeme přes jemný cedník. Na...
více o Rajčatová omáčka II.
V troubě rozpálené na 180-200°C pečeme na větší kusy nakrájené papriky, cibuli promíchané s chilli, česnekem, cukrem, solí, pepřem a olejem cca 15min....
více o Středomořský pekáč
Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme na kostky nakrájenou cuketu, papriku trošku osolíme a posypeme bazalkou a 5 minut dusime.
Pak přidáme...
více o Těstoviny se zeleninou III.
Uvařená vejce, oloupeme a rozpůlíme. Vyjmeme žloutky a rozmixujeme je spolu s Lučinou, sardelkami, česnekem, bazalkou, ořechy a hořčicí. Nakonec...
více o Dědečkova vejce
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slejeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15...
více o Červené fazole s bazalkou a uzeninou
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slijeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15...
více o Červené fazole s bazalkou
Maso lehce naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém másle. Jogurt promícháme se smetanou a mlékem, zašleháme prolisovaný česnek a...
více o Kuřecí plátky s jogurtem
Pracovní postup:
Rizoto je poměrně frekventované jídlo v závodních a školních kuchyních, doufám však, že předpis na rizoto, který vám nabízím, je...
více o Italské rizoto
Upozornění: rozpočet je na 8 porcí
Kuře vykostíme a zbavíme kůže. Z obou stran posolíme, jemně pokřenujeme a pobazalkujeme. Do takto připraveného...
více o Krutokuřokachna
1. Osmazime cibuly a cesnek do mekka asi 5 minut
2. Pridame rajcata, bazalku, cukr, vino a privedeme k varu a zvolna varime az smes zacne houstnout...
více o Krupava treska s tomatovou omackou
Česnek rozetřeme, smícháme s nasekanými bylinkami a pepřem, posypeme jím maso, přitlačíme a pokapeme olejem. Vložíme do pekáče tučným okrajem dolů,...
více o rostbíf s bilinkama
Brambory dobře operte a slupky propíchejte vidličkou. Vetřete do slupek trochu soli a dejte je na pekáč. Pečte v předehřáté troubě při 190°C 1 hodinu,...
více o Pečené brambory s pestem
Smíchejte v misce jogurt, rajčatový protlak, olivový olej a listy bazalky. Přendejte marinádu do dostatečně velké mísy, aby se do ní vešly všechny...
více o Středozemní kuře
Nastříhejte si 6 plátků fólie (staniolu), z nichž každý by měl měřit 25 x 25 cm. Potřete každý plátek olejem a položte stranou. Ostrým nožem nařízněte...
více o Kuřecí balíčky po italsku
Dejte do velké pánve na smažení slaninu společně s cibulí, česnekem a celerem. Smažte za častého míchání 4-5 minut, až cibule změkne a slanina začne...
více o čočková polévka s těstovinami
Překrojte papriky na poloviny, odstraňte jádřince a semínka. Pokapejte je několika kapkami olivového oleje a okořeňte. Na pánvi rozehřejte zbývající...
více o Plněné papriky po italsku
Na rozpáleném oleji osmahneme zprudka cibulku dozlatova. Vsypeme na kostky pokrájené kuřecí maso a orestujeme. Podlijeme trochou vody, přidáme...
více o Bazalkové kuře s ořechy
Těstoviny uvaříme a propláchneme studenou vodou. Olivy, hermelín a šunku nakrájíme na kostičky (kolečka) a smícháme s těstovinami. Můžeme lehce osolit...
více o Těstovinový salát s olivami
Tortellini vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zprudka asi 12 minut. Žampiony očistíme a podle velikosti nakrájíme na půlky nebo čtvrtky. Cibuli...
více o Tortellini s bazalkovou omáčkou
Sýr utřeme se smetanou a rozsekanými bylinkami, citrónovou šťávou a ochutíme
Prsíčka rozřízneme do tvaru motýlka, vložíme mezi dvě slabě naolejované...
více o Pastevecké kuřecí závitky
Dáme vařit těstoviny, mezitím v páře upravíme brokolici do měkka. Vymažeme zapékací mísu máslem a když jsou těstoviny hotové, klademe těstoviny,...
více o Těstoviny se smetanou
Ve větším hrnečku rozetřeme nivu spolu se smetanou, přidáme petrželku a bazalku. Rozpustíme na pánvi trochu másla, přidáme tuňáka a na slabším ohni...
více o Špenátové těstoviny s nivou a tuňákem
Uvařené brambory sloupneme a nakrájíme na kolečka. Nasekáme petrželku, cibuli, bazalku a vejce natvrdo a vše promícháme s bramborami. Přidáme omyté...
více o bramborový salát italský s kapari
Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Potom do zapékací misky vkládáme: nejprve oloupané a nakrajené brambory na kolečka a posypeme je trochu...
více o Zapečené brambory s kotletami
Oloupejte cibuli a česnek a nadrobno je nakrájejte. Na pánvi rozehřejte slunečnicový olej a opékejte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
Přidejte mleté...
více o Boloňské špagety III.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a okořením barbecue. Osmahneme na rozehřátém oleji, slijeme olej. Přidáme na kousky nakrájené...
více o Kuřecí Cachos
Kuřecí maso prořízneme a rozložíme na plátky a jemně naklepeme. Osolíme a opepříme. Sýr utřeme s protlačeným česnekem a bazalkou. Touto směsí potřeme...
více o Kuřecí rolky s česnekem a sýrem
Kuře nasekáme na kousky. Klasický způsob je na 9 kusů, první je zadek s biskupem a kusem páteře vykrojený ze slepice ve tvaru V, zbytek kuřete,...
více o KFC podle mistra Rebensteigera
Kuřecí řízky velice zlehka naklepeme a nařízneme do nich kapsu, do které dáme kousek nivy a na plátky nakrájené olivy. Spíchneme párátkem a povrch...
více o Plněná kuřecí kapsa se sýrovou omáčkou
Rybu očistíme, rozdělíme na porce, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, každou porci zakapeme olejem. Dáme do plochého pekáčku, trochu podlijeme a v...
více o Ryba s bylinkami
Do vroucí osolené vody dáme uvařit těstoviny. Mezitím si nakrájíme nadrobno červené zelí a cibulku. Cibulku osmahneme na oleji a přidáme k ní zelí a...
více o Zelno-těstovinová zapečenina
Na pánvičce osmahneme cibulku, pak k ní přihodíme dle chuti slaninu nebo jiné maso a to omahneme. Potom na pánvičku vsypeme větší kus nastrouhané Nivy...
více o Papardele se sýrovou omáčkou
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a zakapeme olivovým olejem. Přidáme kukuřici, tuňáka a bazalku. Do zakysané...
více o Studený těstovinový salát
Ve woku nebo na pánvi rozehřejeme olej, až začne kouřit. Přidáme kari pastu a za stálého míchání smažíme asi 1 minutu.
Přilijeme kokosové mléko a...
více o Thajské červené kari s rybou
Kuřecí maso naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Přidáme nasekaný česnek, bazalku, kečup, smetanu a červené víno. Vše společně...
více o Kuřecí na bazalce
Na másle osmažit kostičky mrkve, nadrobno nakrájenou cibulku, plátky česneku, rajčata, pórek. Zalijeme vývarem, přidáme koření a vaříme do měkka.
Pak...
více o Rajská polévka III.