Brambory dobře operte a slupky propíchejte vidličkou. Vetřete do slupek trochu soli a dejte je na pekáč. Pečte v předehřáté troubě při 190°C 1 hodinu, nebo dokud nejsou propečené a slupky křehké.
2
Vyjměte brambory z trouby a podélně je překrojte na poloviny. Lžící je vydlabejte tak, abyste ve slupce nechali tenkou vrstvu. Vydlabanou hmotu dejte do misky a vidličkou ji rozmačkejte. V rendlíku zatím smíchejte smetanu a vývar a na mírném ohni poduste 8-10 minut, nebo až se polovina tekutiny odpaří. Vmíchejte citronovou šťávu, česnek a sekanou bazalku a podle chuti osolte a opepřete. Směs vmíchejte společně s piniovými semínky do bramborové kaše.
3
Lžící naplňte směsí bramborové slupky a posypte parmezánem. Vraťte brambory do trouby na 10 minut, nebo dokud sýr nezhnědne. Podávejte