Kuřecí maso omyjeme, lehce osušíme, osolíme a necháme odležet. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme na rozehřátém oleji. Opečené maso vyndáme a na zbylém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme hřebíčky a tymián, krátce osmahneme a vrátíme zpět maso. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme.
2
Během dušení maso několikrát zamícháme a před koncem přidáme rajčatový protlak. Měkké maso vyndáme, šťávu prolisujeme, zalijeme bílým vínem, podle chuti opepříme a povaříme. Nakonec maso ve šťávě krátce prohřejeme. Podáváme s těstovinami sypané sýrem nebo hráškovou rýží, ozdobené lístky bazalky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Patrick Schmitt
|26. 12. 2006 23:06
Trosku jsem ten recept prizpusobil mym predstavam. Misto oliv. oleje jsem v tomto pripade pouzil maslo, beztak je maso opecene na masle mnohem jemnejsi nez opecene na jakemkoliv oleji a nevidim prilis velky smysl delat cibuli na oliv. oleji, chutove je to hodne zvlastni kombinace...Maso jsem osolil i opepril a pridal ho na na tom masle rozpenenou cibuli, mouklu jsem nahradil dvema lzicema solamylu, chvilicku jsem to cele poprazil, pak jsem pridal to bile vino, klidne se tam muze dat i mnohem vic nez 1 dcl a potom teprve jsem pridal vyvar (cca2 dcl), ktery jsem smichal s mensim mnozstvim kecupu (nemel jsem totiz rajsky protlak) az nakonec jsem to cele okorenil. Vynechal jsem hrebicek (ten jsem taky nemel), misto toho jsem tam dal typicky italskou bazalku. Mohl jsem tam tedy dat rovnou provensalske koreni, ktere obsahuje jak tymian, tak bazalku. Dusil jsem to asi 20 min a udelala se pritom vyborna omacka.